Pages

Friday, February 27, 2009

INTERESANT la TVR - Televiziunea nationala arata intr-o filmare ca pasapoartele biometrice contin cifra 666

Paşaportul biometric - între mit şi instrument administrativ
Paşaportul biometric sună sofisticat şi pune oamenii pe gânduri. Noul document de identitate este un fel de radiografie care conţine date unice despre fiecare dintre noi, date imposibil de falsificat.
Paşaportul biometric diferă de actele de identitate de până acum prin încorporarea unui cip electronic care conţine informaţii unice ale titularului documentului: amprentele digitale de la ambele mâini şi o amprentă facială, adică o fotografie digitală prin care sunt scanate amprenta retinei şi distanţa dintre pupile. Cipul cu aceste date amănunţite devine astfel elementul esenţial de identificare pentru fiecare persoană.
Documentul are şi un cod de identificare format din mai multe cifre, printre care şi controversata formulă 666.
http://www.tvr.ro/articol.php?id=58427
Poziţia BOR în problema paşapoartelor biometrice

6 comments:

Anonymous said...

Oare atatea asociatii de revolutionari nu sesizeaza pericolul unui potential control dictatorial? Unde sunt toti cei care au luptat impotriva comunismului? Chiar nu au nimic de obiectat? Nu mai stie nimeni ce inseamna libertatea?

Anonymous said...

Acelasi lucru, si mai clar exprimat, a fost pe Antena 1:
http://www.youtube.com/watch?v=qS9eTUz38RU

Numarul 666 face parte din elementele de siguranta!! Desi nu am inteles unde apare elementul asta de siguranta. Domnule Roncea poate puteti afla date mai exacte in privinta asta de la autoritati.

Anonymous said...

sa spunem NU impreuna acestor cipuri, este foarte grav ce se intampla

Anonymous said...

sa spunem NU impreuna acestor cipuri, este foarte grav ce se intampla!!!

Anonymous said...

Ne mint pe fata, ca si la carnetele de conducere unde unul spune ca au si altul ca n-au, 2 vorbe - 3 minciuni.
Practic de carnete nu mai vorbeste nimeni, ar trebui sa le cerem socoteala si sa explice de ce un carnet face plici in cuptorul cu micrunde. (numai ceva electronic poate face scanteie, plasticul nu face scantei).

Anonymous said...

Mai interesant la TVR1 este faptul ca zilnic in supradoza (poate are rabdare cineva sa faca o numaratoare) intre publicitati, mai precis la final, apar un sir de imagini cu cateva planuri ce se desfasoara in evantai si care formeaza pe intreg ecranul un cod de bare in care cifrele apocaliptice se vad foarte clar.
Cine nu sesizeaza mesajul sa inregistreze pachetul publicitar si sa il deruleze punand stop cadru.Imi permit sa sugerez a se face o plangere catre CNA, cerandu-se si explicatii privind atitudinea lor toleranta fata de aceasta forma de agresiune la care este supus telespectatorul.Oricum, difuzarea codului de bare reflecta un punct de vedere al responsabililor ce ar trebui sa vegheze ca platitorul de abonament TV sa nu fie abuzat in pozitia sa de cosumator pasiv de informatii.
Pe de alta parte, insusi corpul preotesc trebuie sa ia atitudine in legatura cu acest lucru si sa nu mai cedeze presiunilor ierarhice , complezente fata de Puterea cea vremelnica.