Pages

Wednesday, June 18, 2008

Un secret atat de simplu: ciment contra ploaie. Oare?

Rusii opresc ploaia cu ajutorul cimentului? Poate da, poate nu

Aviatia militara rusa are de mai bine de 20 de ani misiunea de a opri ploaia cu ajutorul cimentului, insa a facut mereu acest lucru in secret, pana zilele trecute, cand s-a dat de gol. Informatia a devenit publica chiar de Ziua Rusiei, cand militarii au scapat din avion un sac cu ciment de 25 de kilograme care a avariat o casa din apropiere de Moscova, informeaza Antena 3.
Militarii incercau saptamana trecuta sa imprastie ciment in aer ca sa absoarba umezeala si sa evite astfel ploaia care ar fi stricat distractia moscovitilor de Ziua Rusiei. Atunci, dupa cum au relatat pentru RIA Novosti surse din cadrul politiei, "Un pachet de ciment folosit pentru crearea ...vremii bune in regiunea capitalei...nu s-a pulverizat complet la acea altitudine inalta si a cazut pe acoperisul unei case, facand o gaura de circa 80-100 de cm". Potrivit Interfax, proprietara locuintei nu a fost ranita si a refuzat compensatia de 50.000 de ruble oferita de aviatia ruse, afirmand ca va intenta un proces in care va cere atat plata daunelor materiale cat si cea a celor morale pentru patania prin care au trecut ea si casa ei.
Meteorologii rusi sustin ca aviatia rusa are deja de doua decenii neobisnuita misiune de a opri ploaia. Inaintea marilor sarbatori, aviatia militara foloseste adesea in acest scop chiar si cate 12 avioane cargo incarcate cu ciment si alte substante menite sa absoarba umezeala din atmosfera. Purtatorul de cuvant al aviatiei militare ruse a refuzat sa comenteze incidentul.
(A. OLTEANU / ZiuaOnline)
O alta varianta aici:

No comments: