Pages

Thursday, July 16, 2009

SORINA PLACINTA este sotia unui maghiaro-suedez cu 20 de ani mai batran. Fiul e in "Biserica Ateista". Ce o recomanda ca ministru al Tineretului?!

O NOUA ANTENA MAGHIARA IN GUVERNUL ROMANIEI
Impunerea senatorului Sorina Placinta in fruntea MTS nu este privita cu ochi buni nici de diriguitorii sportului românesc si nici de unii colegi din PD-L. Mai ales ca doamna Placinta vine pe mâna gruparii Stolojan, propunerea sa de numire ca ministru fiind inaintata de vicepresedintele Gheorghe Flutur si nefiind supusa atentiei conducerii PD-L, publica ziarul Gardianul.

Noul ministru al tineretului si sportului, Sorina Placinta, a intrat cam de un an in PD-L propulsata de averea pe care o detine. Potrivit declaratiei de avere, Placinta are doua terenuri intravilane, trei case de locuit, bijuterii si obiecte de arta în valoare de 80.000 de euro. Ea a donat PDL la alegerile de la finele anului 2008, când a candidat pentru un post de senator, o suma totala de aproape 72.000 lei, plasându-se din acest punct de vedere printre cei mai mari donatori ai partidului. Donatiile au fost efectuate în nume propriu la 20 octombrie 2008, în suma de 21.933 lei, si la 10 noiembrie 2008, cu 50.000 lei. Sorina Placinta are 43 de ani si este casatorita cu partenerul ei de afaceri, Stefan Ernest Georg Sobota, maghiar cu cetatenie suedeza, de 61 de ani (foto), cu care detine compania Sorste.

Sorina Luminita Placinta, noul ministru al Tineretului si Sportului, are cateva secrete grele in trecutul sau de inginer textilist(a), care a devenit cea mai bogata femeie din Focsani. Unul dintre apropiatii sai de dupa Revolutie a povestit pentru Cancan cum Sorina Placinta si-a parasit sotul roman pentru un maghiaro-suedez batran, dar cu bani mai multi, informeaza Ziare.com.

"Sorina lucra la filatura si era colega cu sotul ei, domnul Placinta, si el tot inginer. Prin '93, activand la departamentul Contractari, l-a cunoscut pe un suedez de origine maghiara, Stefan Ernest Georg Sobota, cu vreo 20 de ani mai mare ca ea. Un an mai tarziu, acesta a venit in Romania si au pornit o afacere impreuna, firma numindu-se SORSTE", isi aminteste fostul coleg al doamnei ministru.

Insa de la afaceri, cei doi au ajuns repede la dragoste. "Deja multa lume stia ca Sorina si suedezul (maghiar) sunt impreuna. Pana la urma a aflat si sotul ei, dar acesta era legat de maini si de picioare, pentru ca devenise angajatul propriei neveste. Practic, ei erau in continuare casatoriti, dar Sorina traia cu Stefan. Pana la urma domnul Placinta nu a mai suportat umilinta, si-a dat demisia si a plecat din Focsani, undeva in nordul Moldovei". Dupa ce a scapat de primul sot, Sorina Placinta s-a maritat cu suedezul, dar nu a renuntat la numele capatat dupa primul mariaj, Placinta.

Napocanews.ro informeaza: „Sorina Plăcintă a avut o relaţie zbuciumată cu angajaţii uneia dintre firmele pe care le-a deţinut. „Ziarul de Iaşi” a relatat în dese rînduri despre aceste procese. Astfel, pe 21 noiembrie 1997, la Judecătoria Focşani, s-au derulat două procese în care conducerea firmei Milcofil era reclamată de sindicat şi de o parte a muncitorilor disponibilizaţi din societate pentru m ai multe nereguli. Apoi Sorina Placintă le-a intentat proces foştilor angajaţi pentru lovire, ameninţare, calomnie şi insultă. Sorina Plăcintă asociatul/amant al ei, Stephan Sobota, pretindeau că, ,,după ieşirea din sala de judecată (după un proces intentat de angajaţi), inculpaţii, instigaţi de către liderul de sindicat Cezar Chiriac, ne-au insultat, spunînd că sîntem nişte hoţi, că am furat fabrica Milcofil, ne-au ameninţat cu moartea, ne-au înjurat şi ne-au lovit, producîndu-ne leziuni pentru care avem certificate medicale”, declara Sorina Plăcintă, care a adăugat: „Mi-au spus că sînt curva oraşului”. Cei doi reclamanţi solicită despăgubiri morale”, informa „Ziarul de Iaşi”.

Conform Catavencu, in prima declaratie de avere a senatoarei Placinta, apar patru conturi la banci - 108.649 euro, cont deschis in 2004, 425.078 lei, cont deschis in 2007, 207 CHF, cont deschis in 2006, si 6.587 euro, cont deschis in 2004. In a doua declaratie, completata in 4 iunie, au ramas doar doua conturi - unul de 1.138.313 lei deschis in 2007 si unul de 13.881 euro deschis in 2004. Asta in conditiile in care veniturile declarate de doamna senator, alaturi de sotul domniei sale, depasesc suma de 3 milioane de lei. Diferentele apar fara ca intre cele doua declaratii sa se strecoare vreo achizitie, fapt ce demonstreaza ca ministrul Placinta, alaturi de sot, cheltuieste peste 500.000 RON lunar. Ca sa nu mai vorbim ca, in afara de SC Sorte SA, mentionata doar in prima declaratie, doamna ministru n-a mentionat nici firmele in care este actionar, mai scrie Catavencu.

Fiul ateist-satanist

Un alt aspect interesant al vietii sale este faptul ca Andrei Razvan Placinta, fiul noului ministru, este slujitor al ,,Primei Biserici Ateiste” (First Church of Atheism). O asemenea organizaţie, spun preoţii, este o erezie, iar ,,în batjocură învăţătura bisericească este similară aşa-zisei biserici sataniste”, relata Monitorul de Vrancea pe 27 octombrie 2008. Andrei Răzvan Plăcintă a obţinut, pe internet, titlul de „pastor” al „Primei Biserici Ateiste” şi oficiază slujbe ateiste. „Prima Biserică Ateistă” este, de fapt, o organizaţie laică, dar foloseşte termeni religioşi. Membrii acestei aşa-zise biserici pot deveni „pastori”, „reverenzi”, care sînt „hirotonisiţi” pe internet. Ei jură să elibereze lumea de credinţa religioasă şi „oficiază” ceremonii ateiste la nunţi şi înmormîntări. Membrii „bisericii” ateiste neagă existenţa lui Dumnezeu, dar folosesc toată terminologia creştină.

Potrivit site-ului www.firstchurchofatheism.com, „Prima Biserică Ateistă” „s-a născut din necesitate”. ,,A fost creată de Paul şi Jacki McMaster, FCA fiind prima societate de acest gen. Este dedicată în exclusivitate ateilor hirotonisiţi, astfel încît şi ei să poată susţine ceremonii, care pînă acum puteau fi susţinute doar de oameni religioşi”. „Prima Biserică Ateistă” s-a format în jurul „credinţei” că ştiinţa şi raţiunea formează baza vieţii. ,,Vrem să oferim un loc unde ateii să fie hirotonisiţi, pe gratis, şi, în acelaşi timp, un centru unde ateii să găsească pastori care să slujească la ceremoniile lor. Doctrina noastră este aceasta: creatorii FCA spun că site-ul este locul unde ateii din toată lumea pot găsi un pastor ateist care să slujească la nunţile lor sau orice alt tip de ceremonie”. „Preţul pentru aceste servicii este negociabil, dar costul mediu este de 150 de dolari americani”. Pe site-ul www.firstchurchofatheism.comse se mai arată că „pastorul” ateist va putea să slujească la nunţi, înmormîntări, logodne şi oricare alte ceremonii, ca orice preot.

No comments: