Pages

Thursday, January 31, 2008

Turneu Ambasadorial Americano-Roman pentru Romania



BULETIN INFORMATIV
Ambasada Statelor Unite ale Americii
Str. Tudor Arghezi 7-9 Bucuresti, Romania

Tel: 40 21 - 200 - 3650 Fax: 40 21- 200 - 3723
31 ianuarie 2008


TURNEUL AMBASADORIAL AMERICANO-ROMAN
DE PROMOVARE A OPORTUNITATILOR ECONOMICE
DIN ROMANIA

Ambasadorul SUA Nicholas Taubman a lansat astazi primul Turneu Ambasadorial Americano-Roman de Promovare a Oportunitatilor Economice din Romania, ce se va desfasura in Statele Unite, in perioada 4-8 februarie 2008. Orasele vizate pentru acest prim turneu sunt Washington, New York si Atlanta, scopul fiind acela de a evidentia oportunitatile economice romanesti in acele sectoare in care companiile americane nu sunt suficient reprezentate in prezent.
Din delegatie fac parte Ambasadorul SUA Nicholas Taubman, Ambasadorul Romaniei in Statele Unite Adrian Vierita, Ministrul Consilier pe probleme economice Viorel Onel (Ambasada Romaniei in SUA), Directorul Executiv al Camerei de Comert Americane in Romania Anca Harasim si patru membri ai comitetului director al AmCham Board, care reprezinta companii americane in Romania: Silviu Hotaran - Microsoft Romania, Cristian Colteanu – General Electric, Shahmir Khaliq – Citigroup, Mihaela Mitroi – PricewaterhouseCoopers si Cindy Biggs, Atasat Comercial la Ambasada SUA in Romania. Biografiile membrilor delegatiei se regasesc in documentul anexat.
Programul consta din intalniri cu diferite companii americane din domeniile financiar, servicii/consultanta, energie, securitate si aparare, IT si turism.
New York:
Prezentare de afaceri pentru companiile americane interesate sa faca afaceri in Romania
Proiectie cinematografica privata (Institutul Cultural Roman din New York)
Discutii pe marginea revenirii in Romania cu studentii romani (Institutul Cultural Roman din New York)
Consiliu de afaceri pentru intelegerea la nivel international si masa rotunda pe marginea oportunitatilor de afaceri legate de Acordul in domeniul apararii, statutul de membru al NATO, siguranta si securitate.
Washington, DC:
Forumul Ambasadorial al Consiliului de afaceri Americano-European
Prezentare de afaceri la Departamentul pentru Comert
Pranz de afaceri gazduit de McGuire Woods
Prezentare de afaceri
Atlanta:
Prezentare de afaceri pentru companiile americane interesate sa faca afaceri in Romania
Masa rotunda organizate de compania Lockheed Martin Roundtable pe marginea pietei regionale si a rolului Romaniei
Tur al General Electric/Discutii pe teme energetice, axate pe solutii de energie regenerabile si mediu.

DISCURSUL AMBASADORULUI SUA NICHOLAS F. TAUBMAN CU OCAZIA LANSARII TURNEULUI AMBASADORIAL DE PROMOVARE A OPORTUNITATILOR ECONOMICE DIN ROMANIA
Centrul Cultural American, 31 ianuarie, 2008

Bine ati venit! Va multumesc pentru prezenta dumneavoastra aici. As dori sa multumesc, in mod deosebit, domnului ambasador Iulian Buga, Secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Externe, si domnului Radu Enache, presedinte al Camerei de Comert Americane in Romania, pentru ca sunt alaturi de mine cu aceasta ocazie, in care anuntam o noua initiativa menita sa promoveze oportunitatile de afaceri din Romania pentru companiile din Statele Unite.
Saptamana viitoare, in perioada 4-8 februarie, voi conduce o delegatie la New York, Washington DC si Atlanta. In fiecare oras, voi fi insotit de noul ambasador al Romaniei in Statele Unite, Excelenta sa Adrian Vierita, precum si de membri ai celor doua ambasade implicate. Din delegatie vor mai face parte reprezentanti de seama, membri ai Camerei de Comert Americane in Romania, prezenti astazi aici in primul rand: Silviu Hotaran de la Microsoft; Cristian Colteanu de la General Electric; Shahmir Khaliq de la Citigroup; Mihaela Mitroi de la PricewaterhouseCoopers; si Anca Harasim, Director Executiv al Amcham.
Romania si Statele Unite se bucura astazi de un parteneriat strategic strans, in calitate de aliati si prieteni. In contextul acestui parteneriat, numeroase companii americane de renume recunosc potentialul economic al Romaniei, exprimandu-si increderea in viitorul acestei tari prin investitii substantiale facute aici – lucru demonstrate de membrii AmCham prezenti astazi alaturi de noi, care considera ca Romania este un loc extraordinar pentru afaceri. Dar, in acelasi timp, suntem convinsi ca exista multe alte oportunitati de afaceri aici, care asteapta investitori americani, iar turneul nostru de promovare de saptamana viitoare va transmite acest mesaj pozitiv oamenilor de afaceri din trei dintre cele mai influente orase americane.
Poate ca va intrebati de ce facem un astfel de efort substantial pentru a promova Romania in Statele Unite. Raspunsul este simplu: investiile americane de succes din Romania consolideaza economia ambelor state, produc avantaje pentru cetatenii nostri si ne apropie pe mai multe planuri. As dori sa adaug ca, pe langa evenimentele pe care le vom avea cu diversi directori, ne vom intalni si cu studentii romani care studiaza in Statele Unite. Acesti tineri au un potential imens si ii vom incuraja sa se intoarca acasa dupa absolvire si sa isi aplice abilitatile nou-dobandite pentru a impulsiona progresul economic al Romaniei.
Sunt cu adevarat incantat sa vorbesc despre Romania in Statele Unite saptamana viitoare.

No comments: