Pages

Friday, September 12, 2008

Orwell la Cotidianul: Marius Cosmeanu a fost eliminat si din memoria cache. Ion Ratiu se rasuceste in mormant

In 1978, Ion Ratiu, stranepotul fondatorului Partidului National Roman, era arestat la Londra pentru ca protesta fata de primirea lui Ceausescu de catre Regina invocand faptul ca in Romania se traieste ca in celebra previziune a lui George Orwell transpusa in "1984". Cu 30 de ani mai tarziu, de la chiar ziarul fondat de el, daca nu ma insel primul cotidian nou, necomunist si nefesenist din Romania post-1989, este eliminat in acelasi stil orwellian un ziarist care a indraznit sa-i apere memoria in fata avansului neobrazat al tonomatelor pe ruble de la fosta Scanteie. Este vorba de Marius Cosmeanu, care, intr-o ultima postare, anunta ca isi inchide blogul, dupa ce a criticat maniera in care fosta eleva a lui Sergiu Andon - "Majestate", Corina Dragotescu, il balacarea pe fondatorul "Cotidianului" in stilul "Adevarului" anilor '90. Dar acum o facea, cu acelasi dispret, in ziarul care se lauda publicitar cu statura filantropului si omului politic crestin-democrat de o inalta tinuta care a fost Ion Ratiu.

Eu mi-am zis ca Marius o face din scarba ("Ne e sila!"). Dar Cooperativa ce zicea si ce-mi facea?... Cautand o postare a sa mai veche, pe care speram sa o gasesc daca nu pe site-ul "Cotidianului" macar in memoria cache a Google, ce constat? Deont-ologii de la "Cotidianul", alde Buscu-RAAPPS & Co, i-au sters complet blogul lui Cosmeanu. Eliminat din istoria netului. Zippp. Nema. Bagabum!

Tare, nu!? Traiam in 1984 si asta ne mananca tot timpul, ca sa-l parafrazez pe Badea.

Bine ca am fost inspirat sa copiez aici pe blog tot articolul de revolta al lui Marius Cosmeanu. Vezi: Marius Cosmeanu redus la tacere de Corina Dragotescu? . Altfel, Corinuta Dragotescu, prea bine platita si tupeist aspiranta la sefii nebanuite, ar fi ramas curatatica-bombonica pe internet. Bai, deontologilor, rusine, bai, comunisti deghizati ce sunteti!
Oricum, ce au uitat in urma am postat mai jos: chiar clipul de promo in care apare Cosmeanu.


Vezi articolul din Times despre arestarea lui Ion Ratiu aici:
http://www.romanianculturalcentre.org.uk/ratiu-foundation-news/2008/06/special-feature-from-the-ion-ratiu-archives/

No comments: