Pages

Thursday, November 12, 2009

SENATORUL URBAN contesta sondajul de opinie prin care 52 % dintre parinti sunt de acord cu vaccinarea fetitelor cu Gardasil

Catre: Ministerul Sanatatii si Familiei

Buna ziua,

Stimati Domni,
Stimate Doamne,

Formulez prezenta interpelare plecand de la stirea potrivit careia:

Ministerul Sănătăţii continuă programul de vaccinare împotriva cancerului de col, după ce mai mult de jumătate dintre părinţii elevelor de clasa a VI-a şi a VII-a sunt de acord cu această metodă de prevenire a bolii, dupa cum arată un sondaj realizat în cadrul campaniei de informare anti-HPV "Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale. Informează-te!". "Potrivit sondajului, 52% dintre cei care şi-au exprimat o decizie de acţiune sunt de acord ca fiica lor să primească acest vaccin, 90% dintre părinţii intervievaţi consideră că vaccinul împotriva HPV trebuie să fie oferit gratuit în cadrul programului naţional de imunizare, iar 24% au spus că au nevoie de mai multe informaţii pentru a lua o decizie", a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul de coordonare al acestei campanii.

Sondajul de opinie a fost întreprins pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 1.044 de părinţi care au fete în vârstă de 12-14 ani, şi a fost realizat de o companie din ţară.

Ziarul Gandul

Va rog sa imi comunicati numele companiei care a derulat acest sondaj de opinie si cine a finantat realizarea sondajului. De asemenea, va rog sa imi puneti la dispozitie datele si detaliile complete ale acestui sondaj nu doar aceste rezultate generale care au aparut si in presa.

Astept raspunsul dvs.

Senator Iulian Urban
Vicepresedinte Comisia Juridica a Senatului
www.urbaniulian.ro

Nota mea:
Felicitari domnule senator! Trebuia sa faca cineva acest lucru. De cand un sondaj amarat poate hotari soarta copiilor nostri, la nivel national? Ati vazut recentele contestari ale institutelor de sondare ale opiniei publice venite din partea candidatilor. Ce credibilitatea mai au, atunci? Sau: daca sunt atat de sigure, de ce mai facem alegeri si nu simplificam totul: un sondaj de opinie si gata: pac, pac, avem presedinte! Poate un sondaj sa suplineasca un referendum? Atunci sa facem un sondaj si pentru pasapoarte biometrice!!!

No comments: