Pages

Sunday, January 10, 2010

MACELARII LUI TIRIAC au impuscat 170 de mistreti


Partida anuala de vanatoare de la Balc s-a incheiat duminica, in jurul orei 11.00, iar, conform unor surse din cadrul Politiei Bihor, numarul total de mistreti impuscati in cele doua zile de vanatoare se ridica la 170 de exemplare.

Invitatii lui Ion Tiriac la partida anuala de vanatoare au avut parte in acest an de trei ture, doua organizate sambata si una duminica. Sambata, in prima zi de vanatoare, participantii la partida au impuscat peste 100 de mistreti.

Ziua de sambata s-a incheiat cu o masa bogata in preparate traditionale romanesti, dar si specialitati vanatoresti. Cea care i-a destins pe invitatii omului de afaceri Ion Tiriac a fost Anna Lesko, care a sustinut un recital la cabana de pe domeniul omului de afaceri.

Partida de vanatoare, ajunsa la a sasea editie, s-a incheiat duminica, in jurul orei 11.00. Participantii au avut parte apoi de un pranz cu feluri traditionale de mancare, la conacul de pe domeniul de la Balc. Conform unor surse din cadrul Politiei Bihor, numarul total de mistreti ucisi la finalul partidei de vanatoare care a durat doua zile se ridica la 170 de exemplare. Ca de fiecare data, si in acest an vanatul va fi donat unor case de copii si unor camine de batrani.

Dupa incheierea partidei de vanatoare, vanatul a fost asezat intr-o piramida, cu cel mai valoros exemplar in varf, iar tabloul de vanatoare a fost admirat de participantii la partida din acest an.

Invitatii lui Ion Tiriac vor parasi Romania de pe aeroportul din Oradea, la bordul a trei aeronave de mici dimensiuni, care, conform unor surse din cadrul aeroportului, vor decola in jurul orei 15.00. O parte dintre participantii la vanatoare vor pleca cu masinile in Ungaria, la Debretin, unde se vor imbarca in alte avioane.

In fiecare an, in timpul partidelor de vanatoare de la Balc au fost ucisi sute de mistreti. Astfel, 2005 au fost impuscati 185 de mistreti, in 2006, 201 mistreti, in 2007, 180 de mistreti, in 2008, 150 de mistreti, iar in 2009 au fost ucisi 208 mistreti.

Anul acesta, la partida de vanatoare de la Balc au luat parte 27 de invitati si 100 de gonaci, majoritatea fiind localnici.

Printre participantii la vanatoarea din acest an s-au numarat, si de aceasta data, importanti oameni de afaceri din intreaga lume: fabricantul Cartier Alfred Baumhauer, presedintele Consiliului de administratie al Volkswagen, Wolfgang Bernhard, omul de afaceri Elan Schwartzenberger, presedintele companiei de componente auto Magna Europa Wolf Siegfried, primarul din Monte Carlo, Marsan George, Erich Hampel, CEO al Bank Austria Creditanstalt, Klaus Mangold, presedintele Daimler Chrysler, dar si Wolfgang Porsche, mostenitorul companiei auto cu acelasi nume.
Ziare.com

No comments: