Pages

Tuesday, June 30, 2009

CURENTUL va trimite Corpului de Control al primariei Capitalei si Curtii de Conturi Dosarul lui Radu Calin Cristea, zburatul de la Muzeul Literaturii

de George Roncea
Radu Călin Cristea a fost dat afară de la Muzeul Literaturii Naţionale, de ieri conducerea instituţiei urmånd a fi asigurată interimar. Dezvăluirile din „Curentul“ se pare că i-au cauzat, iar încălcarea sistematică a legii şi sfidarea unei hotărâri definitive a instanţei a atras până la urmă atenţia asupra sa. Instalat abuziv la conducerea unei importante instituţii de cultură, prin încălcarea legii şi printr-un simulacru de concurs girat de membrii coteriei din care face parte - Mircea Mihăieş, Ioan T. Morar etc, Radu Călin Cristea a lăsat o pată întunecată în urma sa, demolând tot ce reuşise să clădească regretatul literat Alexandru Condeescu, fostul director care reuşise să transforme MLR într-o instituţie vie, racordată la viaţa culturală a Capitalei.
Combinat în tot felul de afaceri dubioase cu Aurel Borşan, un mogul al fostului UTC, convertit în businessman „cultural“, Radu Călin Cristea a parazitat fondurile Primăriei Capitalei dedicate Muzeului Literaturii, drenând importante sume de bani - mai bine de jumătate de milion de euro - în direcţii lipsite de orice tangenţă cu literatura.
Campania „Curentul“ a fost salutată de numeroase persoane din viaţa culturală a Capitalei, care ne-au oferit date suplimentare ce completau profilul cu caracter infracţional al activităţilor fostului director, deja, Radu Călin Cristea. Vom pune la dispoziţia Curţii de Conturi şi a Corpului de Control al Primăriei Capitalei „dosarul“ Radu Călin Cristea, personaj obscur, care se va întoarce în tenebrele uteciste de unde provin legăturile sale de afaceri nu mai puţin obscure.

No comments: