Pages

Tuesday, July 14, 2009

BASESCU condamna si el prestatia consulului porno de la Chisinau, Ion Nuica: "Uneori depasim si noi limite, ati vazut consulul nostru de la Chisinau"

Presedintele Traian Basescu s-a referit, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o marti cu o delegatie a societatii civile din Republica Moldova, la scandalul in care a fost implicat consulul roman la Chisinau, Ion Nuica, apreciind ca acesta a depasit limita, transmite NewsIn.
"Dumneavoastra cunoasteti bine situatia de la noi, dar vreau sa va asigur ca uneori fantasticul de la noi depaseste orice limite", i-a spus presedintelui unul dintre reprezentantii societatii civile din Republica Moldova, prezent marti la Cotroceni pentru a discuta despre problemele romanilor de peste Prut.
"Uneori depasim si noi limite, ati vazut consulul nostru de la Chisinau", a replicat presedintele Basescu. Unul dintre cei prezenti la intalnire a raspuns razand ca barbatii mai gresesc uneori. "Da, dar nu filmati, domnule", a raspuns seful statului, in gluma.
Consulul roman la Chisinau, Ion Nuica, a demisionat luni, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al MAE, contactat pentru a comenta situatia aparuta in urma publicarii de catre cotidianul Curentul a unor imagini video in care diplomatul roman este surprins in timpul unei partide de sex.
"Consulul nostru este chemat in tara inca de saptamana trecuta si isi anuntase inca de pe atunci intentia de a demisiona. Astazi, luni, el doar a semnat actul in sine", a declarat purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu, fara a face precizari despre motivele pentru care a fost chemat sau pentru care si-a dat demisia.
Intrebat despre filmul publicat luni pe site-ul cotidianului Curentul, Serbanescu a spus ca "din moment ce (consulul) era deja demisionar, pentru MAE este irelevant filmul aparut in presa luni".
Redactia Curentul sustine ca a primit un film realizat cu o camera ascunsa care infatiseaza un domn prezentat drept diplomat roman executand o partida de sex cu o femeie care pare sa fie rezidenta in Republica Moldova, dar despre care autorii filmarii sustin ca este angajata la Consulat. Cei doi protagonisti discuta si despre unele treburi de serviciu, insa nu chestiuni ce ar interesa siguranta nationala, precizeaza Curentul. Cotidianul comenteaza ca montajul filmului - realizat in stilul documentarelor Mosfilm - introduce un generic cu accente politice tipice propagandei regimului comunist de la Chisinau, noteaza NewsIn.
Noul scandal intervine in plin inghet diplomatic intre Chisinau si Bucuresti, in conditiile in care Romania nu are ambasador in capitala moldoveana, dupa ce autoritatile de aici au refuzat sa-si dea agrementul pentru persoana propusa de MAE roman. Fostul ambasador roman la Chisinau, Filip Teodorescu, a fost expulzat in aprilie, impreuna cu un alt diplomat roman, dupa ce puterea din Republica Moldova au acuzat Romania de implicare in violentele postelectorale din 7 aprilie. (Z.O.)

No comments: