Pages

Sunday, November 22, 2009

BASARABENII au iesit masiv la vot pro-Basescu

Sute de basarabeni cu cetățenie română aşteaptă în fața Ambasadei României din Chişinău pentru a putea vota la alegerile prezidenţiale 2009.

Alegeri prezidenţiale Ambasada României la Chişinău

Primarul general al capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoacă, a votat astăzi la Amabasada României de la Chişinău în cadrul scrutinului prezidenţial din România.

Potrivit info-prim.md, Chirtoacă a venit la secţia 171 de dimineaţă şi a preferat să stea la coadă, chiar dacă preşedintele secţiei l-a invitat să voteze fără să aştepte.

Dorin Chirtoacă:

Am votat pentru o modernizare a României şi a instituţiilor statului român şi pentru ca România în continuare să devină statul care să ajute statul Republica Moldova din toate punctele de vedere, astfel încât R. Moldova să devină membră a Uniunii Europene, de fapt, cum ar fi trebuit să fie de la 1989 încoace, foarte repede, şi pentru România, şi pentru Republica Moldova.

De altfel, DORIN CHIRTOACA, tanarul primar al Chisinaului anuntase deja: "Sunt sigur că Traian Băsescu va câștiga alegerile prezidențiale din România"

Sute de basarabeni cu cetățenie română aşteaptă în fața Ambasadei României din Chişinău pentru a putea vota la alegerile prezidenţiale 2009.

Către ore 09:00, la secţia de votare numărul 171, din incinta ambasadei României la Chişinău, au votat peste 100 persoane, iar pe parcurs fluxul devine şi mai mare.

Ion Şerban, preşedintele secţiei de votare nr. 171:

Chiar la ora 7.00 a venit primul votant, după care a urmat un flux destul de mare, în două ore aveam deja peste 100 de votanţi. Avem cinci membri ai comisiei, se votează în regim destul de alert, cred că vom face faţă fluxului mare de alegători.

Potrivit preşedintelui secţiei, la scrutinul de astăzi participă mai mulţi cetăţeni români din R. Moldova, comparativ cu ultimele două scrutine din România – parlamentarele din noiembrie 2008 şi europarlamentarele din iunie 2009.

In toti anii trecuti, si la alegerile prezidentiale din 2004, si la Referendum cat si la alegerile europarlamentare cand a candidat consilierul presedinetelui, Eugen Tomac, basarabenii au aratat ca il sustin masiv pe Traian Basescu si politica sa nationala.

Intr-o conferinta de presa sustinuta recent la Chisinau, Eugen Tomac, Jean Marinescu și Mihaela Popa aratau de ce trebuie sustinut Băsescu la alegerile prezidențiale din România.

Mai multe detalii la InConstantIn

No comments: