Pages

Friday, June 5, 2009

VINDECAREA - Domnul doctor Pavel Chirila ne invata unul dintre scopurile suferintei. Conferinta si lansare la CONSTANTA

„Nu-mi explic suferinţa, decât legată de progresul spiritual“ Domnul dr. Pavel Chirilă, prodecan al Facultatii de Teologie din Craiova, lanseaza, maine, la Constanta, la ora 18.00, cea mai recenta lucrare a sa: VINDECAREA. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură din Constanţa, in organizarea Scolii Brancovenesti si cu binecuvantarea IPS Teodosie. Domnul Pavel Chirila, unul dintre cei mai autentici traitori ortodocsi din spatiul public romanesc, este fondator si medic primar al Centrului Medical NATURALIA (http://www.naturalia.ro/), doctor in stiinte medicale, membru al Institutului Boiron - Lyon, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Filantropice Medical- Creştină CHRISTIANA, care are 27 de filiale, 25 de şcoli postliceale sanitare pentru personalul laic şi monahal, editură, programe sociale pentru prevenirea abandonului şcolar, programe pro-vita, lupta antidrog, si promoveaza conceptul de medicină creştină (http://www.crestinortodox.ro/diverse/a316-dr-pavel-chirila-conceptul-de-medicina-crestina)
In contextul in care traim, sub imperiul vaccinarii copiilor, chiar si fortat (vezi http://www.urbaniulian.ro/2009/06/05/oms-cere-tarilor-sa-treaca-la-vaccinarea-obligatorie-in-masa-a-copiilor/) dl doctor Pavel Chirila a evidentiat pericolul vaccinului Gardasil, reusind impreuna cu societatea civica crestina sa impiedice, momentan, impunerea sa in Romania (http://apologeticum.wordpress.com/2008/11/22/pericolul-gardasil-pr-dr-pavel-chirila/)
Tot dansul a fost printre primele personalitati stiintifice care a sanctionat categoric implantarea de cipuri electronice in actele romanilor, intr-o declaratie pe care mi-a acordat-o in exclusivitate, ca parte a unui viitor interviu, din pacate ramas in aer din cauze independente de noi (http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/sunt-categoric-impotriva-cipurilor.html). De altfel, in cartea sa, VINDECAREA, este publicat si studiul Parintelui prof dr Mihai Valica "România - un posibil loc de început al pecetluirii apocaliptice", realizat cu binecuvantarea IPS Teofan. Din aceleasi motive pentru care nu s-a mai realizat interviul promis - mai precis din cauza aceleiasi persoane nefaste, editor al cartii, antiroman visceral si dezinformator profesionist -, din pacate, studiul nu poate fi zarit si, deci, gasit, in Cuprinsul cartii, fiind strecurat sub banalul titlul... "Anexe". Dar... Dumnezeu la vede pe toate. Si tot El le da lumina orbilor...
Revenind la inimosul (dar si naivul, din prea multa bunatate) doctor Pavel Chirila, anul acesta, in sfarsit, dupa 11 ani de la fondarea Hospice-ului, i-a fost recunoscut efortul ca si tenacitatea si daruirea sa totala, in cadrul Galei Societatii Civile, care i-a acordat Premiul I la sectiunea Sanatate, pentru proiectul Centrului de Ingrijiri Paliative "Sfanta Irina", redat sumar astfel:
Problema de fond
Cancerul reprezinta a doua cauza de mortalitate in Romania. Numarul pacientilor diagnosticati cu aceasta boala este in crestere.
Scopul proiectului
Proiectul vizeaza ingrijirea corespunzatoare si securizarea bolnavului de cancer si leucemie aflat in ultimele momente de viata, precum si responsabilizarea familiei, comunitatii si a factorilor de decizie in domeniu cu privire la o problema de amploare si care ne priveste pe toti.
Perioada de desfasurare
1 IANUARIE 2008 - 30 IUNIE 2008
Aria geografica
Ilfov, Bucuresti si imprejurimi
Rezumat
Proiectul vizează acordarea de servicii de îngrijire paliativă de calitate unui număr cât mai mare de bolnavi care solicită internarea în Hospice “Sfânta Irina”.
De asemenea, urmărim ca prin întreaga noastră activitate să tragem un semnal de alarmă cu privire la o problemă care deşi neglijată, a ajuns să aibă un impact negativ covârşitor asupra societăţii româneşti. Cancerul este o realitate cu care se confruntă tot mai multe persoane, iar prin acest proiect dorim să antrenăm atât societatea civilă, cât şi instituţiile responsabile în domeniu, în încercarea noastră de alinare a suferinţelor unui grup marginalizat şi lipsit de speranţă.
Date beneficiari
Beneficiarii direcţi
• Bolnavii de cancer aflaţi în stadiul terminal al bolii;
• Bolnavii de leucemie aflaţi în stadiul terminal al bolii,
• Familia şi reţeaua socio-afectivă a acestor persoane;
• Echipa interdisciplinară care activează în Hospice;
Beneficiarii indirecţi
• Serviciile de asistenţă medicală şi socială din Bucureşti şi din vecinătate;
• Societatea civilă;
Rezultatele proiectului
IN PERIOADA IANUARIE-IUNIE 2008 CENTRUL DE INGRIJIRI PALIATIVE "SFANTA IRINA" A ASISTAT MEDICAL, SOCIAL, PSIHOLOGIC, SPIRITUAL UN NUMAR DE 178 DE PERSOANE SUFERIND DE CANCER IN STADIU AVANSAT AL BOLII.
Schimbari in comunitate
Am rteusit sa punem la indemana publicului, apartinatorilor, institutiilor de specialitate, informatii cu privire la intreaga activitate intreprinsa in cadrul Centrului de Ingrijiri Paliative "Sfanta Irina" precum si la necesitatea de cunoastere a importantei ingrijirii paliative.
Implicarea comunitatii
(optional)
Originalitatea proiectului
Particularitatea proiectului consta in implementarea unui plan individualizat de ingrijire acordat bolnavilor de cancer, adaptat nevoilor strict personale si particularizat grupului de provenienta (familie, comunitate).
Bugetul total al proiectului (in bani)
59 940 RON
Parteneri si finantatori
Contributie United Way Romania din totalul bugetului - 26.30 % (http://www.unitedway.ro/)
Contributie Fundatia Sfanta Irina din totalul bugetului - 73,70 % (http://www.paliativecare.ro/)

Fundaţia „Sfânta Irina“, Centrul de îngrijiri Paliative, poate fi găsită la adresa: Str. Erou Mircea Marinescu nr. 3, linia microbuzului 153 – pe Şos. Ştefăneşti, Voluntari, Judeţul Ilfov.
Tel./Fax: 021 - 352.00.42; 352.41.41, e-mail: sf. irina @paliativecare.ro.
Cei care doresc să facă donaţii au la dispoziţie numărul de cont: RO11PIRB4201700750001000.
Detalii la
http://www.ziarullumina.ro/articole;917;1;11758;0;Nu-mi-explic-suferinta-decat-legata-de-progresul-spiritual.html

No comments: