Pages

Sunday, November 9, 2008

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania cere Ambasadei Ungariei scuzele oficiale pentru jignirea presei romane si retragerea atasatului-derbedeu

UNIUNEA ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMÂNIA
Casa Presei libere , corp C, etaj 1 , # 128 , sector 1 , Bucuresti Tel/fax.317 92 25 , www.uzp.org.ro CENZURA UNGUREASCA ÎN PRESA ROMÂNEASCA
Dupa publicarea unei opinii a unui cititor referitor la reconsiderarea istorica a unui criminal maghiar din timpul celui de al doilea razboi mondial, al carui nume odios evreilor, românilor si rromilor din Transilvania nu trebuie sa fie nici macar scris undeva, atasatul de presa al Ambasadei Ungariei la Bucuresti - Janos Barabas - a telefonat doamnei Iulia Nueleanu, redactor sef al ziarului CURENTUL, a insultat-o si a amenintat-o ca va actiona pentru a fi data afara din serviciu. Faptul s-a întâmplat pe data de 29 octombrie a.c.
De când îsi permite un atasat, fie el si de presa, o asemenea atitudine în tara în care este acreditat? Unde s-a mai întâmplat asa ceva ? Chiar îsi închipuie J. Barabas ca-si poate face jocurile subterane în detrimentul presei românesti în România? Se crede poate peste Tisa si nu-si da seama ca aici, la Bucuresti, politetea si diplomatia ar trebui sa caracterizeze activitatea unui „atasat".
Ne alaturam colegilor de la MediaSind si Civic Media si solicitam Ministerului Afacerilor Externe al României sa ceara Ambasadei Ungariei retragerea „atasatului" din Bucuresti.
Solicitam solidarizarea tuturor asociatiilor de presa din Conventia Organizatiilor de Media, inclusiv AZMR, la demersul nostru.
Avertizam colegii ziaristi din Ungaria asupra acestui personaj, si daca este cumva acreditat la Budapesta ca jurnalist, propunem discutarea atitudinii sale în Colegiul de onoare.
Suntem surprinsi ca nici pâna acum ambasadorul Ungariei nu a cerut scuze oficiale doamnei Nueleanu si ziarului CURENTUL. De ce oare ?
Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România va sesiza toate organizatiile internationale la care este parte asupra acestui fapt nemaiîntâlnit în relatiile dintre diplomati si presa .
Prof.dr.Mihai Miron
Presedinte UZP

Vezi si
http://www.curentul.ro/index.php/Actualitate/Scandalul-Ambasadei-Ungare-in-atentia-opiniei-publice.html

In filmarea de mai jos il gasiti pe Janos Barabas salutand si sarbatorind independenta Moldovei impreuna cu jurnalista Stela Popa, in prezent la Unimedia



2 comments:

Anonymous said...

Bravo Victore!
Esti impartial si asta e bine. E bine sa se stie cite culori are Stela Popa, care se autotintituleaza verticala si proromanca - asta numai in functie de interesul de moment....pina acum citeva luni, era numai zimbete si linguseala la postul ppcd-ist, iar cind a fost prinsa trisand ordinar si mintind a fost data afara, ceea ce a dat pretextul perfect sa se numeasca "victima regimului comunist". Desi nimeni nu a persecutat-o sau nu i-a cenzurat materialele. Astea le stiu si multe altele pentru ca am fost colegi timp de 1 an la Eutv. Era o nimeni, o interesata si o flusturateca de doi bani, iar acum este la fel, mediocra, fata talent si plagiatoare...si mai are tupeul si nesimtirea sa se considere "formatoare de opinie" a basarabenilor in Romania...cei ca ea precum si cei care o "acopera" compromit ideea romanismului. iar cazul grotescului Barabas este unul inca marunt...Jos impostorii si tradatorii din presa moldo-romana!!!
Felicia

Anonymous said...

Iata continuarea filmuletului: in continuare, in seara aceea, au sarbatorit "in doi" Independenta Moldovei, la un pahar de vin in camera nr. 3 de protocol a Ambasadei Ungariei. Iar Stela Popa a primit in urma prestatiei un set medalion si bratara verde. cam ieftina jurnalista noastra...nu e asa???? Si nu e singurul episod de acest fel. Rusine!!!