Pages

Monday, September 21, 2009

GEORGE DAMIAN: Basescu s-a pornit impotriva lui Patapievici :)

Presedintele Traian Basescu s-a lansat intr-o serie de critici care par a-l avea drept tinta pe insusi directorul Institutului Cultural Roman, Horia Roman Patapievici - numit in aceasta functie tocmai de ... Traian Basescu! Presedintele a inceput sa critice aspru pe cei care denigreaza Romania - iar H.R. Patapievici s-a lansat in cultura tocmai prin denigrarea masiva a tot ceea ce este romanesc. Duminica aceasta, Basescu a criticat dur atitudinea romanilor care isi "denigreaza propria tara si propriul stat". Azi, Traian Basescu a reluat atacurile impotriva celor care ''propaga dispretul pentru valorile romanesti'', generatia tanara fiind si de acesta data tinta predilecta a reporsurilor presedintelui. Generatia tanara educata de directorul Institutului Cultural Roman, H.R. Patapievici...

"... tinerii care propaga dispretul fata de tara lor..."

Traian Basescu a afirmat, luni, cu prilejul lansarii Raportului "Comisiei prezidentiale pentru patrimoniu", ca "exista o furie de autoflagelare publica" atunci cand se vorbeste de valorile romanesti, si a aratat ca documentul Comisei este si o masura a respectului pentru propria istorie. "Coincidenta face ca acest raport sa vina exact dupa un discurs in Parlament, in care, printre altele, vorbeam de nevoia de a ne face mai bine cunoscuti in Europa, dar si in interiorul tarii, avand in vedere ca exista o furie de autoflagelare publica atunci cand vorbim de valorile noastre si foarte multi, mai ales tineri, care probabil au invatat foarte putin la scoala despre tara lor, propaga dispretul pentru valorile romanesti, pentru ce inseamna Romania, pentru mandria de a fi roman si asa mai departe", a declarat azi seful statului.

"... le e scarba de Romania..."

Presedintele a declarat, duminica, intr-o emisiune la Radio Romania Actualitati, ca Romania are o problema de imagine si in interior si a criticat dur atitudinea unor ziaristi care "isi denigreaza propria tara si propriul stat". Intr-o emisiune difuzata duminica de Radio Romania Actualitati, Basescu spunea: "Avem o problema ca trebuie sa se termine si cu generatia asta, pe care eu o apreciez, generatia tanara, dar sunt pe la unele televiziuni oameni iresponsabili. Si eu cred ca iresponsabilitatea nu are ce cauta a fi promovata in mediul public prin televiziuni, fie ele si private. Ati vazut cum vorbesc ca le e scarba de Romania, ca ar vrea sa plece". Presedintele si-a continuat atacul: "Uitati-va cum se vorbeste despre stat, uitati-va ca sunt ticalosi care si-au permis sa-l acuze de terorism pe seful statului, numai pentru ca primesc doi bani de afara sau dinauntru. Uitati-va ca vedeti in fiecare seara aproape la talk-showuri: 'Mi-e scarba de Romania, de stat, de institutii'. Trebuie sa ne promovam in exterior, dar si in interior. Ce pot sa inteleg eu de la un ziarist care merge atat de departe incat sa-si denigreze propria tara si propriul stat, inteleg in primul rand ca nu-si cunoaste tara, nu-i iubeste pe romani".

Patapievici despre romani...

Afirmatiile presedintelui Basescu duc cu gandul la H.R. Patapievici care s-a facut remarcat prin iesiri virulente la adresa romanilor si a Romaniei:
„Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)
„23 de milioane de omuleti patibulari (buni de spanzurat)“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 53) – „Un popor cu substanta tarata. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trasaturi rudimentare.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 34) – „Romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cit o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 64)
„Romana este o limba in care trebuie sa incetam sa mai vorbim sau... sa o folosim numai pentru injuraturi...“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.64)
„Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cind i-au lasat romanii pe daci in forma hibrida stramoseasca, ne-au luat in urina slavii: se cheama ca ne-am plamadit din aceasta clisa, daco-romano-slava, ma rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era sa ne inecam, asa temeinic au facut-o. Dem- 4 nitatea noastra consta in a ridica mereu gura zvintata iar ei reincepeau: ne zvintam gura la Calugareni, ne-o umpleau iar la Razboieni, si asa mai departe, la nesfirsit. Apoi ne-au luat la urina rusii, care timp de un secol si-au incrucisat jetul cu turcii, pe care, in cele din urma, avind o basica a udului mai mare (de, betiile...) i-au dovedit.” (din „Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)
„Puturosenia abisala a statutului suflet romanesc... spirocheta romaneasca isi urmeaza cursul pina la eruptia tertiara, subreptice, tropaind vesel intr-un trup inconsient, pina ce mintea va fi in sfirsit scobita: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 49) „Cu o educatie pur romaneasca nu poti face nimic.“ (Din „Politice“ de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.56)

3 comments:

Anonymous said...

Ei dragilor, apoi asta e poveste veche si ca sa zic asa "universala". Tine de scoala de la Frankfurt.

Apropos, chiar nu s-a intrebat nimeni cat a copiat plesu din "Minima Moralia" a lui theodor adorno?

Baietii astia gandesc la fel ca si acum 20, 30, 40, 50 de ani. Nu s-au schimbat decat prenumele caci numele de familia in mare parte a ramas acelasi. Au mai rafinat tehnicile.

Faptul ca Basescu ia atitudine impotriva clanului "izmana" nu inseamna nimic. Adica sa nu fie doar o miscare tactica legata de alegeri.

Stii Victore, cam ca tembelii de republicani in State. Adica ani de zile au pompat bani la ACORN si nu au marait nimic, iar acum faptul ca Senatul si Congresul au taiat fondurile pentru dezaxatii astia, prezinta faptul ca pe o initiativa si reusita personala. In fapt un prankster a demonstrat cum poti primi gratuit consultanta privind traficul de carne vie, cum sa eviti fiscul, cum sa prostituezi minori traficati din Mexic si alte chestii. Dupa ce au aprobat ani de zile (inclusiv cand erau majoritari) fonduri pentru ACORN... e absolut penibil.

Este Basescu in aceasta situatie? Pai cine naiba la pus pe patapipi unde l-a pus? Chiar asa? Se suie scroafa in copac si tu in loc sa o dai jos si sa iei masuri ca nu carecumva sa se suie la loc, tu incepi sa te plangi de campania mi-e scarrrrrrrba de Romanaia. Pai acu bagasi de seama? Da pana acu ce facusi? Dormi-si in post?

In zilele astea am sa detaliez.

ilinca said...

Dumnezeule, cat m-au deranjat vorbele lui Patapievici. Era si cazul sa zica si Basescu ceva, dupa atata timp in care s-a tot defaimat imaginea poporului roman.
parerea mea detaliata despre Patapievici se gaseste in linkul de mai jos.
App.. nici o legatura cu dl. George Damian. Doar potrivire de nume.

http://damianilinca.blogspot.com/2009/09/de-ce-de-cand.html

Anonymous said...

Imi cer scuze pentru a doua postare la subiect.

Azi, basescu a facut-o lata. El sustine legalizare prostitutiei si consumul de droguri "usoare".

Concluzie:
Basescu vrea doar voturi. Nu conteaza ale cui. Tigani, homosexuali, pedofili, drogati, curve, pesti. Exact ca si fostii sai parteneri liberali si ca actualii sai parteneri social democrati.

"Salus populi lex suprema" spuneau stramosii nostri romani.

Adica droguri, curve, emigrantie si imigratie, tepe, circ si mahala in traducerea lui patapishu.

Sa te voteze astia de mai sus d-le viitor fost presedinte.