Pages

Sunday, November 22, 2009

MIHAELA GEOANA a implicat Crucea Rosie in campania PSD. "Fii Rosu, fii tare" - "Be Red, be cool", si la Crucea Rosie si la PSD, pentru Mircea Geoana

Asociatia Academica de Administratie Publica “EUROPA” solicita autoritatilor competente sa cerceteze gravele abuzuri ale doamnei Mihaela Geoana, presedintele Societatii Nationale a Crucii Rosii Romane (SNCRR), care au avut drept obiectiv fraudarea alegerilor prezidentiale si compromiterea celei mai puternice organizatii neguvernamentale din Romania.

Incalcand grav regulamentele si principiile de functionare ale Crucii Rosii, sotia liderului PSD a transformat SNCRR in feuda partidului condus de Mircea Geoana. NEUTRALITATEA, INDEPENDENTA si IMPARTIALITATEA sunt 3 dintre cele 7 principii fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. „Miscarea nu face nici o deosebire de nationalitate, rasa, religie, origine sociala sau apartenenta politica. In scopul mentinerii increderii tuturor, Miscarea se abtine sa ia parte la ostilitati si la controverse de ordin politic, rasial, religios sau ideologic.Neutralitatea arata ca Crucea Rosie nu se implica si nu adopta nici o pozitie in controverse politice, religioase, rasiale sau ideologice. Daca Crucea Rosie ar adopta o anumita pozitie, ea ar pierde increderea unei parti a populatiei si nu ar mai putea sa-si continue activitatile. Nici o organizatie de Cruce Rosie nu poate accepta sa fie subordonata unui partid politic sau sa devina un instrument al politicii guvernamentale.” (http://www.crucearosie.ro/despre-noi/principii-fundamentale-2.html )

La 21 octombrie, doamna Geoana facea urmatoarea declaratie, urmata apoi de fapte pe masura: „Voi sustine campania sotului meu, voi fi alaturi de el cu tot ce am facut eu pana acum şi cu tot ce voi face de acum incolo. Ma voi întâlni cu femei, cu sustinatori, cu voluntari, voi împarti fluturasi, voi încerca sa conving cât mai multi oameni sa voteze cu Mircea Geoana.”

Fiind Presedintele Crucii Rosii Romane, doamna Mihaela Geoana nu avea voie sa se implice in campania electorala si sa-si sprijine public sotul in tentativa sa de a deveni Presedintele Romaniei. Doamna Geoana nu avea dreptul sa transforme SNCRR in portavoce a campaniei politice a sotului domniei sale. Jumatatea domnului Geoana nu avea voie sa fraudeze practic alegerile, oferind mita electorala sub forma unor ajutoare umanitare colectate si distribuite de Crucea Rosie.

Din luna octombrie si pana la debutul lunii decembrie se deruleaza in toata tara proiectul SNCRR „BANCA DE ALIMENTE”, transformat de presedinta Geoana in MITA ELECTORALA PSD. „Pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Rosie Romana, in vederea indeplinirii misiunii sale, propune proiectul Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane, care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici.(…) Proiectul Banca de Alimente presupune stocarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara.” (http://www.crucearosie.ro/proiecte/banca-de-alimente-a-crucii-rosii-romane/despre-banca-de-alimente.html ).

Dupa ce a pacalit firme de prim-rang si banci de calibru sa sprijine un proiect asa-zis umanitar al Crucii Rosii, sotia liderului PSD a transformat campania de ajutorare intr-una electorala. Pentru prima data, presedintele SNCRR a strecurat in pachetele distribuite in plina campanie electorala un mesaj semnat MIHAELA GEOANA, in conditiile in care isi anuntase public implicarea in campania PSD si se afisa alaturi de sotul sau la toate actiunile partidului condus de Mircea Geoana. Pentru ca subordonarea politica a Crucii Rosii fata de PSD sa fie desavarsita, conducerea SNCRR a ales aceleasi mesaje ca partidul politic.

BeRedBeCool al PSD a devenit BeRed in varianta Crucii Rosii, pentru ca efectele fraudei electorale sa fie depline. Pana si paginile web au devenit identice ca mesaj. http://www.beredbecool.ro/evenimente a prezentat programele PSD din campanie (CARAVANA ROSIE), iar http://b-red.ro/ a demonstrat ca SNCRR a incetat sa mai fie parte a Miscarii Internationale de Cruce Rosie, devenind in schimb o ramura a PSD. „BE RED (Fii Rosu) este mai mult decat un nume, este un mod de a trai, un mod de a gandi, un mod de a construi amintiri alaturi de oameni ca tine!” Asa sustine oficial conducerea Crucii Rosii Romane. (http://b-red.ro/blog/category/b-red/)

Alaturi de sotia liderului PSD, din conducerea Crucii Rosii Romane mai fac parte si alti lideri ai partidului condus de Mircea Geoana, cum sunt: Constantin Nicolescu – vicepresedinte PSD, Alexandru Banica – vicepresedinte PSD Prahova, George Baesu – deputat PSD, Alecsandru Stiuca – deputat PSD.

Este foarte grav ca decizia doamnei Mihaela Geoana de a implica SNCRR in campania electorala de partea PSD a avut si sustinerea unui lider al organizatiei, care ar fi trebuit sa respinga primul si categoric acest demers ilegal si imoral si chiar sa ceara demisia sau demiterea presedintelui Crucii Rosii Romane, care incalcase grav regulamentele si principiile organizatiei atat de respectate la nivel mondial. Este vorba de generalul maior Liviu Viorel Nemeş, prim-adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). IGSU este un organ de specialitate aflat în subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, care asigura coordonarea unitara si permanenta a activitatilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta. (http://www.igsu.ro/echipa.htm )

Asociatia Academica de Administratie Publica “EUROPA” solicita demiterea sau demisia de onoare a generalului Nemes, care a demonstrat nu doar ca poate subordona politic o voce importanta a societatii civile internationale (Crucea Rosie), ci si ca este vulnerabil, fiind practic partas ca manager al IGSU in fraudarea alegerilor prezidentiale.

Asociatia Academica de Administratie Publica “EUROPA” cere Societatii Nationale a Crucii Rosii Romane sa suspende programul “BANCA DE ALIMENTE” intre cele doua tururi de scrutin, pentru a opri astfel actiunea de fraudare a alegerilor de catre PSD si SNCRR.

Asociatia Academica de Administratie Publica “EUROPA” ii cere doamnei Mihaela Geoana sa demisioneze din fruntea SNCRR, pentru a nu distruge Crucea Rosie si pentru a nu atrage organizatia intr-un urias scandal international. Sotii Geoana trebuie sa inteleaga ca cei cca 100 000 de membri ai Crucii Rosii Romane trebuie respectati, iar voluntariatul lor exceptional nu trebuie folosit in campania electorala pentru satisfacerea intereselor PSD si ale familiei Geoana.

Asociatia Academica de Administratie Publica “EUROPA” considera ca tentativele agresive de politizare a unor organizatii neguvernamentale care prin statut si prin istoria lor sunt apolitice, independente, neutre si impartiale, toate aceste demersuri ilegale si imorale ale unor lideri politici de genul domnului Geoana fac foarte rau societatii civile din Romania, constituind chiar grave atacuri la bazele democratiei si ale statului de drept.

Informatii suplimentare se pot obtine la 0723.568.280, 0744.148.965, draghicib@gmail.com.
PRESEDINTE,
Bogdan Draghici

4 comments:

Anonymous said...

minciuni pt a influenta negativ imaginea domnului Geoana..Mihaela Geoana este o domana respectabila, o doamna ce se comporta in consecinta..este o femeie puternica ce merita apreciata atat prin munca ei la Crucea Rosie, cat si prin atitudinea ei de Prima Doamna.Mi se pare normal ca lupte alauri de sotul ei

Ionut Piele said...

Fratilor! unde sunt voluntarii adevarati ai Crucii Rosii ?Noi putem face presiune astfel incat organizatai in care ne investim timpul si pricepere sa isi continue misiunea umanitara. mi se pare inadmisibil ceea ce a facut Dna Mihaela Gioana.
Ps:
in cartea de prezentare a Dlui Mirecea Geoana,distribuita in campania electorala, apare mentionat numele Crucii Rosii. RUSINE!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Mihaela Geoana munca la Crucea Rosie??? Sa fim seriosi...nu a facut altceva decat sa-si faca fotografii pe langa voluntari pentru imagine.
Nu cred ca are nici cea mai mica idee ce inseamna Crucea Rosie, daca ar avea s-ar comporta adecvat ...sau poate nu ii pasa de CR si vrea doar sa se foloseasca de increderea pe care oamenii o au in aceasta organizatie.
Voluntarii sunt mustrati daca stau cu mainile in buzunare cat timp reprezinta CR iar Dna Geoana flutura cu veselie steagul PSD???
Voluntarii pe cine sa aiba ca model?

Anonymous said...

Crucea Rosie suntem noi toti! Nu este nici a Mihaelei Geoana si nu este nici a unei conduceri vremelnice, trecatoare.

Crucea Rosie este a voluntarilor. Din voluntariat a fost nascuta, si de voluntari (presdinti, vicepresedinti) este condusa.

Jocul a fost facut, felicitari echipei de PR a familiei Geoana. Felicitari tuturor celor care au reusit sa induca prin subconstient tuturor ca CRR = PSD si invers.

Cati dintre cei care ati citit acest articol ati fost la distributiile de ajutoare din cadrul Bancii de alimente? Cati ati fost intrebati daca este de la PSD? "Multumesc mama. .. sa ii dea Dumnezeu sanatate Domnului / Doamnei Geoana".

Prin faptul ca a organizat doua Gale si un spot TV nu inseamna ca este o femeie puternica. Felicitari pentru faptul ca si-a facut Fundatia Renasterea de utilitate publica (dar sa nu scormonim sa vedem de unde banii si ce sume ...).

Au trecut timpurile in care trebuie sa tacem pentru a da bine in fata sefului... Exprimarea este libera.

Cititi istoricul CRR, citit Crucea Rosie Romana aproape o poveste a lui Nicoara. Acolo adevaratul spirit al voluntarilor de Cruce Rosie nu ce se intampla acum. O sa vi se faca pielea de gaina cand veti citi si o sa regretat ca nu traiti in acele timpuri.

SFAT: toti cei care tac, inseamna ca sunt de acord cu situatia din CRR si o accepta. Asadar, sa vedem cate vuiete vor mai fi ...

SPOR!