Pages

Sunday, July 27, 2008

Tradarea lui Basescu are mai multe nume - Stoica & Asociatii: Iliescu, Nastase, Patriciu, Tariceanu, Bela, Liiceanu, Patapievici, Berindei, etc

N-ar fi prima oara cand avocatul veros se indeletniceste cu tradarea. Ajuns peste noapte liberal din judecator comunist (unii zic ca a fost si procuror militar), Valeriu Stoica s-a remarcat printr-o viata agitata la limita legii, daca ar fi sa amintim scandalurile legate de Banca Religiilor sau traficul de copii si disparitia dosarelor acestora din Arhiva Ministerului Justitiei, la fel ca si mapa sa profesionala...
Emil Constantinescu amintea la Realitatea TV, intr-un interviu cu Robert Turcescu, cum a fost tradat de liberal-comunistul Valeriu Stoica. Pentru a-l indeparta de posibilitatea detinerii unui nou mandat, Valeriu Stoica a conspirat impreuna cu Adrian Nastase si Mihnea Berindei, "fondatorul" ratat al GDS, in garsoniera acestuia din Paris, afirma fostul presedinte al Romaniei. Ulterior, Constantinescu a renuntat sa mai candideze, dupa cum se stie, afirmand ca l-a invins Securitatea. Stie el ce stie.

Mai saptamana trecuta, Valeriu Stoica spunea ca îşi doreşte o alianţă PD-L-PNL şi, mai mult, că ea este si posibilă. Conform unei stiri a Agentiei Newsin, liderul PD-L Valeriu Stoica doreşte refacerea alianţei cu PNL, întrucât vrea ca "dreapta" să revină la matca ei prin recuperarea liberalilor, fostul preşedinte PNL afirmând că deşi PD-L are o solidă componentă liberală ea poate fi întârită prin apropierea de partidul pe care l-a condus cândva.
Ca "dreapta" lui Stoica e o stanga grea de tot o dovedeste alianta lui stransa cu oamenii Grupului de dialog social", formatiune de completare a fostului FSN al lui Ion Iliescu, in care activeaza numeroase persoane de extrema stanga. Personulitati care, ce-i drept, se regasesc si in PNL, daca ar fi sa o amintesc pe informatoarea Securitatii Smaranda Enache, activista pentru eliminarea icoanelor si a religiei din scoli si, in prezent, dupa fuziunea falangei de budoar a lui Emil Constantinescu cu Trustul Dinu Patriciu, vice-presedinte al PNL!
"În ceea ce mă priveşte, eu cred că o alianţă PD-L - PNL este în acord cu natura acestor două partide. Mi se pare că o alianţă PNL - PSD sau PSD - PD-L este împotriva naturii", a mai argumentat vicepreşedintele PD-L, la Realitatea TV.
"Dacă mă întrebaţi pe mine, nu numai că e posibil", a spus omul fara "mapa profesionala". Stoica mai spune că oamenii de la baza PNL sunt mai apropiaţi de PD-L decât de PSD. Senatorul PNL Radu Stroe a declarat miercurea trecută că democrat-liberalii încearcă refacerea Alianţei, chiar dacă public îi denigrează pe liberali, şi a afirmat că o reluare a colaborării cu PD-L este imposibilă atâta vreme cât acest partid nu iese din cuvântul lui Traian Băsescu.
Acesta nu este singurul atac indirect al lui Stoica la adresa lui Basescu, in incercarea de a-i smulge PDL-eul de sub control.
Jurnalista Oana Dobre de la Ziare.com observa acelasi lucru foarte bine, intr-un material de saptamana trecuta intitulat "Ce i-a casunat lui Stoica pe Basescu?"
Iata:
Ciudata fantezie publica a lui Valeriu Stoica despre monarhia constitutionala pe care acesta si-o imagineaza ca sistem politic suprem intr-o lume ideala reprezinta mai mult decat o declaratie exotica. Este, mai intai, o premiera pentru PLD, partidul care, odata inghitit in fuziunea cu democratii, a incetat sa mai aiba o personalitate. De cand s-a topit dupa cratima de la PD-L, formatiunea incropita de liberalii rupti de Stolojan din PNL a devenit o masa amorfa. N-a mai fost capabila decat de doua lucruri: sa voteze in Parlament dupa directivele din Modrogan si sa-si trimita divizia de aparut la televizor in talk-show-uri pentru a-l apara pe Traian Basescu de atacurile "ticalosilor" care in democratiile ceva mai asezate se numesc opozanti.
Iesirea lui Valeriu Stoica reprezinta primul gest capabil sa mai aduca aminte electoratului ca politicienii din fostul PLD exista si ca fiinte individuale. Interesant, insa, de remarcat ca domnul Stoica a ramas, deocamdata sa evolueze cu teza sa la individual simplu: nici un alt coleg de partid nu s-a grabit sa-i aprobe macar teoretic afirmatiile.
Privita dintr-un unghi ceva mai larg, declaratia lui Stoica devine si mai interesanta: seamana a prima sarja declansata impotriva lui Traian Basescu chiar din curtea acestuia. Preferinta pentru monarhia constitutionala, exprimata in contrast cu republica parlamentara si cu cea prezidentiala, inseamna ca Valeriu Stoica contesta capacitatea actualei configuratii politice de a gestiona problemele Romaniei intr-un mod apropiat de ceea ce domnia sa defineste drept "ideal". Mai simplu spus, un rege ar putea sa faca mai mult pentru tara noastra decat un presedinte - asta in conditiile in care amandoi ar avea de coabitat cu un Parlament(varianta incalzita asiduu si de Iliescu-PSD si de Partidul-Televizor al Familiei Voiculescu si de Patriciu-PNL- nota mea).
Si merita mentionat ca liderul PD-L spune asta la o luna dupa ce seful statului a fost marele absent de la un moment important pentru Casa Regala: nunta de diamant la care a primit invitatie pana si Ion Iliescu, cel caruia i-au trebuit ani de zile pana sa accepte ca Regele Mihai isi merita o intoarcere civilizata in Romania.
Un alt motiv pentru care afirmatia lui Stoica are iz de fronda apare dintr-o lege care nu are nimic de-a face cu sistemul politic: tranzitivitatea preferintelor si antipatiilor personale. Este vorba despre relatia sa si a lui Basescu cu doua dintre cele mai celebre doamne ale politicii noastre, a caror semi-incaierare publica a surprins, in urma cu doar cateva zile, pe multa lume. Valeriu Stoica este avocatul Monei Musca, cea expediata in urma cu doar cateva zile de Elena Udrea sa candideze independent, daca tine neaparat sa ceara votul electoratului in toamna. Iar Elena Udrea si Traian Basescu isi sunt avocati unul celuilalt: ea l-a reprezentat juridic in cazul Mihaileanu, iar el a aparat-o public de cate ori a fost necesar.
In 2003, pledoaria lui Valeriu Stoica pentru alianta cu PD continea o fraza antologica: "Daca azi dispare PD, iar Traian Basescu este distrus ca om politic, maine va veni randul nostru". Interesant de urmarit daca fostul liberal, actualul lider al hibridului PD-L, va fi dispus, in lunile care urmeaza, sa-si asume, totusi, acest risc, scrie Oana Dobre.
Poate ar fi bine sa aducem aminte parerile adevarate ale celor doi, unul despre celalalt:
Stoica despre Basescu: este un "intratabil" , "un politician cu orgolii marunte, aflat in cautare de popularitate ieftina" .
Basescu despre Stoica: ministrul Justitiei "a penibilizat" si a subordonat politic actul de justitie. "Regret ca Valeriu Stoica a ramas in functia de ministru din greseala PD" (martie 2000).
Vezi si:
Revista 22 - Stoica face "religie si politica" de "dreapta" cu Tismaneanu si Cornea ...
http://www.mediafax.ro/revista-presei/daca-ati-fi-veverita-sinucigasa-l-ati-lua-avocat-pe-valeriu-stoica.html?4747;2339570

Spune-mi cu ce plagiator te-nsotesti ca sa-ti spun cine esti: Stoica si Liigheanu, impostor si profitor, vorbind despre "baietii cu care se joaca in curtea scolii" (!!!).
In final, Liicheanu nu ezita sa se razbune din nou pe Mona Musca (vinovata de fapt ca i-a luat locul pe care si-l dorea el la Ministerul Culturii):
"Tinerii nu mai merg la vot si sunt scarbiti pentru ca episodul Mona Musca nu a fost un simplu episod din istoria politicii romanesti ci a fost unul de fenomenologie politica. In speta unul in care omul politic roman a demonstrat ca nimeni altul si cu o forta a talentului iesita din comun, cum se poate minti cu deplina sinceritate."
Auzi cine vorbeste... Si Antohi si Hoisie ce-or fi demonstrat? Dar Liiceanu si Plesu, la randul lor mergatori, ca si Hoisie, la aceeasi bursa din RFG, in aceeasi perioada, "groznica", comunist-securistica. Ba Plesu chiar de doua ori!
Ati citit decizia CNSAS in cazul Hoisie? V-o recomand si va asigur: exact la fel ar trebui sa sune si cele pentru Liiceanu si Plesu. Daca li s-ar mai gasi dosarele. Intregi. Si-atunci poate va dati singuri o explicatie la ce-au cautat un didamai filosoful, un minuscul poet si un pata-fizician sa-si piarda, "fenomenologic" si birocratic, vremea, rascolind prin hartii si praf...

No comments: