Pages

Tuesday, September 22, 2009

RECOMANDAT DE SAR: "BISERICOSUL" BASESCU, "Voievodul Vlad Tepes cel Nou", isi asuma oficial legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare

Stiati ca gogorita cu romanii - 20% homosexuali, din campania precedenta i-a fost indusa candidatului Traian Basescu de catre sefa SAR, Alina Tatiana Mungiu Pippidi? Va amintiti ca, recent, in ciuda injuraturilor aceleiasi Tatiane Mungiu la adresa fiicei sale, Elena Basescu, presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a numit pe cel de-al doilea membru SAR, Sorin Ionita, in "Comisia Prezidenţiala pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România"? Iata rezultatul:

Raport integral asumat de presedintele Romaniei: Legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri
Raportul Comisiei prezidentiale pentru analiza riscurilor sociale si demografice (Sursa: www.presidency.ro) (TXT, 119 kB) Descarca »

Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice din Romania recomanda presedintelui Romaniei legalizarea prostitutiei sau cel putin a unei forme a ceea ce inseamna sexul comercial.
''Legalizarea sexului comercial (nu si a intermediarilor de servicii sexuale) ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuala. Impunerea unei astfel de masuri in absenta unei analize bazate pe experienta altor state si in functie de particularitatile Romaniei ar putea genera totusi efec­te nedorite'', se recomanda in raportul prezentat marti lui Traian Basescu de catre Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice din Romania.
Recomandarea este trecuta in capitolul ''Propuneri privind limitarea consumului de droguri ilegale, a pros­ti­tu­tiei si raspandirii infectiei cu virusul HIV'' din cadrul raportului.
Tot aici, comisia recomanda ''Dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului!) pentru a aduce la "suprafata consumatorii. Recent s-au deschis in multe orase ale tarii (Brasov, Bacau, Galati, Hunedoara, Braila, Iasi, Bucuresti) magazine care vand produse etnobotanice ce au acelasi efect ca drogurile ilegale usoare si efectele lor sociale nu par a fi vizibile. Consumul de droguri trebuie descurajat dar cu diferentele de rigoare intre drogurile usoare si drogurile tari, in special cele injectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave''.
De asemenea, raportul noteaza ca ''infiintarea de servicii si centre de specialitate prin intermediul carora fe­meile care practica sexul comercial sa poata beneficia pe langa ser­viciile de asistenta (medicala, sociala, psihologica) si de prezervative oferite gratis ar ameliora insa situatia acestora''.
Presedintele Traian Basescu a comentat, marti, acest raport, insa nu a facut nici o referire la aceste propuneri. Referindu-se la alte aspecte ale raportului Comisiei, mai precis la observatiile acestuia despre sistemul asistentei sociale din Romania, presedintele Traian Basescu a declarat marti ca aceasta comisie a elaborat un ''excelent'' document, o "oglinda a sistemului de protectie sociala din Romania cu toti factorii care au contribuit la ineficienta acestui sistem".
Ulterior, Traian Basescu a declarat: ''Raportul este integral asumat de presedintele Romaniei''.
ZIUA ONLINE
Astept reactia ferma a Bisericii Ortodoxe Romane

No comments: