Pages

Thursday, July 16, 2009

CEEA CE AM AFIRMAT DOAR EU DEVINE PUBLIC: Colegul lui Dan Puric la IPID, guvernatorul Mugur Isarescu, singurul roman membru al Comisiei Trilaterale

Isărescu a intrat în Cartea Recordurilor

Mugur Isărescu a intrat oficial în Cartea Recordurilor ca fiind guvernatorul care a stat cel mai mult la conducerea unei bănci centrale, după ce şi-a început mandatul în 1990, conform World Records Academy, citata de Realitatea TV.

Isărescu, în vârstă de 60 de ani, a coordonat timp de 19 ani politicile economice ale României, fiind considerat de unii premierul "ascuns" al ţării.
De asemenea, mulţi consideră că echipa condusă de Isărescu, în cadrul BNR, a salvat România de la un colaps asemănător celui din Bulgaria, după ce a crescut rezervele naţionale de aur şi euro, a temperat inflaţia şi a introdus leul nou.
Rolul jucat de Isărescu în economia românească este comparat cu cel al lui Laszcek Balcerowicz, care a implementat reformele din Polonia.
Este singurul politician român membru al Comisiei Trilaterale. De asemenea, este membru al Clubului de la Roma (dupa cum am expus AICI - nota mea). A fost prim-ministru în perioada decembrie 1999 – noiembrie 2000.
Deşi a deţinut această funcţie numai un an, mulţi spun că Isărescu a început procesul de reformă, continuat apoi de Adrian Năstase şi Călin Popescu – Tăriceanu. În 1999, Isărescu a deschis negocierile cu Uniunea Europeană, proces încheiat în 2004.
Isărescu este autorul a numeroase articole şi cărţi de economiei. El este şi doctor în economie (Academia de Studii Economice, Bucureşti).
World Records Academy este principala autoritate la nivel mondial în certificarea recordurilor.

No comments: