Pages

Tuesday, November 24, 2009

SIBIUL A SPUS NU "guvernului" Geoana - Crin si candidatului-fantoma Iohannis. HOTIILE LUI PATRICIU, "arhitectul" Coalitiei ticalosite anti-Basescu

Klaus Iohannis, candidatul-fantomă al Alianţei ticăloşite anti-Băsescu, este respins de sibieni cu tot cu susţinătorii săi la şefia unui guvern din umbră, respectiv Mircea Geoană şi Crin Antonescu. Rezultatele finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean Sibiu sunt revelatorii: turul I al alegerilor prezidenţiale a fost cåştigat la Sibiu de candidatul PD-L, Traian Băsescu. Preşedintele Romåniei a primit 87.618 voturi (44,45%) în timp ce, la o distanţă impresionabilă, locul doi a fost ocupat de Crin Antonescu, cu 43.982 vouri (22,31%), iar pe trei s-a clasat liderul PSD, Mircea Geoană, care a primit 42.375 voturi (21,5%). La fel de reprezentativ, în fieful primarului de gherilă PSD Radu Mazăre, Traian Băsescu a cåştigat cu 36,85% în faţa lui Mircea Geoană, care a obţinut doar 33,36%. Demersul lui Mircea Geoană, marioneta lui Ion Iliescu, şi al lui Crin Antonescu, păpuşa de paie a lui Dinu Patriciu, pentru susţinerea unui primar ca Iohannis, cu dosar la DNA şi compromis pe plan local prin afacerile dubioase în care este implicat, arată încă o dată natura infracţională a alianţei ticăloşite anti-Băsescu. Nu este lipsit de importanţă faptul că tovărăşia strånsă dintre PSD-UDMR-PNL, solidificată ieri prin trădarea liberalismului de către fostul candidat Crin Antonescu, are, de fapt, în spate interesele unei grupări de tip mafiot şi a fost parafată după o întålnire de taină între manipulatorii din culise Adrian Năstase, Sorin Roşca Stănescu şi Teodor Meleşcanu, efectuată la vila din Primăverii a oligarhului Dinu Patriciu.
Se dovedeşte, aşadar, că noţiunile de doctrină, ideologie etc sunt concepte goale în faţa intereselor mafiote dezvoltate în spatele uşilor închise, unde penalii, şantajiştii şi intriganţii pun la cale un nou melanj otrăvit anti-România, indiferent de voinţa naivilor membri de partid, fie ei social-democraţi sau liberali. Socotim necesar să amintim ce i-a unit pe conspiratorii din Primăverii de-a lungul ultimilor 20 de ani de devalizare a României. Dacă guvernul lui Năstase a salvat pe bani publici Grupul Rompetrol de la faliment, transformåndu-i datoriile de 600 milioane de dolari către stat în obligaţiuni, Meleşcanu şi Roşca sunt foşti angajaţi şi actuali parteneri ai volatilizatorului Rompetrol, miliardarul Dinu Patriciu, păpuşarul lui Crin Antonescu.
Colegii noştri de la „Justiţiarul de Sibiu“, care au demonstrat şi implicarea lui Klaus Iohannis într-o afacere suspectă de trafic internaţional de copii, prezintă succint o mică parte din voluminosul dosar al „arhitectului“ Coaliţiei anti-Băsescu, Dan Costache Patriciu, zis Dinu, din care nu lipseşte aparatul de dezinformare şi manipulare publică, reprezentat de Roşca Stănescu şi „deontologii“ de la „Academia Caţavencu“.

Reţeaua spălătorilor de bani

Din analiza informaţiilor deţinute de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor au rezultat indicii temeinice de spălare a banilor, în legătură „cu operaţiunile efectuate de cetăţenii români Patriciu Dan Costache, Sorin Marin şi Mihaela Rodica Marin, prin intermediul grupului de firme Rompetrol“. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a transmis către principalele servicii secrete ale României, informarea nr. S/II/427, din care rezultă că „ONPCSB a descoperit cea mai amplă operaţiune de spălare de bani din ultimii 19 ani, derulată prin intermediul grupului de firme Rompetrol, condus de omul de afaceri Dan Costache Patriciu“.
Arta circuitelor şi fluxurilor financiare prin care s-au plimbat banii pånă le-a pierdut Fiscul urma este impresionantă, ea cuprinzånd 22 de firme, 3 fundaţii şi 9 persoane fizice. De menţionat că guvernul Năstase a salvat pe bani publici Grupul Rompetrol de la faliment, transformåndu-i datoriile de 600 milioane de dolari către stat în obligaţiuni.
O analiză la prima vedere a „operaţiunilor suspecte“ constatate indică faptul că, în cauză, ar putea fi vorba de spălarea a cel puţin cåteva sute de milioane de dolari, aspect care urmează a fi stabilit definitiv de organele judiciare. Pentru exemplificare, prezentăm doar cåteva dintre situaţiile care au atras atenţia Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, dar şi a profesionaliştilor din zona de intelligence.

Învârtitul banilor

În zilele de 27.07.2000 şi 7.08.2000, SC Rompetrol Rafinare Vega S.A. a transferat la extern, către societatea Rompetrol International Ltd, suma totală de 5.000.000 de dolari. Transferul a fost efectuat în baza unui contract de cesiune de creanţe, care a avut ca obiect cesionarea creanţelor deţinute de Rompetrol International Ltd asupra concernului de stat Turkmengaz (în valoare de 10.641.793 de dolari). Preţul cesiunii a fost stabilit la 5.000.000 de dolari. Pånă la data de 30.03.2001, Rompetrol Rafinare Vega S.A. a mai alimentat conturile aceleiaşi societăţi cu încă 5.485.000 de dolari.
La data de 15.01.2002, Rompetrol Group NV (societate olandeză, care desfăşoară comerţ cu petrol şi produse petroliere şi are calitatea de intermediar în relaţiile dintre Rompetrol Rafinare-Complexul Petromidia S.A. şi partenerii externi) a transferat suma de 12.000.000 de dolari în contul societăţii Rompetrol Rafinare-Complexul Petromidia S.A., cu titlul de majorare de capital social. Această sumă a fost supusă unei operaţiuni de transfer şi i s-a dat o altă destinaţie, prin crearea unui depozit în valută. Depozitul a fost lichidat a doua zi, şi suma a fost folosită pentru achitarea unor furnizori externi (Glencore International A.G. şi Naftex Bulgaria).
La data de 17.01.2002, Rompetrol Petromidia a încasat suma de 9.000.000 de dolari de la Rompetrol Group NV, tot cu titlul de majorare de capital social, sumă care a fost transferată în aceeaşi zi societăţii deponente. În urma verificărilor efectuate de Garda Financiară, a rezultat că în contabilitatea societăţii Petromidia nu există documente justificative în baza cărora s-a efectuat această plată externă. În această situaţie, suma de 9.000.000 de dolari a fost folosită de Rompetrol Group NV în interes propriu şi nu în interesul societăţii româneşti.

Cum se plimbă sutele de milioane de dolari

În zilele de 16 şi 17.07.2002, S.C. Rompetrol S.A. a încasat suma totală de 30.000.000 de dolari de la Rompetrol Group NV şi de la Rompetrol International Ltd. Conform informaţiilor furnizate de Garda Financiară, a rezultat că această sumă ar fi fost încasată în baza unui contract de cesiune de creanţe externe incerte, însă documentul justificativ nu există în evidenţele contabile ale societăţii. Suma totală de 30.000.000 a fost supusă schimbului valutar, care a fost depusă ca aport de capital social la S.C. Rompetrol Petromidia S.A., în condiţiile în care S.C. Rompetrol S.A. avea obligaţii fiscale neplătite la bugetul de stat. După ce a fost încasată suma adusă ca aport, administratorii S.C. Rompetrol Petromidia S.A. au folosit-o pentru plata materiei prime livrate de Rompetrol Group NV Olanda (25.400.000 de dolari) şi pentru serviciile prestate de o altă firmă din grup, S.C. Rominserv S.A. Bucureşti (3.500.000 de dolari). Aşa cum reiese din cele prezentate mai sus, din suma totală de 51.000.000 de dolari, care a fost investită în România de societatea olandeză Rompetrol Group NV, suma de 46.400.000 de dolari a fost transferată înapoi la extern (34.400.000 de dolari către Rompetrol Group NV şi diferenţa către alţi furnizori). Pentru suma de 9.000.000 de dolari nu există documente justificative în baza cărora s-a efectuat plata externă. De asemenea, în perioada analizată, din conturile deschise de Rompetrol Group NV în România a fost transferată la extern, în conturile proprii şi în conturile societăţii Rompetrol International Ltd., suma totală de 59.322.723 de dolari.

Maşina de spălat Caţavencu - „societatea civilă“

La data de 18.10.2002, o fundaţie din Liechtenstein, respectiv Tudori Fondation, a încasat, într-un cont deschis în România (la Banca Italo Romena), suma de 6.600.000 de dolari de la OMV Austria, cu specificaţia plată parţială acţiuni Rompetrol. După data de 22.10.2002, suma menţionată mai sus (respectiv 6.600.000 de dolari) a fost utilizată de cetăţeanul Sorin Marin (reprezentantul fundaţiei, omul de încredere al lui Dinu Patriciu), pentru alimentarea conturilor personale. În principal, banii au avut următoarele destinaţii finale: depozite bancare (peste 60 miliarde lei), credite restante (peste 22 miliarde lei), titluri de stat (peste 20 miliarde lei şi 310.000 de dolari); Sorin Marin şi Mihaela Rodica Marin au retras în numerar peste 25 miliarde lei şi 182.400 de dolari; Dan Costache Patriciu - peste 11 miliarde lei; Fundaţia Noua Europă, la care calitatea de preşedinte şi membru fondator o deţine Andrei Pleşu, iar printre membrii Consiliului de Administraţie se regăsesc Victor Babiuc, Andrei Pippidi, fiica lui Leonte Răutu, Anca Oroveanu, ş.a. - peste 4 miliarde lei. De asemenea, este important de menţionat şi, totodată, suspect faptul că o sumă însemnată de bani a ajuns, în final, în conturile a 5 membri fondatori ai gazetei „Academia Caţavencu“: Mihai Liviu Giorgică - 2.184.228.357 de lei; Doru Buşcu - 1.851.671.340 de lei; Toma Mircea Valentin - 1.685.583.540 de lei; Cornel Ivanciuc - 1.543.118.818 de lei; Ioan Morar - 1.361.493.733 de lei, iar 549.496.780 de lei în conturile „Academiei Caţavencu“.
Din acelaşi registru, în anii 2004-2005, grupurile Patriciu şi Vîntu s-au întrecut parcă în a-i alimenta conturile ziaristului Sorin Roşca Stănescu, prin diverse firme interpuse. „Indicii temeinice de spălare de bani“, aceasta este concluzia inspectorilor Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, care au cotrobăit prin conturile lui Sorin Roşca Stănescu. Suma totală care ar fi fost „reciclată“ se ridică la 553.500 de euro, în condiţiile în care directorul ziarului „Ziua“, Sorin Roşca Stănescu, a rulat, în anii 2004-2005, peste o sută de miliarde de lei, 1,2 milioane de euro şi sute de mii de dolari.
Scris de Tudor Blaga

Foto: Gugulanul si Hultanul

1 comment:

Anonymous said...

In primul rand se numeste Klaus Johannis si nu Iohannis, iar in al 2 lea rand i se aduce niste acuzatii aberante. Ar trebui sa va informati mai bine inainte sa faceti publica parerea unor oameni care nu s-au documentat suficient. (asta in cazul in care nu vreti sa informati intentionat gresit populatia pentru atingerea anumitor scopuri). Cred ca sunteti destul de maturi incat sa va dati seama ca aparentele inseala, o singura parere este insuficienta pentru a demonstra cele spuse iar la mijloc sunt jocuri politice.
Nu sunt nici pe departe sustinator politic infocat, si in nici un caz al PSD. Intr-adevar multi sibieni nu sunt de acord ca primarul Johannis sa candideze, dar de aici pana la a se spune ca e mafiot...


PS: dragut afisul cu Basescu si arma :)