Pages

Thursday, May 22, 2008

Pericolele homosexualitatii - Avertizare prin conferinta publica - maine, ora 11


Invitatie pentru presa

Asociatia Ziaristilor si Editorilor Crestini va invita maine, vineri, 23 mai, la ora 11.00, la conferinta-avertizare publica "Pericolele homosexualitatii – agresiunea asupra familiei, moralei si ordinii publice".

Conferinta se desfasoara la sediului revistei "Actualitatea romaneasca", din str Justitiei nr 54, etj 3, cladirea Ascensorul, langa Sfanta Manastire Antim, si este organizata impreuna cu Asociatia Provita, Asociatia Christiana, Alianta Familiilor din Romania si Grupul de Reflexie pentru Protectia Familiei, cu binecuvantarea Bisericii.

Prof Dr Pavel Chirila din partea Asociatiei Christiana si a Grupului de Reflexie pentru Protectia Familiei va prezenta lucrarea "Bolile homosexualilor" - Aspecte medicale si teologice.

Asociatia Provita va prezenta stadiul contestatiei depuse in instanta in vederea suspendarii Marsului homosexualilor, programat pentru sambata aceasta si prin care este sfidata ordinea publica si morala romaneasca.

Reprezentanti ai Asociatiei Ziaristilor si Editorilor Crestini (AZEC) vor prezenta formele de manipulare media si agresiunile publice de tip homosexual in special la adresa copiilor (in foto dreapta: scolari adusi la o "parada" a homosexualilor).

Alianta Familiilor va prezenta un punct de vedere despre necesitatea intaririi Codului Familiei.

Sunt invitati si asteptati reprezentanti ai celor trei mari religii monoteiste.

Va fi emis un avertisment public la adresa autoritatilor locale si ale statului.

INFO: Autorizarea paradei homosexualilor, contestata in instanta

[Bucuresti, 22 mai 2008] O organizatie nonguvernamentala pentru protectia copiilor a cerut instantei anularea autorizatiei emise de Primaria Capitalei pentru organizarea marsului homosexualilor, planificat sa aiba loc sambata. Cauza se va judeca in regim de urgenta vineri, 23 mai, orele 13:00, la sectia a IX-a, Contencios Administrativ, a Tribunalului Municipiului Bucuresti.
Motivandu-si actiunea prin "necesitatea protejarii minorilor de efectele propagandei homosexuale", Asociatia "Provita pentru nascuti si nenascuti" – filiala Bucuresti reclama anularea actului administrativ prin care Primaria Bucuresti a aprobat desfasurarea marsului public al homosexualilor.
Parada homosexualilor, organizata de Asociatia "Accept", este planificata sa aiba loc sambata, 24 mai, in incheierea manifestarilor "Gayfest 2008".

Reprezentantii organizatiei au emis urmatoarea expunere de motive:

DECLARATIE DE PRESA

Din experienta anilor trecuti, organizatia noastra considera ca parada homosexualilor are caracter obscen si provocator si ca scopul acesteia nu este cel declarat, "promovarea tolerantei si diversitatii", ci propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex. Apreciem ca, in mod deliberat, organizatorii acestei parade dezinformeaza Primaria Capitalei, pentru a obtine autorizarea unei adunari publice ce incalca normele etice si morale si atenteaza la dezvoltarea fireasca a minorilor, care sunt lipsiti de discernamantul necesar pentru judecarea critica a unor astfel de manifestari.
Constitutia Romaniei confera deplina legitimitate cererii noastre. Articolul 26 al. (1) al Constitutiei prevede faptul ca "Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata". Noi nu putem admite ca integritatea spirituala, morala si psihica a copiilor nostri si institutia familiei sa fie puse in pericol de astfel de manifestari care promoveaza comportamente deviante. Sunt binecunoscute problemele asociate acestui comportament, prezentat ipocrit drept "stil de viata alternativ si perfect normal", printre care media de viata cu pana la 25 de ani mai scazuta si riscul mult crescut la imbolnavirea de SIDA si alte boli cu transmitere sexuala ale homosexualilor, raportat la populatia heterosexuala.
Consideram solicitarea noastra si in acord cu legislatia C.E.D.O. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a recunoscut dreptul statelor de a interzice manifestarea publica a unei atitudini homosexuale sau de a proteja persoanele incapabile sa consimta liber la asemenea acte, cum ar fi majorii incapabili sau minorii.
In cazul Dudgeon contra Regatului Unit al Marii Britanii (1981), Curtea subliniaza faptul ca, in aspecte ale climatului moral in materia sexualitatii, autoritatile nationale pot avea legitimitatea de a isi exercita libertatea de actiune in sensul limitarii manifestarii lor. In acelasi caz, Curtea mai arata ca este legitim ca unul din scopurile legislatiei sa fie acela de a oferi protectie pentru membrii vulnerabili ai societatii, asa cum sunt tinerii, cu privire la consecintele practicilor homosexuale.
Astfel, protectia drepturilor si libertatilor celorlalti, facuta in sensul protejarii intereselor cu privire la morala publica si bunastarea persoanelor ori anumitor clase de indivizi care necesita o protectie speciala sub motive ca lipsa de maturitate sau de experienta, dizabilitati mintale sau stari de dependenta, ofera legitimitate statelor nationale de a oferi legi care reglementeaza si confera un cadru restrictiv pentru desfasurarea anumitor activitati ce aduc atingere moralei publice.
Faptul ca anumite masuri similare nu sunt considerate necesare in alte state membre ale Consiliului Europei nu inseamna ca acestea nu pot fi necesare in statul in cauza, intrucat cerintele morale si sociale sunt diferite, iar autoritatile guvernante trebuie sa tina cont de ele. Aceste cerinte se pot exprima inclusiv printr-o opozitie puternica, izvorata dintr-o convingere impartasita de un numar mare de membri responsabili ai comunitatii, opozitie ce poate reflecta o reprezentare a cerintelor de morala si a masurilor considerate de catre comunitate a fi necesare pentru a apara eficient standardele morale. Cel mai elocvent exemplu a fost interzicerea manifestatiei publice a homosexualilor si lesbienelor la Chisinau, in urma opozitiei vehemente a cetatenilor indignati.
Din aceste motive, Asociatia Provita Bucuresti, in urmarirea obiectivelor sale statutare si legitime de protejare si promovare a drepturilor copiilor, intelege sa conteste in instanta legalitatea paradei homosexualilor, cerand anularea autorizarii acesteia.
22 mai 2008
Presedintele Asociatiei, Bogdan I. Stanciu, 0728 673 673
prin Avocat Mihai Rapcea, 0727 673 376

No comments: