Pages

Wednesday, September 23, 2009

CAMPANIA DE-MASCAREA. Mihai Viteazul si calul lui au fost eliberati de ororile instalate de un grup de debili mintal cacarisiti. Au si PLANGERE PENALA


Un grup organizat de debili mintal, condusi de un deont-olog cu vila de la RAAPPS si un ministru cacarisit, si-a permis sa profaneze ordinar statuile monumente istorice de la Universitate, si chiar si Lupoaica cu puii, darul Romei catre Bucuresti, din Piata Romana. Ministrul-pleasca al Colegiului Noua Europa Teodor Paleologu si ziaristul de ocazie al Academiei Cacatavencu Doru Buscu, ambii culesi de pe centura intelectualitatii cu pene-n fund, s-au gandit ca e rost de facut figuri si pi shentru, amplasand niste masti de gaze uriase pe figurile impietrite ale lui Gheorghe Lazar, Spiru Haret, Kogălniceanu, C.A. Rosetti, Alexandru Lahovari, si altii, parte a unei campanii ecologice cretine, intitulate "Cu mastile curate" (foto stanga). Cacarisitii merg pe urma unei alte profanari mizere, a monumentului pompierilor, care s-a soldat cu un protest energic si, in final, cu eliminarea unui geamantan Louis Vuitton din capul eroilor, fara sa ia in seama, ca si in situatia precedenta, faptul ca statuile nu le apartin lor, in nici un caz. De data aceasta, trogloditii cu aere de vedete nelegalizate inca din presa si politica, au ales pana si statuia lui Mihai Viteazul, pentru profanare (foto stanga). Lucrare de referinta a sculptorului Albert Ernest Carriere de Belleuse, monumentul de la Universitate este prima statuie ecvestra din Romania amplasata intr-o piata centrala. Monumentul a fost dezvelit la 8 noiembrie 1874 pe locul altarului fostei manastiri Sfantul Sava si este clasat ca importanta A, de interes national, respectiv - monument istoric de valoare naţională şi universală. Din acest punct de vedere autorii profanarii chiar ca au cacarisit-o, pentru ca Asociatia Civic Media, autoare a Campaniei in curs de definitivare "Cu Vocile Curate", i-a pricopsit cu o Plangere Penala, bazata pe Legea Monumentelor Istorice, in care se stipuleaza:

Art. 9 - (1) Monumentele istorice sunt protejate indiferent de regimul lor de proprietate sau de starea lor de conservare.
Art. 10 - (1) Orice intervenţie asupra monumentelor istorice şi asupra imobilelor din zona lor de protecţie, precum şi orice modificare a situaţiei juridice a monumentelor istorice se fac numai în condiţiile stabilite prin prezenta lege.
(2) Desfiinţarea, distrugerea parţială sau totală, profanarea, precum şi degradarea monumentelor istorice sunt interzise şi se sancţionează conform legii.

Orice interventie adusa, asadar, prin aprobarea ministrului debil mintal Teodor Paleologu, data cu manuta lui, este ilegala si va fi pedepsita conform legii.

Pana atunci, ieri seara, Mihai Viteazul si calul lui au fost eliberati rapid din chingile prostiei omenesti (foto central sus). Conform unor informatii, neverificate, autorii actului de curatenie fac parte din Uniunea Artistilor Poolii, cea care a facut ordine si in cazul profanarii Icoanei Mantuitorului si a Romaniei de catre un unguras cu cas ICR la gura, Benedek Levente. Curios, exact acum un an, de zilele Bucurestiului. Se pare ca bolnavii netratabili anti-romani au o apetenta in a insulta si desacraliza astfel simbolurile Romaniei, mai ales acum, cand s-au implinit 550 de ani de la atestarea documentara a Bucurestiului. Iar Mihai Viteazul este primul domn al Unirii!
Ajunsa la fata locului, o echipa de jurnalisti civici (foto dreapta sus) nu a mai prins insa membrii adevaratei UAP in actiune, in schimb a gasit un bilet lasat la coada calului, pe care sta scris un indemn oarecum ciudat: "Veniti cu totii la statuie, ca sa-i dati lui Buscu MUE!". Evident, mi-am zis, e vorba de Moneda Unica Europeana (MUE), care a facut zece ani anul acesta. Ce putem sa-i transmitem? Multi/e inainte!

No comments: