Pages

Monday, October 26, 2009

PRO-VITA Bucureşti se alătură apelului internaţional "În apărarea vieţii, a femeii şi a maternităţii"

Luni, 26 Octombrie 2009

Asociaţia Pro-vita Bucureşti, împreună cu alte peste 20 de organizaţii pro-viaţă şi familie româneşti au răspuns la chemarea colegilor din Spania, în susţinerea unui apel internaţional pentru viaţă şi împotriva avortului.

Documentul, intitulat "În apărarea vieţii, a femeii şi a maternităţii" a fost semnat de 250 de organizaţii din 45 de ţări ale lumii şi a fost remis Guvernului şi Parlamentului spaniol, care vor dezbate, în aceste săptămâni, un proiect de lege destinat să liberalizeze avortul în Spania.

Apelul este inclus în campania "Madrid, capitala vieţii" care va continua în următoarele săptămâni cu importante manifestări civice.

"În apărarea vieţii, a femeii şi a maternităţii" subliniază importanţa acordării unui sprijin real femeilor însărcinate, recunoaşterii drepturilor persoanei nenăscute dar şi a rolului maternităţii în societatea spaniolă modernă.

Noua lege, iniţiată de guvernul socialist, ar face complet vulnerabile victimele avortului - copilul nenăscut, care va fi privat de orice protecţie, şi mama, căreia nu i se oferă nici o alternativă la avort. Legea caută totodată să impună "ideologia de gen" şi concepţia specifică acesteia asupra sexualităţii, sănătăţii şi educaţiei.

"În faţa acestei noi legi, care contrazice demnitatea fiinţei umane şi conştienţi că trebuie să sprijinim politici publice care să prevină teribila dramă a avortului, cerem Guvernului şi fiecărui partid politic din Spania ca această lege să fie retrasă", se arată în textul scrisorii adresate politicienilor spanioli.

"Cerem totodată să fie stabilită o reţea de sprijin pentru femeile însărcinate, pentru ca nici o femeie să nu fie condamnată la avort din cauza lipsei de informare şi de alternative viabile, ca politicile de sănătate publică să fie dedicate unor soluţii progresiste şi umanitare la problema avortului. Aceasta înseamnă ca politicile să protejeze viaţa nenăscută ca pe oricare altă viaţă şi să ofere femeilor suficientă protecţie pentru a nu fi silite să recurga la avort.

Mai solicităm să fie promovată o campanie în favoarea vieţii, care să recunoască şi să valorifice demnitatea fiinţei umane din momentul concepţiei până la acela al morţii naturale şi care să plaseze sexualitatea în contextul dragostei, respectului, responsabilităţii şi deschiderii pentru viaţă; şi care, ca urmare, să informeze femeile asupra consecinţelor reale ale avortului."


Din România s-au alăturat apelului Federaţia Organizaţiilor Pro-vita din România, Alianţa Familiilor din România, Asociaţia Provita Media, Asociaţia Darul Vieţii, Asociaţia Familiilor Catolice şi Asociaţia Familia şi Viaţa.

Puteţi citi acest document în limba engleză aici.

În cadrul aceleiaşi campanii "Madrid, capitala vieţii", la Madrid a avut loc sâmbătă 17 octombrie o mare manifestaţie populară sub sloganul "Fiecare viaţă contează". Între 1 şi 2 milioane de persoane au protestat împotriva proiectului de lege privind liberalizarea avortului şi au cerut Parlamentului respingerea lui. Vezi amănunte despre această manifestaţie aici.

Pentru amănunte suplimentare o puteţi contacta pe Lourdes del Fresno y Torrecillas, Foro de la Familia-Internacional, Madrid, la email foromundial at forofamilia.org sau telefon + 34 91 4132957, www.forofamilia.org

No comments: