Pages

Tuesday, October 7, 2008

Destine de martiri: sase saptamani de tacere de cand sfinti romani ucisi a doua oara sunt ignorati de Sfantul Sinod si Patriarhia Romana

CĂTRE,
SFÂNTUL SINOD AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE
ASOCIAŢIA ZIARIŞTILOR ŞI EDITORILOR CREŞTINI
In atenţia întregii opinii publice ortodoxe
Spre ştiinţă Secretariatului General al Ministerului Culturii şi Cultelor
PREA-SFIINŢIŢI PĂRINŢI,
STIMAŢI ZIARIŞTI,
FRAŢI ŞI SURORI ÎNTRU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS,
Chiar şi după 2000 de ani de la venirea Mântuitorului, Hristos este în continuare umilit, gonit, hăituit. Cel mai recent exemplu este cenzurarea expoziţiei ,,Destine de Martiri,, un proiect iniţiat de Muzeul Judeţean Ialomiţa şi aflat la a doua ediţie, proiect care îşi propunea evocarea personalităţii a şase creştini care au suferit pentru Hristos în temniţele comuniste şi au dat mărturie atât prin viaţa cât şi prin moartea unora dintre ei. Este vorba de pr. Arsenie Boca, jurnalistul Sandu Tudor (ieromonahul Daniil), pr. Gheorghe Calciu, studenţii Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, pr. Arsenie Papacioc, martor încă în viaţă al prigoanei din timpul comunismului. Expoziţia conţinea fotografii din diverse perioade ale vieţii furnizate de diferite persoane fizice şi juridice, deţinătorii drepturilor de copyright, documente cu privire la condamnarea, perioada de detenţie, regimul de închisoare, urmărirea permanentă de către securitate, furnizate de CNSAS. Expoziţia a fost apreciată de specialişti şi public la Slobozia, Vaslui, Iaşi unde a fost corelată cu un simpozion referitor la represiunea din comunism.
Aşa stând lucrurile am fost contrariaţi să primim din partea CNSAS, cu cinci ore înaintea vernisajului de la Iaşi, o adresă prin care această instituţie îşi retrăgea toate documentele prezente în expoziţie şi interzicea expunerea lor.
Continuarea la Blogul lui Rafael Udriste
http://rafaeludriste.blogspot.com/

No comments: