Pages

Friday, October 10, 2008

Salariu de procuror

Primit de la Roncea Sr: Astazi, am trecut pe la Tribunal si am gasit (prin mijloace specifice:) un fluturas de salariu al unui tanar procuror. Salarizarea se face in raport cu gradul instantei.
Astfel Judecatoria are gradul 1, Tribunalele gradul 2, Curtile de Apel gradul 3, Inalta Curte de Casatie si Justitie, gradul 4.
Salariile judecatorilor urca de la 2000 de euro in sus, in raport si cu vechimea, se mai adauga sporurile de tot felul si alte alea alea.
M-am gandit ca este de folos pentru publicul larg sa ia la cunostinta faptul ca pot dormi linistiti, deoarece procurorii nostri isi fac treaba pe bani buni.
Cetatenii pot fi astfel asigurati ca magistratii nostrii nu pot fi cumparati de infractori sau mai stiu eu ce moguli rai...

2 comments:

Procuroru said...

Dupa sporul de vechime afisat pe fluturas - 25% rezulta ca salariul este al unui dinozaur din sistem.
Pe de alta parte,Victor, magistratii din Romania au salarii incomparabil mai mici ca cei din UE.
In Occident un magistrat stagiar pleaca de la 2000-3000 de euro.
Intr-un stat normal (nu este cazul tarii noastre) magistratii sunt in varful piramidei sistemului de salarizare bugetar.

Anonymous said...

Este adevarat ca salariul unui magistrat in occidet este mai mare decit al unui magistrat in RO.

Dar daca compaati salariul unui magistrat cu media de salar din RO si spre exemplu salariul unui magistrat cu media de salar din germania veti remarca ca um magistrat in RO castiga de citeva ori mai mult. In Germania in schimb este salariul mediu de ca. 1700€. Restul se poate deduce....