Pages

Monday, June 29, 2009

CAT de tare i se fâlfâie lui Vosganian


Dacă vă era dor de B.S.L.-ul (bărbos-pleşuv-liberalul) Varujan Vosganian, aflaţi despre el că e bine mersi, ceea ce vă doreşte şi dumneavoastră, deşi într-o mai mică măsură. Zilele trecute, şi-a lansat un nou volum, un roman, intitulat „Cartea şoaptelor“. Pe ultima parte a mandatului său de ministru, a ostenit la corectura cărţii. Poftim, ce ocupaţie a avut el, pe când era ministru cu două portofolii pe cap, şi-ncă ce portofolii, al Economiei şi al Finanţelor: se ocupă cu scrierea şi corectura unui roman!
Dar nu-i singura extravaganţă pe care Varujan o are trecută în comoda-i biografie. Se cuvine să mai amintim că, în anul 1996, el l-a angajat la cabinetul său parlamentar pe, ţineţi-vă bine..., sexologul Bebe Mihăescu! Rămâi cu gura crăcită de uimire, desluşind în acelaşi timp şi natura adevăratelor pasiuni vosganiene. Oare ce-ar fi putut să-l înveţe fostul invitat permanent al Mihaelei Tatu pe Varujan? Ce lubrifiant să folosească pentru a-şi satisface ţara, din cât mai multe şi mai îndrăzneţe poziţii?
Dar asta nu-i totul. În paralel cu multele sale munci de răspundere - ministeriale, parlamentare, sexuale, literare - B.S.L.-ul este şi vicepreşedinte al... Uniunii Scriitorilor. Dacă-i spui unui finlandez, canadian sau islandez că un ins a fost simultan ministru al Economiei şi Finanţelor din ţara ta, dar şi viceprezident al Uniunii Scriitorilor, dacă mai adaugi că omul l-a avut la cabinetul său parlamentar pe cel mai temut sexolog naţional, dacă mai aminteşti şi că în timpul mandatelor lansa ba romane, ba poeme, sunt toate şansele ca străinul să creadă că suntem un neam de mameluci, din moment ce tolerăm aşa nişte excentricitaţi. Şi poate că nici n-ar fi departe de adevăr.
Nu stiu cât de mare condeier e B.S-L.-ul Varujan, şi nici nu mă interesează. Un singur lucru ştiu: faptul că-l chinuie talentul de a scrie romane şi volume de versuri, taman când are pe cap trebile ţării, e doar unul din modurile lui de a arăta cât de tare i se fâlfâie de noi.
Catalin MIHULEAC
www.curentul.ro

1 comment:

kery said...

Domnule Victor Roncea , sunteti genial !Imi place sa citesc blogul dumneavoastra , pentru ca ma delecteaza stilul de a prezenta tampeniile la jigodiile astea ordinare !!! Nu mai pot de ras !!!