Pages

Tuesday, July 29, 2008

Arma Meteo si "prietenii" de la Rasarit

Despre Arma Meteo ZIUA publica un material interesant preluat de la Agentia "Rusia la zi", in vremea inundatiilor din 2006, pe care il republic mai jos. In esenta, lucrurile sunt cunoscute: marile puteri dispun de Arma Meteo. Iar Ucraina, ca fost republica sovietica, asijderi. Hai sa recapitulam putin ultimele agresiuni ale Ucrainei la adresa Romaniei: am ajuns la Haga cu procesul pentru platoul nostru continental din zona Insulei Serpilor; minoritatea romaneasca este de-a dreptul asuprita in Ucraiana, fiind obligata sa studieze doar in limba ucraineana, in pofida legislatiei europene; in Transnistria este incurajata pozitia Rusiei, ca si traficul pe frontiera; chiar zilele acestea Ucraina a reluat lucrarile ilegale la Canalul Bastroe, o sfidare la adresa Romaniei, UE, NATO, ONU, etc; datoriile de la Krivoirog, sula; ministrii de Externe si al Educatiei din Romania au fost intampinati in Ucraiana cu un accident in colana oficiala; La Kiev, in dispretul delegatiei romanesti, ministrul ucrainean de Externe a declarat ca Ucraina nu incalca nici o legislatie internationala de mediu in Delta Dunarii; ieri, oficialii ucrainenei nu erau disponibili pentru a da informatii specialistilor romani privind debitul apelor venite dinspre Ucraina...

Chiar, vorba lui Cristoiu, de ce nu-l suna Basescu pe Iuscenko?...

ARMA METEO
Reporterii ziarului Novie Izvestia au fost primii ziaristi care au vizitat un obiectiv secret, ai carui lucratori stiu ce este un razboi meteorologic si cum se face, informeaza Agentia Rusia la Zi.
Meteorolugul american Scott Stevens a facut publica, recent, ideea precum ca uraganul "Katrina" a fost creat pe calea artificiala de specialisti militari rusi. Potrivit savantului, in Rusia, inca din perioada sovietica, exista instalatii secrete capabile sa influenteze in mod concret asupra vremii in orice punct al planetei.
Aceasta veste a fost imediat preluata de presa americana. Corespondentii cotidianului Novie Izvestia au hotarat sa verifice afirmatiile meteorologului din statul Idaho si au plecat sa caute "masina supersecreta ruseasca de gestionare a vremii". Si cat ar parea de straniu, ei au gasit-o...
Scandaluri politice
Stiri fragmentare privind experimente indoielnice cu vremea atat din SUA, cat si din URSS, au provocat, in repetate randuri, scandaluri politice in mai multe tari ale lumii. Dupa inundatiile celebre din 2002, din Europa, parlamentarii europeni au acuzat "clica militarista americana" de subminare a economiei UE. Politicienii rusi nu au ramas la o parte. Primele dintre oficialitati care au inceput sa se ocupe de cautarile "armei climatice" au fost deputatii Dumei de Stat din partea fractiunilor LDPR (Partidul Liber-Democrat al lui Jirinovski - n. n.) si KPRF (Partidul Comunist - n. n.). in 2002, Comitetul pentru probleme de aparare a propus pentru dezbateri chestiunea privind influenta daunatoare asupra climei a experimentelor care provoaca tulburari ale ionosferei si magnetosferei Pamantului. Obiectul cercetarilor din partea deputatilor a fost sitemul american HAARP care se construieste la ora actuala in Alaska.
Intr-adevar, in nordul SUA, la distanta de 400 de km de la Anchorage, la baza militara Gakhona exista un obiectiv neobisnuit. Un teren imens de tundra este plantat cu o padure de antene de 25 m inaltime. Aceasta si este HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program). Baza este inconjurata de sarma ghimpata, perimetrul este pazit de patrule inarmate a puscasilor marini, iar spatiul aerian deasupra bazei de cercetare este inchis pentru toate tipurile de avioane civile si militare. Dupa evenimentele din 11 septembrie, in jurul HAARP, au fost instalate si complexele antiaeriene "Patriot".
Dispute in jurul HAARP
HAARP este construit prin eforturile comune ale Fortelor Militare Maritime si Fortelor Militare Aeriene ale SUA. Americanii nici nu ascund posibilitatile sistemului. In sursele deschise se afirma ca statia se foloseste pentru influentarea activa a ionosferei si magnetosferei Pamantului. La randul sau, aceasta ar putea sa duca la niste rezultate surprinzatoare. Revistele stiintifice afirma ca, cu ajutorul HAARP, se pot crea aurore boreale artificiale sau bloca cu "purici" radarele de interceptare timpurie de dincolo de orizont a lansarilor de rachete balistice sau face legatura cu submarinele din oceane si chiar descoperi complexele subterane ale inamicului. Radiatiile emanate de instalatie sunt in stare sa patrunda sub pamant si sa descopere bunkere si tunele ascunse, sa scoata din functiune partea electronica a armelor sau a satelitilor cosmici. De asemenea, sunt elaborate tehnologiile de influentare a atmosferei care provoaca schimbarea vremii. Si inca ceva cu totul neverosimil: HAARP, chipurile, se foloseste pentru provocarea catastrofelor naturale, ploilor torentiale, cutremurelor, inundatiilor si uraganelor, asemanatoare "Katrinei" sau "Ritei".
Deputatii rusi au dezbatut aprins chestiunile privind HAARP dupa care au redactat un apel catre presedintele rus Vladimir Putin, precum si catre ONU, cerand infiintarea unei comisii internationale comune de cercetare a experimentelor care se realizeaza in Alaska.
Instalatia Rusiei: "Aici a fost Puskin"
Specialistii si politicienii rusi, preocupati de discutii privind "pornirile imperialiste" ale SUA, poate ca nici banuiesc ca o instalatie similara celei HAARP exista demult in Rusia si se foloseste cu succes de peste 20 de ani. Statia "Sura" este comparabil, din punct de vedere al capacitatii, cu actualul HAARP si se afla in zona centrala a Rusiei, in locuri mai ascunse, la o distanta de 150 km de Nijnii Novgorod. "Sura" apartine Institutului de Cercetare in domeniul radiofizicii unde, intre altele, a lucrat candva fostul savant si actualul om politic, Boris Nemtov.
"La ora actuala, in lume, exista doar trei asemenea obiective", povesteste directorul institutului, Serghei Sneghiriov. "Unul in Alaska, al doilea, in Norvegia, la Tromso, si al treilea - in Rusia". "Sura" se construia la finele anilor '70 si a fost pusa in functiune in 1981. Pe aceasta instalatie cu totul unica au fost obtinute rezultate extrem de interesante in ceea ce priveste comportamentul ionosferei, inclusiv a fost descoperit efectul generarii radiatiilor de joasa frecventa in timpul modularii curentelor ionosferice, numit dupa numelele fondatorului statiunii de cercetare, "efectul Ghetmantev". In prima perioada, lucrarile de la "Sura" au fost finantate preponderent de institutia militara, dar dupa destramarea Uniunii Sovietice, asemenea lucrari nu se mai efectueaza. "In prezent, lucram nu numai in interesul stiintei din Rusia, dar si participam la proiectele internationale de cercetare a ionosferei".
Baza enigmatica s-a dovedit a fi un complex destul de nespectaculos. Un vechi drum pietruit duce spre poligon. La inceput, se vede o casuta de caramida rosie cu o placuta amuzanta: "Pe aici, in 1833, a trecut Aleksandr Sergheevici Puskin". Poetul se indrepta atunci spre est pentru a aduna materialele despre rascoala lui Emelian Pugaciov. "Sura" se prezinta ca o statiune de cercetare cam ruginita, uzata din lipsa de bani si, cu toate acestea, inca in functiune. Pe o suprafata de noua hectare, plina de burueni, sunt instalate randurile drepte de antene de 20 metri inaltime. In centrul campului de antene este instalat un "radiator" in forma de portavoce, imens ca o izba taraneasca, iar cu ajutorul lui se studiaza procesele acustice din atmosfera. Pe marginea campului - o cladire de emitatoare de radio si o statie de transformatoare.
Un miracol obisnuit
"Este pur si simplu un miracol ca am reusit sa pastram Sura", explica seful poligonului, doctorul in matematica si fizica Gheorghi Komrakov. "Eu nu mai sunt de mult timp un om tanar (anul trecut a implinit 70 de ani), pe timp de noapte stateam la panda cu un topor in mana, asteptandu-i pe vanatorii de metale neferoase. In anii '90, finantarea institutului a incetat aproape complet. Oamenii au inceput sa fuga care incotro. La poligon, nu am mai ramas decat eu si cu sotia mea, si numai datorita faptului ca amandoi suntem de mult pensionari. S-au terminat si banii pentru carbune. S-a discutat problema conservarii poligonului. Insa aceasta ar fi insemnat un singur lucru: peste o luna-doua, din cauza gerului, toata aparatura ar fi murit, restul ar fi fost furat. Am fost nevoiti sa convocam lucratorii institutului si sa taiem copacii din padure pentru a asigura lemne de foc".
De altfel, cei de la "Sura" inca nu stiu sa trimita asupra Americii tot felul de "Katrine" si "Rite". Sau spun ca nu stiu. Insa cercetari privind legaturile reciproce ale calamitatilor naturale cu tulburarile din ionosfera si magnetosfera se efectueaza, desi ele nu sunt atat de ample precum in SUA.
"Influentarea vremii este un lucru posibil, dar nu pe o asemenea scara, precum sunt cazurile ´KatrineiŞ sau ´RiteiŞ, spune seful sectiei legaturilor solare si terestre, doctorul in matematica si fizica Iuri Tokarev. "Nici noi, nici ei, nimeni nu stie sa realizeze asa ceva. Puterea instalatiilor nu este suficienta. Chiar acea putere la care se vrea aducerea HAARP in viitorul apropiat nu va fi destula pentru a provoca cu succes calamitati naturale. Imaginati-va ca ati iesit pe malul Volgai si ati suflat in directia ei. Ati influenta intr-un fel asupra ei? Fireste ca da, dar foarte putin. Daca iesiti inca cu cineva sau chiar zece oameni si iar suflati? Influenta va fi de zece ori mai mare, dar tot una minuscula pentru a provoca un taifun".
Vor deveni arme
Acum, "Sura" lucreaza aproape 100 de ore pe an. Institutului nu ii ajung banii pentru energia electrica necesara experimentelor care se efectueaza cu ajutorul generatoarelor de plasma si se soldeaza cu obtinerea plasmei in straturile de ionosfera. Doar o singura zi de functionare intensa a standului poate priva poligonul de bugetul pe o luna. Americanii efectueaza experimente de la HAARP cate 2.000 de ore pe an. Sumele de finantare, potrivit unor calcule aproximative, ajung la 300 de milioane de dolari anual. Stiinta rusa cheltuieste pentru scopuri similare doar 40.000 de dolari. Dar, printre altele, peste cativa ani, HAARP va atinge capacitatea proiectata de 3,5 megaWatt, ceea ce va depasi de zece ori capacitatea "Surei".
"Atat Sura, cat si HAARP nu sunt arme, ci doar laboratoare de cercetari", afirma unul dintre savantii institutului, profesorul Universitatii din Nijnii Novgorod, Saveli Graci. "insa procesele care se pun la cale pe ele, probabil, in viitor, vor fi aplicate in scopuri militare. Nu este cazul sa speram ca americanii vor renunta la ispita de a construi ei ceva aproape fantastic pentru mintea unui om obisnuit. Dar atunci va fi prea tarziu pentru a-i ajunge din urma. La ora actuala, in pofida lipsei de bani din anii '90, noi inca ii depasim pe americani in intelegerea proceselor care se petrec in ionosfera. Dar baza tehnico-materiala se distruge, oamenii pleaca din tara si diferenta se reduce repede". (Agentia Rusia la zi)
Resurse web:
http://www.haarp.alaska.edu/
http://www.fas.org/irp/program/collect/haarp.htm
http://www.fas.org/irp/program/collect/haarp-duma.htm
http://www.earthpulse.com/src/category.asp?catid=1
http://www.brojon.org/frontpage/bj0202.html

6 comments:

Anonymous said...

stii ca exact despre asta vorbeam astazi cu cineva. Cred ca rusii ne fac treaba. Mai ales ca marea miza acum pentru Rusia este mentinerea in menghina a Ukrainei si RM. Interesant ce va urma\???

Anonymous said...

Informatiile” pe care le publicati sau raspanditi despre HAARP si SURA, fac parte din ceea ce specialisti denumesc agresiune sau razboi informational…
Aceasta agresiune informationala legata de HAARP si omologul sau rasaritean SURA, nu are alt scop decat distragerea atentiei publicului catre tinte false; HAARP si SURA nu sunt arme geofizice, ele sunt totusi componente in cadrul unui sistem de agresiune psihotronica al carui rol este acela de a realiza emisii de foarte joasa frecventa pe arii mari de teren, in urma reflectarii ionosferice a emisiilor plecate de la campurile de antene verticale HAARP si SURA. Aceste emisii de ultrajoasafrecventa urmeaza sa fie preluate de catre o intraga retea de relee aflate la sol, cu rolul de amplifica si directiona aceste emisii subliminale deosebit de nocive pentru sistemul nervos al omului dar si pentru multe alte vietuitoare de pe Terra, mai ales acelea magnetosensibile… Aparatura implantata de tip RFID (implanturile radio de care s-a discutat atat acum cateva luni) are tocmai rolul de a fi “cuplajul” la Sistemul Nervos Central al omului pentru a primi cu efecte maxime emisiile de joasa freecventa venite din ionosfera.
In ceea ce priveste armamentul geofizic, acesta exista dar nu are nicio legatura cu HAARP si SURA, functionand pe baza unor alte principii. Voi relua mai jos ceea ce am mai precizat si altor ignoranti sau inconstienti,- sunteti manipulati usor, mult prea usor, de o mana de indivizi care cunosc foarte bine arta razboiului psihologic si informational si care va baga in cap exact ceea ce ei vor sa credeti; si partea trista este ca reusesc cel mai adesea sa induca in eroare pe multi.
HAARP si SURA nu sunt arme geofizice ! Puneti mana pe manualul de fizica si lamuriti-va caci este vorba de notiuni de fizica elementara,- vedeti ce puteri ar fi necesare pentru influentarea factorilor de mediu si ce putere de emisie are HAARP sau SURA; veti descoperi ca ar fi nevoie de o putere de zeci de mii de ori mai mare, pe care nici toate centralele electrice de pe Glob insumate nu ar putea sa o ofere. Cat despre capacitatea unei emisii de tip HAARP de a colecta si concentra electronii si ionii din atmosfera, nici vorba ! Ca orice emisie radio, si cea de la HAARP si SURA se disipeaza si isi diminueaza puterea pe masura ce distanta de sursa emienta devine tot mai mare. Pentru a focaliza energia si a o impiedica sa se disipeze, ca si pentru a colecta sarcinile electrice libere din atmosfera (electroni si ioni) este nevoie de o tehnologie speciala care nu are de-a face cu HAARP/SURA ci este cu totul altceva !
HAARP – HOAX
Multi vorbesc, putini cunosc… Mare parte din continutul articolului este corect…

Anonymous said...

Dar in momentul in care faceti din HAARP arma climaterica si… seismica, deja derapati grav de la realitate. Si culmea este ca nu este dificil de probat stiintific faptul ca emisiile HAARP nu au niciun fel de efect asupra starii vremii sau a stabilitatii placilor tectonice… Pentru a altera factorii de mediu sau a produce dezechilibre periculoase care sa poata afecta pozitia faliilor din cadrul crustei terestre, ar fi nevoie de dezvoltarea, focalizarea si dirijarea unor energii uriase, cu puterea de cel putin cateva sute de mii de ori mai mare decat puterea de emisie a instalatiei cuprinzand campurile de antene verticale tip HAARP sau SURA. Mai mult, ca in cazul oricarei emisii radio, si emisia HAARP, desi are avantajul frecventei foarte inalte, nu poate fi bine “focalizata” si directionata, iar energia fascicolului electromagnetic initial evident se disipeaza. Adevaratele arme geofizice au o cu totul alta schema stimate domnule, si nu ignoranta dumitale ma deranjeaza pe mine, ci a celora care pretind sus-si-tare ca au “studii” si “specializari” in acest domeniu atat de putin cunoscut public al “razboiului geofizic”,- o serie de ineptii aparute pe internet si legate de programul HAARP, speculatii lipsite cel mai adesea de orice fundament stiintific sau chiar vadit absurde la o elementara verificare,- sunt preluate de o serie de “raspandaci”, inflorite si servite publicului larg pentru a spori confuzia generala pe tema tehnicii razboiului geofizic. Este grav nu atat faptul ca pe internet circula tot felul de speculatii si ineptii, dar mai ales faptul ca obuna parte din aceste informatii vadit trunchiate, sunt preluate papagaliceste si apoi sustinute cu tarie, de catre persoane care din diverse motive “au trecere la public” si ii pot convinge usor “pe cei saraci cu duhul”. Haideti asadar sa lamurim ce-i cu HAARP si care este tehnica reala destinata agresiunilor geofizice… 1,- HAARP este o instalatie formata dintr-o serie de campuri de antene verticale, care emite la putere mare unde radio de inalta sau joasa frecventa (ce in anumite conditii, pot fi reflectate din ionosfera sub forma de emisii de ultrajoasafrecventa, acestea fiind deosebit de nocive pentru organismele vii, afectand la om in special sistemul nervos central, la nivel subliminal) si care au avut drept scop real ,- realizarea de comunicatii la mare distanta rezistente la bruiaj si interceptare, realizarea de comunicatii penetrante prin straturile de gaze ionizate (care de obicei ecraneaza obiectele care sunt “imersate” in fluidele ionizate) ; punerea la punct a unor mijloace de bruiaj a comunicatiilor “clasice” ale inamicului prin alterarea factorilor de mediu la nivel ionosferic si incapacitarea aparatelor de rasiocomunicatie inamice de a mai stabili emisia/receptia radio. Initial si oficial atat s-a dorit dar ulterior s-au constatat ca efectele emisiilor sunt mai eficace in domeniul agresiunii subliminale (prin emisii de foarte joasa frecventa) asupra creierului omenesc. Asa ca in continuare cercetarile in cadrul programului HAARP s-au axat pe aceasta aplicatie si au fost construite mai multe (cateva zeci !) de asemenea emitatoare in mai multe locatii de pe glob. Problema de care s-au izbit de fiecare data experimentatorii din cadrul programului HAARP, a fost aceea a eterogenitatii efectelor subliminale asupra oamenilor, deci modului foarte diferit in care agresiunea subliminala producea sau nu un efect sau altul, la un individ fata de altul. Incapacitatea de a obtine efecte subliminale omogene, a condus la imposibilitatea obtinerii unor efecte “de masa” asupra oamenilor prin utilizarea instalatiilor de tip HAARP.

Anonymous said...

Pentru a realiza o agresiune subliminala mult mai eficienta, de fiecare data a fost nevoie de amplasarea LA SOL in regiunea-tinta a unor relee care sa directionalizeze si stabilizeze semnalul (pe o anumita joasa frecventa) si evident sa-l amplifice… In acest fel, s-au realizat mai multe experimente de agresiune asupra maselor de oameni (inclusiv in teritoriul Romaniei) dar rezultatele, desi vadite, nu au fost pe placul experimentatorilor. S-a ajuns la concluzia ca pentru a obtine cu adevarat efecte OMOGENE si deci pentru a realiza adevaratul CONTROL IN MASA asupra oamenilor din zona-tinta, ar fi nevoie ca la sistemul nervos central al fiecarui om sa fie conectata DIRECT cate o antena speciala. De aici a si venit tambalaul cu RFID (cip- urile implantate) si povestile sforaitoare despre “protectia societatii de maine impotriva teroristilor” – vezi-Doamne din cauza asta ar trebui toata lumea sa fie “implantata”, din cauza “terorismului”… Cam asta este tot in legatura cu HAARP. Nu are nici cea mai mica legatura cu tehnica adevarata destinata razboiului geofizic prin agresiuni climaterice ori seismice. 2,- ARMA CLIMATERICA. Pentru realizarea unei alterari importante a factorilor de mediu, este necesara dezvoltarea unei energii uriase, care sa poata fi bine focalizata, direcitonalizata si condusa exact la punctul tinta, acesta fiind de obicei la distanta foarte mare de amplasamentul armei climaterice… Arma climaterica REALA este compusa dintr-o lampa ultraviolet de mare putere si de o conceptie/configuratie speciala (are forma sferica…) care emite un fascicol bine focalizat de radiatie ultraviolet forte ; de asemenea, o antena parabolica (adaptata) prin care se face o emisie radio de o anumita frecventa a carei valoare este raportata la frecventa specifica radiatiei ultraviolet ; o sursa de aburi de inalta presiune si un curent de aer (de la un agregat compresor) pune in miscare un amestec format din picaturi foarte fine de apa amestecate cu moleculele gazelor din componenta aerului si purtate in acest curent de aer rece. Prin intermediul unor dispozitive speciale cu duze multiple, amestecul de aer/apa este electrizat prin aplicarea “efectului Lenard” iar in cadrul unor tuburi speciale se realizeaza prin bombardament de radiatie radiatie ultraviolet (fotoionizare) si bombardament electronic (prin aplicarea efectului Compton) un fascicol de particule intens ionizate formate din ioni de ambele semne de azot, oxigen si hidrogen, si evident electronii rezultati in urma procesului de ionizare. Ar trebui sa se formeze “o plasma” (fascicol ionizat dar neutru dpdv electric) dar aceasta nu se intampla deoarece tubul de ionizare despre care am vorbit mai inainte este integrat practic in schema antenei radio de emisie, deci particulele ionizate care “curg” in interiorul unui “tub” de radiatie ultraviolet sunt preluate de catre campul electric si magnetic specific oricarei emisii radio si astfel urmeaza a fi accelerate “pe ghid de unda radio”. Se realizeaza un canal purtator bivalent, in care sunt complementare – pe de o parte fascicolul ultraviolet, pe de cealalta parte emisia radio. In cadrul acestui “tub” de conducere in atmosfera (si eter) a fascicolului, particulele sufera fenomenul de polarizare, adica se despart pe ghidul accelerator electromagnetic potrivit semnului de sarcina, astfel – in canalul ultraviolet central raman ionii pozitivi care sunt relativ “grei”, iar pe o cicloida care se formeaza in jurul acestui canal de scurgere, se aduna electronii, care sunt mult mai usori.

Anonymous said...

Mai notati si faptul ca,- pe parcursul deplasarii prin atmosfera a acestui “canal bivalent”, fascicolul purtat COLECTEAZA IONII POZITIVI SI RESPECTIVI ELECTRONII DIN ATMOSFERA, DECI SE AMPLIFICA PE MASURA CE SE DEPLASEAZA IN INTERIORUL ATMOSFEREI PE DISTANTE MARI, DIRECT PROPORTIONAL CU DISTANTA !!! Cu cat distanta este mai mare, cu atat jetul initial se va amplifica mai mult si mai mult…! Tocmai de aceea, o astfel de arma poate trage de la… 15-20 mii de Km distanta adica de pe emisfera opusa a Globului ! Pentru ca efectele de agresiune climaterica sa se poata produce, printr-o anumita comanda data asupra antenei de emisie, se realizeazza unificarea jetului pozitiv cu cel negativ, adica se realizeaza O DESCARCARE ELECTRICA DIFUZA, care are loc practic intr-un spatiu cu un volum foarte mare, de pilda in cadrul experientelor de acest gen realizate in cepand cu 1964, se faceau descarcari electricce de acest fel intr-un spatiu ce era cuprins in volumul unei sfere cu diametrul de… 80 Km ! O astfel de descarcare electrica are darul de a realiza degajare importanta de caldura deci cresterea temperaturii aerului pana la valori mari, si in acest fel realizarea fortata a unor deplasari importante de aer si formarea unor asa-numite “anticicloane”, pe fondul acestora aparand fenomenele de condens masiv (caderi masive de ploaie, formarea de grindina, etc) sau preluarea maselor de apa (aerului umed) si transportarea lui in anumite regiuni, astfel impedicarea caderii ploilor intr-o anumita zona si realizarea astfel a secetei artificiale. 3,- ARMA SEISMICA se bazeaza pe proprietatea Terrei de a fi un imens condensator electric, crusta acestuia fiind “strapunsa” de asa-numitele magistrale electrotelurice de curent electric, acestea fiind defapt “conductorii electrici telurici” care formeaza campul magnetic terestru asa cum il cunoastem. Aceasta crusta este practic una din armaturile condensatorului sferic iar ionosfera este cealalta armatura ; intre aceste armaturi se formeaza un camp electric vertical, studiat in special de Ernst Hartmann (care a si emis ipoteza “retelelor Hartmann”) dar si de catre Otto S. Schumman, care a masurat frecventa acestui curent, iar aceasta frecventa ii poarta azi numele (”frecventa Schumman”). Ca si un banal condensator electric artificial, daca intr-o anumita regiune a armaturilor se inregistreaza o supraincarcare, avem de-a face cu “strapungerea dielectricului”. Cam pornind de la acest fenomen, se fac atacurile seismice,- cu ajutorul instalatiei descrise la pct.2 se supraincarca electric portiunea ionosferica de deasupra regiunii–tinta, iar totodata prin intermediul magistralelor electrotelurice de curent electric (in prealabil prin prospectare geofizica, trebuie bine cunoscuta amplasarea si traseul acestora in subteran) se face o supraincarcare electrica a subsolului, cu ajutorul unui aparat inventat la finele sec.XIX de catre celebrul Nikola Tesla (care printre altele s-a ocupat si de utilizarea retelelor subterane naturale de transport electric, pentru a realiza transmiterea curentului electric fara fir prin crusta Pamantului). Supraincarcare electrica a regiunii de contact dintre falii, la valori care implica puteri gigantice, in subsol si respectiv in ionosfera, da nastere acelor fenomene atmosferice “ciudate” care au putut fi vazute cu scurta vreme inaintea cutremurului devastator din China. “Strapungerea dielectricului” condensatorului terestru conduce la aparitia unui dezechilibru important cu punct de aplicatie exxact pe regiunea de contact dintre falii, acestea fiind defel “instabile”.

Anonymous said...

Acest “bobarnac” este de ajuns pentru a conduce la eliberarea energiilor acumulate in regiunea subrustala, totul petrecandu-se ulterior “de la sine”. Sa mai mentionam ca studii avansate in legatura cu interdependenta dintre fenomenele electrice din atmosfera si fenomenele seismice, a realizat savanta romana Stefania Maracineanu descoperitoatea radioactivitatii artificiale si cea care a infiintat catedra de radioactivitate din cadrul Facultatii de Stiinte a Universitatii Bucuresti, in perioada interbelica) iar inventatorii Nikola Tesla, Constantin Vaideanu si Nicolae Moraru au avut un cuvant greu de spus in cadrul punerii bazelor tehnologice a armamentului geofizic de mai tarziu,- astfel, de pilda – Constantin Vaideanu in anul 1919 obtine brevetul RO 04395 si ulterior completarea de brevet FR 36728 (din 1930) adusa la FR 603562, cu titlul “dispozitiv pentru transmiterea energiei in lungimi de unda extrem de scurte la mari distante” ; mult mai tarziu, inventatorul Nicolae Moraru (1910-1993) conducea dosarul de cercetare-experimentare nr. 46150 din 01.03.1963 in cadrul caruia s-au realizat in Romania primele modele de arme geofizice din aceasta regiune a Europei. Aceste arme au fost testate in perioada 1964-1967 si utilizate pentru prima oara in lupta in luna august a anului 1968… Pentru mai multe detalii, puteti lectura lucrarile “Romania si Arma Suprema” vol.I si II, aparute la Ed.Obiectiv 2008-2009 ; dar si “Romania Secreta” (la aceiasi editura) cu toate ca aceasta lucrare abordeaza alta tematica, doar tangential legata de chestiunile razboiului geofizic. V-am scris acest mesaj nu pentru a face “publicitate mascata” in scopuri comerciale, ci pentru ca este timpul “sa facem curatenie” in informatiile care circula in media pe tema razboiului geofizic…