Pages

Sunday, September 7, 2008

Un titlul excelent, reprezentativ pentru Patapievici & Co: "Poneiul troian în curtea lui Traian"

Din Foaia Transilvana, despre Arta si Cultura turnatoriei ICR:
"Ce spun intelectualii clujeni:
Ovidiu Pecican, istoric
Scandalul la care asistăm acum a fost iscat cu temei de unii dintre scriitorii germani originari din Banat, dar apoi a fost preluat şi amplificat de Civic Media şi unii jurnalişti în mai multe direcţii, excesiv şi nedrept. Cele reproşate de Hertha Muller şi Richard Wagner erau adevărate, însă când dl. Roncea a început să interpreteze o expoziţie newyorkeză în mod tendenţios şi răutăcios, au sărit peste cal. Svastica, simbol solar vechi iranian, nu are nimic de a face cu antisemitismul, dacă nu apare în conexiune cu Hitler şi acoliţii lui, şi când ornamentează dosul unui cal rozaliu. Cu acest prilej, Civic Media a putut să se răfuiască în stil vadimian şi cu vechile pasaje negre, radicale, din Politicele lui Patapievici, totul basculând înspre culminaţia grotescă: propunerea de destituire a şefilor ICR. De ce? Evident, fiindcă la ICR n-au voie intelectuali critici şi expresivi, decât dacă sunt oamenii altcuiva decât Băsescu. O gaşcă vrea funcţiile de conducere pe care alţii sunt pe moment instalaţi, nu? E o răfuială tradiţională la noi, ciolanul incită, „ai noştri” vor gâtul celor percepuţi ca fiind „ai lor”. Este un atac implicit la intelectualii apropiaţi preşedintelui Băsescu. Dacă Patapievici, Cărtărescu, Voinescu şi Avramescu intrau pe listele altora erau la fel de înjuraţi astăzi?"
Carevasazica: Cand sunt criticati profitorii din tagma lui Patapievici & Co, pentru batjocorirea intregii tari, tinta ar fi, chipurile, presedintele Basescu. Cu alte cuvinte, Patapievici poate face orice, pentru ca tot ce face ar fi, in concluzie, in numele presedintelui. Chiar asa? Ce ziceti, domnule presedinte?
Vezi text:
si Video

1 comment:

Anonymous said...

"Svastica, simbol solar vechi iranian, nu are nimic de a face cu antisemitismul, dacă nu apare în conexiune cu Hitler şi acoliţii lui, şi când ornamentează dosul unui cal rozaliu."
Ei, na, tocmai la vechiul simbol solar iranian s-au gandit cand l-au expus!
Ca sa vezi! Erau manati de cele mai pure sentimente.