Pages

Sunday, November 8, 2009

SE PREGATESTE O NOUA IALTA. Putin isi cheama vladimirii din CSI la Ialta, pe 20 noiembrie. Filat la Ambasada Rusiei

Prim-ministrul Vladimir Filat a avut o întrevedere cu ambasadorul rus la Chişinău Valerii Kuzmin şi a discutat despre “consolidarea relaţiilor economice dintre cele două state”, dar şi despre întrevedere premierului “cu omologul său din Federaţia Rusă, Vladimir Putin, ce va avea loc în cadrul summit-ului şefilor de Guvern a Comunităţii Statelor Independente, ce va avea loc la 20 noiembrie la Ialta”, transmite serviciul de presă al Guvernului.

Valerii Kuzmin a declarat că “relaţiile economice dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă continuă să se dezvolte stabil, iar bussinesul rusesc apreciază acţiunile de liberalizare a economiei”, mai precizează sursa citată, adăugând că ruşii sunt interesaţi în efectuarea investiţiilor în Republica Moldova.

În acest sens, premierul Filat a declarat că „şedinţa comisiei interguvernamentale moldo-ruse se va desfăşura până la finele anului 2009 şi, în acest context, în scurt timp vor demara pregătirile”.

Amintim că în perioada 13 – 14 noiembrie premierul Vlad Filat are planificată o vizită de lucru şi în România, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele roman Traian Băsescu şi să fie semnată Convenţia privind micul trafic la frontieră.
Sursa: Basarabeni.ro

No comments: