Pages

Tuesday, February 24, 2009

Inainte de SFANTUL SINOD, NASUL Radu Moraru face propria dezbatere publica pe tema Pasapoartelor Biometrice, la B1 TV - VIDEO - TRANSCRIPT - UPDATE



Transcriere si Video cu Radu Moraru, Maica Ecaterina si VR. Azi, miercuri, de la orele 20.00, continuarea dezbaterii publice realizate de Nasul, in acelasi loc: la B1 TV.

VIDEO - http://www.filebox.ro/video/play_video.php?key=789t0n09pht9xt7e

EMISIUNEA: NAŞUL
POSTUL: B1TV
ORA: 20:00
MODERATOR : RADU MORARU

Radu Moraru: Am revenit, suntem în direct. Invitaţii mei sunt Maica Ecaterina, şi Victor Roncea, colegul nostru de la „Ziua”. Aş vrea să, ca un preambul la subiectul pe care îl facem în partea următoare, să vă spun că omul din fotografie e considerat de EvZ cel mai periculos violator în libertate. Are 32 de ani de închisoare însumaţi, e în libertate, cuiva i s-a făcut milă şi l-a eliberat pe acest om pentru că a zis că e bolnăvior, şi vreau toţi cei care aveţi informaţii, repede, daţi-ne informaţii despre acest personaj. Nu vrem să îi dăm numele ca să nu influenţăm pe nimeni. Aceasta e fotografia. Omul e liber, e bolnăvior săracul, şi are multe victime la activ, femei violate, şi care pot rămâne pe veci cu sechele de nevindecat. Acest om zburdă în libertate. Despre acest subiect vom discuta în partea următoare. Până atunci însă discutăm despre paşapoartele biometrice. Daţi-mi voie să îl întreb pe Victor Roncea, pentru că de la el nu m-am aşteptat să fie împotriva acestor paşapoarte, şi l-am auzit, era atât de vehement într-o intervenţie, cred că radiofonică, din urmă cu ceva timp... până la urmă ce e paşaportul biometric?
Victor Roncea: Paşaportul biometric, şi nu e vorba aici numai de paşapoarte, ci şi de permisele auto, introduse de la 1 ianuarie anul acesta în România cu titlu obligatoriu, iar de la 1 ianuarie 2011 e vorba şi de cărţile de identitate, constituie după părerea multora dintre cei care activează împotriva lor o încălcare a libertăţilor umane. În acel dispozitiv...
Radu Moraru: Ce ar conţine paşaportul biometric? Ar avea un cip, cum e cel de la telefoanele mobile...
Victor Roncea: În care sunt amprentele digitale, oculare şi amprenta facială. De asemenea, la permisele de conducere se adaugă un posibil cazier şi date medicale. Chestiunea e atât de ordin al încălcării libertăţilor consfinţite de Constituţie cat si de ordin religios, şi am aici atât memoriul pe care l-am înaintat Patriarhiei, cât şi rechizitoriul procesului pe care l-am intentat în instanţă.
Radu Moraru: Cum ţi se afectează libertatea?
Victor Roncea: Suntem monitorizaţi în permanenţă. Acest cip nu e numai un cip care stochează, dar şi transmite, e dotat cu antenă.
Radu Moraru: Crezi că el şi emite, ca la telefon?
Victor Roncea: Absolut. Emite, şi încalcă articolul 23 din Constituţie.
Maica Ecaterina: Deci nu sunt credinţe astea, sunt dovezi?
Victor Roncea: Certitudini. Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile, şi articolul 29, libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă. Aici e aspectul numărul 2.
Radu Moraru: Dar o secundă, paşaportul îl ţii într-un sertar, îl iei numai când călătoreşti. Dar telefonul mobil îl ai nonstop cu tine.
Victor Roncea: E adevărat, dar telefonul nu e obligatoriu şi nu ţi-l impune statul. Paşaportul, permisul de conducere, buletinul...
Radu Moraru: Deci permisul de conducere ar da dreptul ca să fii monitorizat ce traseu a luat permisul tău de conducere prin oraş.
Maica Ecaterina: Evident.
Victor Roncea: Unul dintre cele 3 le vei avea totdeauna la dispoziţie. Aceste cip-uri nu vor fi numai în actele de identitate, ci în curând, de fapt de anul trecut deja, sunt pe o sumedenie de obiecte şi produse alimentare care sunt vândute în Uniunea Europeană. E o întreagă dispută la Bruxelles, de ce au fost introduse aceste etichete care transmit prin unde radio indicaţii asupra locului şi provenienţei obiectului respectiv? E vorba de etichetele RFID, e vorba de un dispozitiv care transmite prin unde radio.
Maica Ecaterina: Adică eu cumpăr astăzi o rochie şi mâine cineva spune, rochia aceasta nu mai e în Drumul Taberei, e pe Maica Ecaterina.
Victor Roncea: În momentul în care o etichetă RFID, care emite unde radio, intră în interacţiune cu altă etichetă se generează o conexie în lanţ. Practic, în curând această cameră, ca în Matrix, va putea fi citită pe un calculator conform coordonatelor electronice ale fiecărui obiect. Până una-alta noi suntem reduşi de la a fi oameni la nişte animale, la nişte obiecte.
Radu Moraru: Eu când eram mic de tot, bunica îmi povestea... tocmai apăruseră primele pungi Aldi, în Germania. Care aveau o etichetă din codul de bare. Şi spunea bunica, aşa o să fie şi oamenii, vom avea şi noi cod de bare, Satana, 666, numărul Fiarei şi aşa mai departe.
Victor Roncea: Foarte adevărat. Pentru că pe acel cod de bare figurează într-adevăr, nu ştim de ce, cele 3 coordonate, 666, e un fapt indiscutabil.
Radu Moraru: Asta nu ştiam.
Maica Ecaterina: Există un studiu făcut de mult, şi cartea aceasta, „La apusul libertăţii” scrisă de un ieromonah din Grecia, sunt nenumărate pagini în care se demonstrează cum codul de bare, deci făcut de oameni de specialitate, conţine cifra 666. Nu e singura carte...
Radu Moraru: Dar cum conţine, că nu mă prind?
Victor Roncea: 3 dintre coduri se repetă, la mijloc şi în laterale.
Maica Ecaterina: Sunt 3 formaţiuni de dungi în codul respectiv de dungi de bare, 3 mai lungi.
Victor Roncea: Dar aceasta e altă discuţie.
Radu Moraru: Asta nu mă convinge. Dar vreţi să vă arăt eu ceva senzaţional? Colegii, aduceţi-mi tabla, pentru că vreau să vă arăt o ordonanţă de urgenţă satanică. Semnată de Călin Popescu Tăriceanu. Nu poate să fie decât o coincidenţă incredibilă, uluitoare, dar am nevoie de tablă, colegii!
Maica Ecaterina: Să spunem telespectatorilor despre ce am descoperit noi în legătură cu modul Vodafon-ului pe care voiam să îl introducem la mine acasă...
Victor Roncea: Aceea e altă discuţie, că portalul de ieşire e întâmplător tot 666. Dar noi nu vrem să ne cramponăm pe această problemă.
Maica Ecaterina: Lucrurile sunt mult mai grave.
Victor Roncea: E vorba de un semn premergător până la urmă care încet-încet ne va răpi cu totul libertatea umană. Problema e că este implicat statul român care se foloseşte de Uniunea Europeană, cred eu, într-un mod exagerat, pentru a impune nişte măsuri totalitare. Această ordonanţă de care vreţi să vorbiţi a fost dată pe 15 decembrie anul trecut de premierul Călin Popescu Tăriceanu, care de fapt ieşise din funcţie prin vot popular...
Radu Moraru: Doamnelor şi domnilor, să vă arăt o ordonanţă incredibilă, e de fapt HG. Călin Popescu Tăriceanu. În ce dată credeţi că a fost?
Victor Roncea: 15 decembrie.
Radu Moraru: Adică 1 plus 5 egal 6.
Victor Roncea: Da, mă rog.
Radu Moraru: Staţi un pic. Ştiţi ce număr are acest HG? HG numărul... acesta privind paşapoartele biometrice, numărul 1566, stimaţi telespectatori, din 2008, e extraordinar de amuzant dacă nu alt fel, pentru că 1 plus 5 face 6, şi putem să facem chestiunea asta, să spunem 666.
Victor Roncea: E adevărat, şi e o coincidenţă din aceeaşi serie cu cea în care un număr fix de parlamentari a cerut suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. 322. 322 e numărul clanului Cranii şi Oase, o lojă masonică în Statele Unite.
Maica Ecaterina: Şi care nu e orice, e facere. Facere 322. Încercaţi şi căutaţi în Vechiul Testament, Facere, 3 cu 22, şi asta înseamnă căderea lui Adam prin ispitirea din partea şarpelui, căderea lui Lucifer. Deci Lucifer ca înger căzut vine pe pământ. Repunerea lui Lucifer în drepturile lui ca înger căzut e treaba lojilor masonice. Toate lojile masonice poartă numărul 322. Astea sunt puţin speculaţii şi ne e cam frică, şi Biserica...
Radu Moraru: HG-ul acesta, fiind şi vorba de paşapoartele biometrice, un subiect delicat, o dispută asta, dacă să avem cip-uri implantate şi cod de bare sau nu, durează de 30 de ani în toată lumea. Avem pro şi contra. Biserica e contra. Aici e o coincidenţă incredibilă. Credeţi că în România cineva stă şi gândeşte, ia să fie 322 parlamentari care votează?
Maica Ecaterina: Da, să ştiţi că sunt.
Radu Moraru: Dar recunoaşteţi că asta e o speculaţie spectaculoasă? Să ai ordonanţa, paşapoarte cu cip biometric, mi se pare incredibil!
Maica Ecaterina: Da, dar disputa nu e neapărat în număr. Numărul 666 pleacă în Biblie de la începuturile ei. Solomon primea ca bir din partea popoarelor pe care le cucerea 666 de talanţi.
Victor Roncea: Şi dumneavoastră sunteţi o descendentă a lui Solomon.
Radu Moraru: Cum aţi calculat?
Maica Ecaterina: Din partea tatălui meu sunt evreică botezată, în sensul acesta.
Radu Moraru: De ce se spune că 666 e cifra Fiarei?
Maica Ecaterina: O regăsim în Apocalipsă, în capitolul 13, unde se spune: „şi s-a dat fiarei putere să insufle duh, şi să grăiască, şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici, pe cei mari, pe cei bogaţi, pe cei săraci, pe cei slobozi, pe cei robi, ca să îşi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul fiarei. Aici e înţelepciunea, cine are pricepere să socotească numărul fiarei, căci este număr de om. Şi numărul ei este 666”. Ce facem?
Radu Moraru: Mi se pare incredibil, că îmi scăpase nuanţa asta. Nu va putea să cumpere sau să vândă. Pentru că practic dacă se introduce sistemul acesta la scară mondială, nu vor fi decât cititoare de coduri.
Victor Roncea: Deja a fost introdusă prin măsura cardurilor bancare. Şi acelea au un cip. Dar uitaţi că în România sunt organe ale statului care vor să fugă de cip. De ce atragem atenţia că vom fi monitorizaţi şi vom deveni nişte furnici pe nişte ecrane? Pentru că am aici Monitorul Oficial din 9 ianuarie, e vorba de sistemul de plată... E vorba de un ordin dat în aceeaşi perioadă, semnat de Varujan Vosganian, pe 18 decembrie 2008. Oamenii ăştia trebuiau să termine cu guvernarea la 30 noiembrie. Ce caută ei să dea ordonanţe şi HG-uri după 30 noiembrie, când nu mai au dreptul moral să fie conducătorii acestui stat? Când alţii se pregăteau de Crăciun, ei stăteau să dea ordonanţe şi HG-uri. De ce? Pentru că e vorba de afaceri de miliarde de euro. În Marea Britanie, cip-uirea populaţiei costă 9 miliarde de euro. Pentru populaţia României ar fi vorba numai de 3 miliarde de euro numai pentru un tip de act.
Radu Moraru: Cine încasează banii ăştia?
Victor Roncea: Deocamdată Imprimeria Naţională, dar se va organiza o licitaţie la un moment dat, sper. Sau de fapt sper să nu se organizeze niciodată. Dar vreau să vă atrag atenţia apropo de organele statului care vor să fugă de cip-uire. E vorba de lista instituţiilor publice exceptate de la prevederile articolului 5 şi 6 prin care se introduce obligatoriu plata prin card, în instituţiile publice. Care credeţi că vor să fie instituţiile statului care nu vor să fie plătite prin card cu cip? Iata: Senatul României, Camera Deputaţilor, Curtea Constituţională, SIE, SRI, CES. De ce oare aceste instituţii nu vor să fie cip-uite ca noi, ca muritorii de rând? Pentru că e vorba despre această monitorizare de care vorbim, iar instituţiile respective vor să fie exceptate de la regulă.
Radu Moraru: Dar de ce nu începem noi să cip-uim cu puşcăriaşii? De ce nu le punem lor pac, cu fierul roşu, o etichetă?
Victor Roncea: Puşcăriaşii sau puşcăriabilii din Parlament? Că după părerea mea ei ar trebui cip-uiţi.
Radu Moraru: Puşcăriaşii, că atunci când le dăm drumul când suntem miloşi, să ştim pe unde circulă.
Victor Roncea: Asta se întâmplă deja în Statele Unite. Dar e tot un abuz.
Maica Ecaterina: Tocmai. Dar nici animalul n-are...
Radu Moraru: Vai, dar ce milă mi-e de violatorii ăştia!
Maica Ecaterina: Domnul Radu Moraru, trebuie să vă fie milă. Că dacă discutăm problema din punct de vedere creştin, atunci o sucim şi o învârtim, şi trebuie să iertăm pe toată lumea.
Radu Moraru: Sigur că asta cu implantul de cip mi se pare o mare monstruozitate. Pe de altă parte însă, eu vă spun că, de exemplu, au nişte elemente clare. Toţi copiii din România poate că ar fi util să poarte un medalion, un ceva, care să conţină informaţii de grupă sangvină, ce boli a avut... că pot avea accidente, ajung în spital, sunt inconştienţi, nu sunt părinţii...
Victor Roncea: Acestea sunt argumentele celor care vor să introducă cip-urile.
Maica Ecaterina: Suntem de vreo 2000 şi ceva de ani pe pământul acesta? Oare câte miliarde de copii s-or fi pierdut de când există pământul, şi găsim noi descoperirea asta extraordinară?
Victor Roncea: Dacă e să luăm cazul României, mult mai mulţi copii au fost ucişi prin legea avorturilor în România. Milioane! De aceşti copii nu ne pasă!
Radu Moraru: Altceva vreau să spun, astăzi sistemul medical a ajuns la nişte performanţe care practic spun aşa, domne, primele 20 de minute contează. Dacă ai reuşit să stabilizezi un om 20 de minute, după aia îl salvezi.
Maica Ecaterina: Avem un raport medical care va fi înaintat Sinodului, sunt câte avantaje şi câte dezavantaje.
Radu Moraru: Avantaje, stocarea informaţiei, CNP, telefon, adresă, trecut social, medical, informaţii din paşaport, căsătorie, asigurări, conturi bancare, permis de conducere şi aşa mai departe, identificarea persoanelor cu boli mentale, sau persoane care prezintă dezorientări temporo-spaţiale, identificarea criminalilor, şi mai sunt avantaje. Zic eu. Bun. Vă dau un avantaj... ştiţi că de multe ori transplantul, poţi găsi o informaţie, când găseşti un asemenea om care nu mai are suflare, poţi găsi în cip-ul ăla dacă omul e de acord să doneze?
Maica Ecaterina: Dacă ar fi asta într-o societate supermorală, extraordinar de binevoitoare, de drăguţă şi iubitoare pentru tot globul pământesc...
Radu Moraru: Spuneţi că de fapt, pentru că lumea nu e făcută să fie pură...
Maica Ecaterina: Evident că despre asta e vorba. Este o armă.
Radu Moraru: Ştiţi unde vă dau dreptate? Cardurile s-au făcut ca să îţi ia banul din buzunar.
Maica Ecaterina: Evident. Mi-a venit la o conferinţă o studentă căruia i s-a spus, m-am trezit cu o legitimaţie de student care are microcip, dar n-am ştiut. Fata a luat, a semnat, s-a trezit când acolo...
Radu Moraru: Aşa e, imediat pui botul.
Victor Roncea: Chestiunea e că dezavantajele sunt majore, iar noi care avem experienţa comunismului ştim la ce poate duce supravegherea fiecărui individ, că despre asta vorbim. Am aici un studiu al Comitetului Economic şi Social European, care arată exact problema acestui cip. Dacă nu e foarte atent controlată, ar putea să încalce intimitatea persoanei, să distrugă libertăţile cetăţeneşti, să ameninţe securitatea persoanelor şi a întreprinderilor.
Radu Moraru: Aici vorbiţi la dezavantaje. Deja îl consideraţi cip-ul implant.
Maica Ecaterina: În foarte scurt timp se va ajunge. Pentru că sunt filmări la CNN, la NBC, la BBC, la mari televiziuni, care dovedesc cum persoane din America, din Canada, din foarte multe ţări au preluat acest sistem în mână, direct. Cu avantaje. Sunt cluburi de dans care nu permit intrarea decât dacă ai microcip şi persoanele sunt scanate.
Victor Roncea: Iar în Bucureşti au început deja cu pisicile şi câinii. Deşi nu se ţine cont că există studii detaliate, Associated Press a realizat un studiu privind implanturile acestor cip-uri... din care rezultă că în 10% s-au descoperit cazuri de cancer.
Radu Moraru: Vorbim de implanturi de cip. S-a constatat dezvoltarea rapidă a tumorilor canceroase la animalele cu cip RFID implantat. Migrarea cip-ului în diferite organe, fapt pentru care s-a pus problema ancorării acestuia de ţesuturile din jur. Imposibilitatea de a fi detectat în cazul migrării acestuia.
Maica Ecaterina: Da, dar explică de ce?
Radu Moraru: „Se pot aduce informaţii despre datele persoanei, dar nu şi localizarea cip-ului în organism. Uneori nici măcar razele X nu îl pot localiza.” Ba se poate localiza. „Supraîncălzirea locală sau în întregime a corpului, cu posibile scurgeri ale fluidului din baterie.” Chiar ăsta ce baterie are?
Victor Roncea: E o baterie cu litiu.
Radu Moraru: Interferenţe electromagnetice. Incompatibilitatea cip-urilor cu RMN-ul. Dificultăţi în salvarea pacientului în caz de urgenţă, nu li se pot citi datele pacienţilor cu cip, pentru că pot interfera cu undele radio din staţiile de emisie-recepţie ale ambulanţelor.
Victor Roncea: Mai există problema aceasta demonstrată de hackerii americani, că datele pot fi falsificate foarte uşor. S-a demonstrat zilele trecute cum un hacker a clonat paşapoarte, mergând cu maşina prin San Francisco, a găsit 2-3 turişti britanici.
Radu Moraru: Hai să vedem imaginile ălea, că le avem.
Victor Roncea: Eu aş putea să vă descriu din punct de vedere tehnic ce înseamnă acest cip RFID, conform raportului Uniunii Europene, care descrie rezumatul unei cereri de brevet a IMB. Dacă îmi permiteţi. Ce înseamnă de fapt acest RFID, pentru că oamenii nu înţeleg. „Este metodă şi sistem de identificare şi urmărire a persoanelor prin utilizarea de articole etichetate prin metoda RFID”...
Radu Moraru: Hai să nu speriem oamenii, etichetele de astăzi de pe haine n-au nicio putere.
Victor Roncea: Ele sunt deja în circulaţie în Uniunea Europeană
Radu Moraru: Adică sunt haine care au etichete?
Victor Roncea: Da. Despre asta e vorba.
Radu Moraru: Interesant. Noi avem nişte imagini din celebrul film Zeitgeist, pe care l-am transmis şi care a făcut multă vâlvă la vremea respectivă. Avem o secvenţă pe care vreau să o difuzăm, exact despre paşapoartele biometrice se vorbeşte acolo. De ce credeţi că Dumnezeu n-ar fi de acord cu cip-urile ăstea?
Maica Ecaterina: E o încălcare a libertăţii umane. Cum din start eu sunt amprentat?
Radu Moraru: Dar de ce vă simţiţi amprentată?
Maica Ecaterina: Pentru că e o amprentare la propriu.
Radu Moraru: Dar cum vă deranjează în viaţa de zi cu zi? Pentru că paşaportul biometric cu amprente va funcţiona doar atunci când treceţi frontiera şi e un control de rutină...
Victor Roncea: Teoretic, dar prin antena aceea el e în contact direct cu organele sau cu cine vrem noi.
Radu Moraru: Adică ştii unde circulă paşaportul respectiv.
Maica Ecaterina: Asta vorbim din punct de vedere strict lumesc. Pentru că dacă vorbim din punct de vedere religios, am zeci de argumente.
Radu Moraru: Daţi-mi cel mai puternic argument.
Maica Ecaterina: Cel mai puternic n-o să vă pot... în primul rând că nu vorbesc în numele meu, vorbesc în numele sfinţilor părinţi care au scris cu mult înainte. Asta e foarte important, e lucrul cel mai important de fapt. Că nimeni nu vine să atenţioneze şi să spună, mi-a displăcut total ceea ce am văzut pe mass-media românească, mâna care ucide, gen cărţile ălea de 15 lei care erau în copilăria mea. Staţi un pic, nu vine sfârşitul, n-a zis nimeni că se autointerpretează... deci cei ce vor să răstălmăcească interpretează în mod eronat. Nimeni n-a zis că vine sfârşitul, de altminteri Biblia spune...
Victor Roncea: Că vine, dar nu mâine la 6:45.
Maica Ecaterina: Absolut. Hristos spune, despre ziua aceea nici eu nu ştiu, ci numai Tatăl ceresc.
Radu Moraru: Deci poate să fie şi mâine la 6:45?
Maica Ecaterina: Poate să fie, poate să fie şi peste 1000 de ani la 6:45 Nu are nimeni o teamă cu asta. Teama noastră e că nu suntem ancoraţi în cele duhovniceşti, în cele bune, în cele curate.
Radu Moraru: Dar pe un creştin fără păcat... nu sunt. Pentru un creştin păcătos, obişnuit, ce îl deranjează pe el că un calculator înregistrează pe unde s-a plimbat paşaportul lui?
Maica Ecaterina: Păi dacă eu îl regăsesc în Apocalipsa pe care a scris-o Sfântul apostol Ioan... Ori desfiinţăm aceste cărţi sfinte...
Radu Moraru: Acolo spune ceva, nu vei putea cumpăra sau vinde. Asta înseamnă că aşa se va întâmpla.
Maica Ecaterina: Dar dumneavoastră nu vedeţi că sunt şi întreprinderi care de acum încolo nu mai primesc salarii decât pe card, că totul se merge către o încarteruire totală pentru cumpărare şi vânzare?
Radu Moraru: Avem un telefon, doctorand Dan Ioan Vasile, scriitor, este la telefon. Bună seara.
Dan Ioan Vasile: Bună seara. În privinţa actelor de identitate biometrice, este foarte important să se ţină seama şi de poziţia pe care au avut-o Bisericile surori. Trebuie spus faptul că în Serbia după ce episcopul ... al Ziciei, a făcut un material în care a arătat că ortodocşii nu trebuie să primească astfel de acte de identitate, Sfântul Sinod al Bisericii Sârbe s-a adresat Guvernului Serbiei, a cerut retragerea actelor de identitate biometrice, şi Guvernul Serbiei a ţinut seama de faptul că poporul ortodox nu are doar o putere duhovnicească, e şi o putere socială. Şi deşi în Serbia se cumpărase toată aparatura, aveau totul pus la punct pentru a emite acte de identitate biometrice, procesul s-a oprit.
Radu Moraru: Daţi-mi alt exemplu în afară de Serbia.
Dan Ioan Vasile: În Grecia, de exemplu, s-a adunat un sinod local al Cretei, în care s-a stabilit foarte clar că trebuie respinse actele de identitate electronice. S-a făcut referire şi la numărul 666 conţinut de codul de bare şi s-a atras atenţia asupra faptului că problema e duhovnicească. E adevărat, atunci când e tratată pe canalele mass-media, de obicei subiectul religios e ironizat. Diavolul din paşapoarte, şi lucruri similare. În realitate Biserica nu spune că e un diavol, în niciun paşaport. E vorba de un proces duhovnicesc care va culmina cu pecetluirea oamenilor cu semnul din Apocalipsă. În greacă e vorba de haragma, cuvânt care înseamnă implant. Aici e problema duhovnicească. Oamenii primesc microcipuri pe carnetele de conducere, pe paşapoarte, fără să înţeleagă că se va trece ulterior la implantarea microcipurilor în trupul uman, invocându-se mai multă siguranţă, aşa cum s-a invocat şi în cazul schimbării paşapoartelor. Numai că vechile paşapoarte au fost falsificate într-un număr foarte mic, în timp ce noile paşapoarte se falsifică foarte uşor.
Radu Moraru: Am înţeles. Dumneavoastră spuneţi că nu mai e cazul unor discuţii, ci pur şi simplu poziţia Bisericii ar trebui să fie suficientă pentru ca aceste paşapoarte să nu intre pe piaţă. Dan Ioan Vasile: Exact. Pentru că în România ortodocşii sunt aproape 80% din populaţie. În momentul în care Mitropolia Clujului, nu doar mitropolitul Bartolomeu, cum se spune în mod greşit, ci toţi ierarhii au avut această atitudine verticală şi au spus că actele trebuie respinse, Sfântul Sinod al BOR va putea face ce s-a întâmplat în Serbia.
Radu Moraru: Serbia să ştiţi că nu e un exemplu...
Dan Ioan Vasile: Serbia e un exemplu la nivel duhovnicesc, pentru că ei au avut acolo pe cuviosul Iustin Popovici, un povăţuitor, duhovnicesc cu viaţă sfântă, ai cărui ucenici au ajuns episcopi.
Radu Moraru: Am înţeles, vă mulţumesc pentru intervenţie, vă doresc o seară bună. Haideţi să vedem secvenţele din Zeitgeist.
Victor Roncea: Eu aş vrea dacă îmi permiteţi să îl contrazic puţin pe Danion. Este nevoie neapărat de poziţia BOR, dar pentru că suntem într-un stat de drept e nevoie şi de dezbateri. Am aici Legea nr. 52 pe 2003, legea privind transparenţa decizională, unde se spune clar: "obligaţia autorităţilor administraţiei publice de a informa şi de a supune dezbaterii publice proiecte de acte normative". Or, această hotărâre a fost dată pe furiş, fără nicio dezbatere publică.
Radu Moraru: Păi noi de asta facem emisiunea. Pentru că mi se pare firesc să facem această dezbatere.
Victor Roncea: Păi daţi nota de fundamentare...
Radu Moraru: Dar am o propunere, nu vreţi să vorbim şi mâine seară despre acest subiect? Facem o continuare, noi am vrut astăzi să lansăm acest subiect. Aţi văzut secvenţele din Zeitgeist, avem secvenţe şi cu părintele Papacioc.
Victor Roncea: Si cu Părintele Iustin Pârvu care a lansat apelul, devenind practic un avertizor public.
Radu Moraru: Ce m-a speriat în acest film, mă gândeam că dacă eu aveam un cip din acesta racordat la Guvern, cred că mi-l oprea Călin Popescu Tăriceanu imediat. Îl suna pe Ruşanu, cum ne-a închis televiziunea, conturile, dimineaţa, şi spunea, du-te şi opreşte cip-ul lui ăla.
Maica Ecaterina: Dar de ce nu facem invers? Să îşi pună el, premierul, cip.
Radu Moraru: Aici sunt de acord.
Maica Ecaterina: Dar tocmai ei nu vor să fie amprentaţi.
Radu Moraru: Ei vor să fim noi cip-uiţi.
Maica Ecaterina: Exact. Aici e toată treaba. Or, toate firmele acestea care circulă de foarte mult timp pe internet şi pe mass-media americană şi a altor ţări occidentale aduc reprezentanţii unor biserici, ne aduc nouă învinuire, celor creştini, că venim cu argumente străine de biserică.
Radu Moraru: Am lansat subiectul. Mâine seară de la orele 20 continuăm acest subiect. Am vrut să arătăm că nu e doar ceva întâmplător. Pur şi simplu, aici Guvernul pe final de mandat, în ultimul ceas, nu ştiu dacă o fi în a 666-a secundă... sigur că şi glumim, dar eu cred că aşa cum a fost acest Guvern total nefericit, aşa şi această ordonanţă nu putea să aibă decât acest număr nefericit, 1566, şi fără să vrei eşti obligat să faci această speculaţie, 1 plus 5 fac 6, şi putem să o botezăm şi în glumă ordonanţa 666.
Maica Ecaterina: Uitaţi ce s-a întâmplat în Rusia, de exemplu, când s-a pus această problemă la Sankt Petersburg. Reprezentanţii Ministerului pentru Impozite şi Taxe îl dezinformau în mod intenţionat pe patriarh, că CNP-ul nu conţine cifra 666.
Radu Moraru: Şi CNP conţine 666?
Maica Ecaterina: Absolut, e vorba de codul EAN.
Radu Moraru: Am înţeles.
Maica Ecaterina: Şi sistemul de codificare utilizat de lucrătorii fiscali, numărul de identitate sub formă de bare conţine secţiunea cheie de cei trei de 6.
Radu Moraru: Haideţi să ne oprim. Că avem un 666 în libertate, violator, victime multe. „Evenimentul Zilei” a venit cu această bombă pe piaţă, avem şi fotografii, adunăm informaţii, îl rugăm pe acest violator să se predea de urgenţă ca să nu ajungem la alte nenorociri, pentru că e clar că nu se poate abţine, e clar că e un violator sadic, măcelar, nu ştiu cum o fi înduplecat taman o judecătoare, deci tot o femeie, să i se facă milă, că acest om bolnăvior trebuia neapărat să i se întrerupă pedeapsa. Mâine continuăm acest ...
Victor Roncea: Noi ne rugăm pentru Sfântul Sinod.
Maica Ecaterina: Absolut
Radu Moraru: Mâine este?
Victor Roncea: Mâine şi poimâine.
Radu Moraru: Mâine vom face o altă emisiune despre... încă o dată spun, eu cred că mi-l oprea cip-ul Călin Popescu Tăriceanu. La câte dezvăluiri s-au făcut la masa asta! Vă mulţumesc, ne revedem mâine seară la orele 20.
(Prin Monitoring Media: B1TV – Naşul, Ora 20:00)

1 comment:

Anonymous said...

Buna ziua!
Am o intrebare pentru dumneavoastra.
Legat de microcipuri, de cand am auzit de ele am STIUT ca vom ajunge, undeva in viitor, lipsiti de libertate si CONDITIONATI prin acestea. Am semnat cateva petitii pe internet, am discutat cu prietenii, altceva nu am putut face in aceasta privinta.
Intentionam sa imi schimb permisul de conducere mai repede decat trebuia. Acum, nu stiu ce sa fac. Noile permise de conducere - culmea este ca nimeni nu a stiut de schimbarea acestora - contin deja cip-urile "malefice". In cazul in care renunt la permis - adevarul este ca nu il folosesc - voi primi amenda.
Ce as putea sa fac? Celelelte acte au ceva ani pana cand vor trebui schimbate.

Acum sa va povestesc ceva. S-ar putea ca si BRD sa aiba intentia de a schimba acum cardurile existente cu unele noi, cu cip "de siguranta" cum l-au denumit ei. Luna trecuta am primit din partea BRD o scrisorica prin care mi se aducea la cunostiinta ca, "datorita expirarii cardului", sunt rugata ca in termen de 3 luni sa ma prezint la sediul BRD, pentru a mi se elibera un alt card - dotat cu chip de securitate. Culmea este ca, cardul meu expira in 2010!?!