Pages

Monday, October 6, 2008

Pierdut stat roman. Il declar nul.

Presedintele Romaniei a venit nervos din Spania. Si pe buna dreptate. La patru ani de la preluarea mandatului, a ajuns la vorba noastra. Practic, Basescu a citat din ZIUA: "Statul roman trebuie sa renunte la a mai batjocori romanii de pretutindeni prin neimplicarea in sprijinirea actiunilor lor". Diferenta dintre noi si el este insa ca Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei, este chiar reprezentarea Statului. Dar, domnul presedinte vrea sa ne spuna ca Statul "nu sunt eu".
Oricum, iata pana unde s-a ajuns: seful statului roman este silit sa sara in sus pentru ca drepturile romanilor de pretutindeni nu sunt respectate de... statul roman. Desigur, aici se pot gasi multe interpretari. Unii, care din prea mare intindere morala si intelectuala nu-si mai regasesc "patria" in Romania, o tara de care oricum nu apartin, ar putea spune ca statul roman nici nu mai exista. O si fac, de altfel, atacand prin toate mijloacele identitatea nationala, pe care - iata! - Basescu se cazneste sa o apere. Deci, despre care stat mai vorbim?
In acelasi discurs incendiar privind apararea drepturilor romanilor, Basescu trimite politicienii la lege: la Legea 299/2007. Pai, din primul articol al acesteia aflam asa: "Prezenta lege reglementeaza: a) drepturile persoanelor de etnie romana, precum si ale celor care apartin filonului cultural romanesc, din afara granitelor Romaniei, denumite in continuare romani de pretutindeni, avand ca scop mentinerea, promovarea si afirmarea identitatii lor culturale, etnice, lingvistice si religioase; b) atributiile autoritatilor competente din Romania".
Daca domnul presedinte s-a referit la problemele statului roman in raport cu punctul a), atunci avem o problema. Chiar la Cotroceni, un fel de institutie a... statului roman. Pentru ca onor ditamai presedintele pompos intitulatei "Comisia prezidentiala de analiza a regimului politic si constitutional din Romania", care se ocupa de "cadrul dezbaterii privind revizuirea Constitutiei si reorganizarea institutionala a statului", are cu totul alte pareri decat seful statului. Preparatorul Ioan Statomir considera asa, vizavi de identitatea nationala, de "specificul national", tratat intre ghilimele: ca este "o obsesie din imaginarul national", "un element fantasmatic central" si, oricum, "in cele din urma, identitatea nationala monolitica se fisureaza in mii de spatii guvernate de afinitati elective". Asa ca, ce ne mai trebuie "identitate nationala", cand aceasta este, conform editorului Andrei Cornea, care i-a publicat opiniile lui Ioan Statomir: "o conserva insipida, o marfa expirata. Feriti-va - e toxica!". Acest om lucreaza la schimbarea din temelii a Constitutiei - de ce nu ar incepe prin renuntarea la Articolul 1 privind caracterul statului national, suveran, unitar si indivizibil? - si la reorganizarea institutionala - de ce nu si teritoriala? - a statului pe care, iata, presedintele vrea sa-l apere atat pentru romanii de acasa, cat si pentru cei de pretutindeni.
Daca insa domnul presedinte se referea la problemele statului in raport cu punctul b), atunci trebuie aratat ca legea inlocuieste referirile la "Ministerul Afacerilor Externe" si la "ministrul Afacerilor Externe" cu referiri la "Cancelaria Primului-Ministru", respectiv "seful Cancelariei Primului-Ministru". Si atunci Statul, aflam, e Calin Popescu Tariceanu. Adevarat. Cum la fel de adevarat este si ca bugetul Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni e insignifiant. Dupa cum arata presedintele, pentru cei 10 milioane de romani din afara tarii, in 2007 au fost alocate 20 de milioane de lei, iar anul acesta 10, dintre care 5 au fost datorii. Comparativ, tot in aceeasi perioada, Institutul Cultural Roman a avut un buget de 45,5 milioane lei, "pentru promovarea in strainatate a culturii romane si protejarea identitatii culturale" a... statului roman, cred... Ce ar mai fi de spus? Aproape nimeni nu observa ca pentru acesti romani, circa 10 milioane, dupa cum arata presedintele, sunt desemnati 2 senatori si 4 deputati, care trebuie sa strabata intreaga strainatate. Iar pentru cei 20 de milioane ramasi avem 137 de senatori si 332 de deputati. Asa a decis... statul roman.

Articolul orginal la
Pierdut stat roman. Il declar nul. de Victor RONCEA

PS: Intre timp Legea 209/2007 s-a schimbat printr-o OU care a intors DRRP-ul la MAE, la inceputul anului. Dar degeaba. Tot ICR-ul toaca de 10 ori mai multi bani decat are DRRP pentru romanii din intreaga lume. Degeaba se semnaleaza la cel mai inalt nivel, din februarie, ca nu se pot derula programele angajate cu doar 5 milioane de lei! Evident, Basescu s-a referit la mult mai multe din Legea 209: Congresul romanilor de pretutindeni, etc. Cu ce bani? Ca sunt mai importante erectiile lui Iuda si exportul de "turnatori buni", de-ai nostri, anti-romani!
Din cate inteleg Basescu vrea o centralizare a oficiilor care se ocupa de romanii de pretutindeni, evntual sub bagheta Presedintiei, ceea ce am propus de la inceputul mandatului sau. Dar daca o face cu genitali penali ca Patapievici & Co le ucide identitate mai repede decat o fac Iuscenko si Voronin. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ar trebui, de fapt, doua institutii separate. Una este sa tratezi cu romani plecati la munca in Occident si alta sa aperi drepturile incalcate ale celor din Rasaritul romanesc. In fine, cu gasca sinistra de la GDS, de care s-a lasat inconjurat, nu o sa faca niciodata ceva pentru tara ci numai pentru dusmanii ei. Iar intr-o zi o sa-l devoreze si pe el cu tot cu cascheta de Capitan, dupa cum i-am mai spus-o! In fine, mai exista, totusi, niste sperante...
Despre planul de distrugere a Romaniei gasiti detalii prin campaniile purtate de anti-crestinii dereglati mintal si hormonal Alina Mungiu Pippidenara si Andrei Plesu "Tulceanu" in Dilema veche iar "noile directive" sunt date in suplimentul GDS "Altfel despre identitatea nationala" din revista "22" cu nr 967 din 16 - 21 septembrie 2008 (in baza paginii de web a "22", sectiunea Arhiva).
Aici veti afla ca sceleratii de neo-kominternisti care isi permit sa considere "toxica" identitatea noastra mai afirma, prin aluzii sau direct, ca: romanii sunt o reprezentare a raului transmis "biologic sau istoric, genetic sau social" si ca , de aceea, trebuie "sa ne descotorisim de trecut", ca romanii de ne-elita (ca ei) dispretuiesc "adevarata cultura europeana" promovata numai de Patapievici, Liiceanu, Plesu si restul cooperativei, care, saracii, sunt victimele "calibanilor Romaniei integrate (ca Dan Voicu­lescu si Antenele sale, o parte dintre zia­ristii Realitatii TV, ziarul Ziua si altii ca ei)" - "Romania integrata" vs Romania dezintegrata? -, ca arta nu mai poate fi "nationala", si ca ICR este avangarda noii ordini cultural-politice dintr-o "Altfel" de Romanie. Urmariti campania anti-Romania "Altfel" care se deruleaza in medii diferite. "Altfel" adica pe dos! Stupizii astia au locuri asigurate in Iad. Parca si vad etichetele: Rezervat pentru "elita"!

No comments: