Pages

Tuesday, April 1, 2008

A calcat stramb. Cu stangul

Patriarhul Daniel (foto) si-a fracturat glezna stanga, duminica, imediat dupa Sfinta Liturghie, in timp ce urca scarile Casei Patriarhale. Preafericitul a fost internat la Spitalul Militar din Bucuresti unde a suferit o interventie chirurgicala, care a durat o ora si 25 de minute.

Starea de sanatate a patriarhului Daniel este buna, insa nu va avea voie sa calce pe picior timp de sase saptamani, a anuntat managerul Spitalului Militar, generalul Ioan Sarbu. Patriarhul s-a prezentat la urgente in jurul orei 13.30, dupa ce s-a accidentat in timp ce urca scarile spre resedinta patriarhala. In urma examenelor de specialitate, medicii au stabilit ca este vorba de o "fractura bimaleolara cominutiva cu luxatie interna astragaliana si diastazis tibio-peronier glezna stanga". Echipa medicala a decis ca se impune o interventie chirurgicala cu anestezie rahidiana. In timpul interventiei nu au fost inregistrate incidente sau accidente legate de anestezie, a mai spus generalul Sarbu. Medicii au decis ca patriarhul sa ramana sub supraveghere medicala permanenta timp de cinci zile. (C.P.)

Se pare ca de data asta PS Vincentiu, supranumit Nelu Ploiesteanu, nu l-a abandonat in spital pe noul Patriarh, dupa cum a procedat in cazul regretatul Patriarh Teoctist...

No comments: