Pages

Sunday, June 15, 2008

Mineriadele lui Iliescu contra Romaniei

Nu cred ca mai este o noutate pentru nimeni faptul ca tartorul mineriadelor paramilitare la adresa studentilor anticomunisti din 1989-1990, Ion Iliescu, incearca astazi o noua mineriada. Papusarul, batranul edec este, evident, bolnav de putere. Ultimul truc prin care spera sa-si prelungeasca doza de drog: "independentul" Sorin Oprescu. Pana va iesi din politica, cu picioarele inainte, dupa propria sa afirmatie, omul este in misiune continua. In 1989, pentru a-si masca lovitura de stat, s-a folosit de diversiunea teroristilor invizibili care si-au imprastiat gloantele peste sute de romani din Piata Palatului; numai la cei din balconul CC-ului nu au mai ajuns. In '90, cand anticomunistii care au mai ramas in viata dupa decembrie '89 au blocat centrul Capitalei Romaniei, in ceea ce a devenit Fenomenul Piata Universitatii, Iliescu a schimbat agentii speciali ai KGB si GRU cu alte trupe, minero-muncitoresti, bine dirijate la randul lor de profesionisti in cercetare-diversiune. De fiecare data cand Romania a trecut printr-o criza, au aparut, la ordin, "minerii". Ultima oara - desi o sa ma injure unii cunoscuti de-ai mei din Parlament trebuie sa o spun - minerii au purtat costume fine, Armani sau Versace, de parlamentari. Erau 322. Nu stiu cat de mult si-au dat seama ca sunt manipulati, abil, de acelasi edecar, la fel cum au fost folositi, ca masa de manevra, minerii, in 1990. De exemplu, in urma Referendumului anti-Basescu din 19 mai 2007 - care se dorea o reeditare a votului pro-Iliescu din 20 mai 1990 - o formatiune perceputa drept nationalista, mai ales in Ardeal, si-a pierdut vizibil din sprijinul electoral dupa ce a dat mana cu ungurii revansarzi si revizionisti. In acelasi timp, a iesit din obscuritate mai evident ca nicicand Alianta LSD, o combinatie anti-natura intre Liberalii lui Patriciu si Social-Democratii lui Iliescu. In acest context, al unui marasm politic, in care scarba este sentimentul predominant al romanilor cand se gandesc la politicienii de azi si peste 40% din electorat este anti-sistem, Iosefini Iliescu a mai iesit cu o gaselnita, tragandu-l pe "doctorul" Oprescu din jobenul plin cu laturi al PSD. "Independentul" are si o alta misiune, pe langa Capitala, dupa cum transpare astazi tot mai clar: tara. In dispretul lor fata de electorat, considerat o masa de manevra, de la Stalin invatatura, papusarii PSD jignesc inteligenta nationala si isi inchipuie ca mai pot pacali poporul astazi, ca si in timpul primelor mineriade, din anii '90. Degeaba.
Ieri, victimele mineriAdelor si organizatori ai Fenomenului Piata Universitatii au iesit din nou in strada pentru a striga, ca pietre ale natiunii, ca Iliescu mai pregateste ceva: o noua lovitura. Dupa cum releva si specialistii, Iliescu a ales sa se foloseasca de "metodele active" de lucru, care reprezinta un domeniu al "dezinformarii", pe care Iliescu l-a studiat in URSS. Este vorba de un numar de tehnici de manipulare a imaginii unui eveniment sau a unui personaj. Imagine care se fixeaza, de la inceput, adanc in mintea cetateanului si prin care se filtreaza ulterior toate celelalte informatii. Acest gen de "manipulare a imaginii unui eveniment sau personaj" se construieste cu tehnicile specifice "dezinformarii". In acest caz, iepurasul-momeala e "independentul Oprescu". "Masurile active" sunt tehnici infailibile ale KGB-ului, care i-au adus marile succese din anii '60-'70. Si care se invata acum la "Academia de Informatii Iuri Vladimirovici Andropov" (fosta "Felix Edmundovici Djerjinski). Fara indoiala, daca Iliescu nu ar fi avut de indeplinit o noua misiune in Romania, astazi ar fi fost profesor la fosta Academie care poarta numele fondatorului CEKA, precursoarea NKVD-KGB-FSB.
In timp ce manifestantii din Piata Universitatii subliniau ieri, in discursurile lor, ca Ion Iliescu incearca sa dea o noua lovitura de stat, Traian Basescu confirma acelasi lucru la postul BBC: "Suspendarea presedintelui in 2007 - si nu e o obsesie, e doar o afirmatie - a fost o lovitura de stat, orchestrata in linii mari de aceiasi oameni care au orchestrat mineriada". Quod erat demonstratum.
Romanii nu sunt prosti.

No comments: