Pages

Monday, July 13, 2009

IULIAN URBAN: Daca esti tigan , NU esti automat suspect d-le Tapalaga (Dar daca esti Tapalaga esti neaparat prost - mentiunea mea)

Daca esti tigan , NU esti automat suspect d-le Tapalaga

Adica, daca esti tigan, esti automat suspect.
Asta retine un domn care isi publica opiniile pe Hotnews, in acest material.
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5956389-senator-discurs-anti-tiganesc-pdl.htm

Asta intelege el, citind acest material al meu http://www.urbaniulian.ro/2009/07/13/omoara-fura-si-ameninta-un-roman-ucis-cu-lovituri-de-cutit-in-inima-si-cap-de-tigani-la-comanesti/.
Demonstreaza insa o superficialitate crunta, si de fapt, mizeaza pe senzationalul din titlul postat pe Hotnews.
Eternul critic, eternul observator distant al unei realitati care nu il ating direct. Simplu, extrem de simplu sa emiti judecati de valoare din scaunul din fata PC-ului;
Dar este greu sa explici de ce de exemplu, in Balotesti, judetul Ilfov, din 130 de infractiuni, 129 sunt comise de persoane de etnie rroma. Este greu sa explici cetatenilor unde este siguranta pe care o asteapta din partea statului roman.
A fi tigan nu inseamna automat ca esti suspect d-le Tapalaga. De altfel, statistic, la faptele penale savarsite de romani sau de tigani, acestia din urma sunt lasati in libertate, ba mai mult asa cum aratam aici http://www.urbaniulian.ro/2008/10/08/suntem-pierduti-judecatorul-spune-ca-un-infractor-trebuie-lasat-in-libertate-sa-fure-ca-sa-aiba-si-el-ce-manca-ilfovul-predat-infractorilor/, judecatorii lasa liberi infractorii, intrucat fiind tigani, TREBUIE sa comita fapte penale ca sa isi asigure hrana asa cum scrie aici :

" Din analizarea actelor si lucrarilor dosarului instanta constata ca in cauza sunt indicii temeinice care sa duca la concluzia ca inculpatii au comis faptele pentru care sunt cercetati.
De asemenea instanta constata indeplinita conditia prevazuta de art. 148, lit.[f] teza II cod de procedura penala, in sensul ca limitele de pedeapsa prevazute de lege pentru infractiunea de furt calificat, sunt cuprinse intre 3-15 ani, deci mai mare de 4 ani.

Este adevarat ca inculpatii au comis MAI MULTE FAPTE DE NATURA PENALA [ adica peste 100 de furturi si talharii ] dar instanta va avea in vedere ca acestia nu se bucura de ocrotirea parinteasca [ toata familia lor are dosare penale pentru furt si fapte antisociale ] , provenind din familii in care parintii nu au nici o sursa de venituri [ au refuzat toate locurile de munca oferite de Primaria Balotesti spunand ca este mai "usor" sa traiasca din furturi] sunt nescolarizati si needucati [ au refuzat benevol sa se duca la scoala ] , consumatori de bauturi alcoolice, fiind NEVOITI [ !!!!!!!!!!!!!!!!!] sa comita fapte penale pentru a-si asigura hrana .

Tot acest domn , care isi etaleaza convingerile sale, si care presupune ca un senator PDL are un discurs prea dur la adresa tiganilor, poate sa isi etaleze vasta experienta, explicand de exemplu romanilor, cum este posibil ca un individ care vrea sa ucida un om al legii, este lasat liber de Justitie asa cum am scris aici
http://www.urbaniulian.ro/2009/07/09/bandele-infractionale-fac-legea-in-romania-parchetul-stie-de-ce/

In sfarsit, lasand laoparte faptul ca, probabil acest domn ar dori , sincer, sa lasam capul in pamant, sa ne facem ca nu exista o problema a infractionalitatii in Romania, sa ne prefacem ca statisticile MAI nu arata ca majoritatea infractiunilor din tara sau strainatate au autori persoane de etnie rroma, si sa ne prefacem ca aceste probleme nu exista. Ar prefera sa asteptam sa apara un nou conflict interetnic major. Il deranjeaza ca lucruri care sunt aruncate sub pres, sunt discutate sincer si ca majoritatea opiniilor celor care dezbat aceste subiecte este ca, trebuie urgent gasita o rezolvare acestor probleme.
http://www.urbaniulian.ro/2009/07/10/sancraieni-scanteia-de-unde-poate-izbucni-un-razboi-la-nivel-national-impotriva-tiganilor/

Iar o problema d-le Tapalaga, daca vrei sa o rezolvi, asa americaneste cum iti place sa spui, trebuie intai sa admiti ca exista. Sa vezi ce nu functioneaza. Si apoi sa vii cu solutii. Deranjeaza faptul ca sunt organizatii care iau sute de mii de euro din bani europeni care , ar trebui sa scolarizeze tiganii, sa-i integreze social, dar care nu ajung niciodata acolo unde au destinatia finala? Sunt lucruri care trebuie spuse; Eu unul in moment in care un judecator spune : Nu il arestez , chiar daca a comis sute de furturi, pentru ca , asa este el : nu vrea sa munceasca, nu vrea sa mearga la scoala, nu vrea sa se integreze social, imi dau seama ca societatea si institutiile statului nu functioneaza. Daca vrem ca ele sa functioneze, trebuie sa dezbatem problema si sa o solutionam. Sa-i ajutam sa se integreze social. Sa respecte valorile societatii. Da, infractionalitatea, nu are culoare , insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne dam seama ca , trebuie sa impunem respectarea legii. Nu v-am vazut sa vorbiti despre tiganii care au reusit in viata, care au ajuns in posturi de conducere in companii ca sa-i dati exemplu celorlalti. In schimb, le dati nuntile la televizor, laudati kilogramele de aur purtate, astfel incat exemplu care li se da in viata este cel preponderent negativ de genul : munca este pentru fraieri.

Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro
sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com

No comments: