Pages

Wednesday, August 20, 2008

www.SOSGeorgia.info

http://www.sosgeorgia.info/
Zeci de persoane s-au adunat miercuri in fata Ambasadei Rusiei la Bucuresti pentru a protesta impotriva interventiei militare ruse in Georgia. La manifestatie au participat in jur de 40 de oameni, in majoritate membri ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor 1990-1991 si ai Asociatiei pentru apararea drepturilor si refugiatilor dar si a altor organizatii. Este cea de a doua manifestatie de acest gen dupa ce, in urma cu aproximativ o saptamana, o actiune similara s-a desfasurat dupa acelasi scenariu. Manifestantii au tinut sa isi exprime indignarea vizavi de agresiunea Moscovei asupra teritoriului georgian. De asemenea, acestia au criticat atitudinea Guvernului si, in special, cea a Ministerului Afacerilor Externe care nu au reactionat la aceste evenimente. Printre participantii la acest protest s-au numarat si fostul edil al Capitalei, Viorel Lis, si fostul ministrul al Integrarii, Ioan Herlea. Mitingul s-a desfasurat pe parcursul a aproximativ 30 de minute si nu s-au inregistra incidente

Constanta: "Rusia, nu uita, Georgia nu e a ta!"

Lumanari aprinse in memoria victimelor razboiului din Georgia
In paralel cu actiunea de la Bucuresti, circa 20 de persoane au protestat, miercuri, in fata Consulatului Rusiei din Constanta, cerand oprirea invaziei rusilor in Georgia.
"Ce se petrece in Georgia este o deviere de la normele dreptului international, o incalcare a celor mai elementare principii ale umanitatii. Acolo mor oameni nevinovati. In niciun fel nu se justifica agresiunile rusilor impotriva civililor nevinovati, a copiilor, a femeilor. Practic, este linsat un intreg popor", a declarat vicepresedintele Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor, Mihai Rapcea.
Acesta a mentionat, pentru Agerpres, ca nimeni de la Consulatul Rusiei nu a stat de vorba cu protestatarii.
"Nu ne surprinde gestul lor pentru ca miercurea trecuta, cand am protestat la Bucuresti, in fata Ambasadei Rusiei, am primit raspuns ca dansii nu au nimic impotriva protestului atat timp cat autoritatile romane ne permit acest lucru. Dar nu s-au pronuntat in niciun fel referitor la doleanta noastra ca Rusia sa opreasca masacrul din Georgia", a afirmat Mihai Rapcea. Protestatarii au scandat "Rusia, nu uita, Georgia nu e a ta" si si-au exprimat, la portavoce, punctele de vedere in legatura cu razboiul din Georgia.
Madalin NECSUTU
ZIUA: VIDEO de la protest la
"Asalt" asupra Ambasadei Rusiei de la Bucuresti

No comments: