Pages

Tuesday, October 7, 2008

Zile grele pentru Guvern. MediaSind anunta ca si sindicatele din presa ies in strada pentru majorarea salariilor

Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor din România
Federatia Sindicatelor din Societatea Româna de Radiodifuziune
Sindicatul 2002 din Societatea Româna de Televiziune
SZR – Federatia Sindicatelor din intreaga Presa
Uniunea Jurnalistilor MediaSind din Republica Moldova
Membru cu drepturi depline al Federatiei Internationale a Jurnalistilor
Casa Presei, Piaţa Presei Libere nr.1, corp B2, etaj 3, camera 330
http://www.mediasind.ro/
Nr. Inreg. 075/07.10.2008
Comunicat
Uniunea Sindicală MediaSind, organizaţie reprezentativă pentru ramura mass-media, ce cuprinde peste 8000 de membri din radio, televiziune, agenţii de presă, edituri, tipografii şi presă scrisă, este solidară cu revendicările colegilor din învăţământ, sănătate, funcţionari publici, precum şi cu revendicările confederaţiilor sindicale CNSLR-Frăţia, BNS, CSDR şi Cartel Alfa, organizaţii care au participat astăzi la “Mitingul pentru o muncă decentă”.
US MediaSind, având în componenţă şi organizaţiile reprezentative din Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi din Agenţia Naţională de Presă Agerpres, a atras în nenumărate rânduri atenţia guvernanţilor despre situaţia financiară dezastruoasă în care se află aceste instituţii de interes naţional. Atitudinea Statului român de a aplica o politică de subfinanţare în cazul acestor instituţii publice a dus la nerespectarea drepturilor obţinute prin contractele colective de muncă negociate la nivel de ramură mass-media şi la nivel de unităţi, în concluzie la diminuarea veniturilor tuturor salariaţilor din SRR, SRTv şi Agerpres.
Având în vedere această politică antisindicală şi antisocială dusă de guvernanţi, Comitetul de Conducere al US MediaSind consideră că majorarea cu 25% a salariilor din SRR, SRTv şi Agerpres ar ameliora situaţia dramatică în care se află jurnaliştii din aceste instituţii. În cazul în care revendicările MediaSind nu vor fi soluţionate în cel mai scurt timp posibil, pe data de 18 octombrie a.c. va fi convocat Congresul MediaSind, unde se va hotărî declanşarea acţiunilor de protest: pichetarea sediului Guvernului şi a Parlamentului, acţionarea în instanţă a administraţiilor SRR, SRTv şi Agerpres pentru nerespectarea contractelor colective de muncă şi, nu în ultimul rând, declanşarea grevei generale.
Comitetul de Conducere al US MediaSind
Preşedinte,
Cristi Godinac

No comments: