Pages

Thursday, February 12, 2009

CLUJUL - Capitala internationala a lesbienelor. MARS al normalitatii incheiat cu succes. "Spune NU sodomiei!" FOTO / VIDEO

Foto: http://www.newsin.ro/mars-tacerii-lesbiene-cluj.php?cid=view&nid=1153d3af-dbff-4fba-bab3-3eb5d78a8403&hid=foto
Video: http://video.vnn.ro/services/link/bcpid3691659001/bclid1774292573/bctid11889632001
Romania libera: Un festival al minoritatilor sexuale desfasurat la Cluj este pe cale sa se transforme intr-un scandal public.
O serie de grupuri crestine au anuntat proteste fata de manifestare.

"Festivalul international Lesby" este organizat de asociatia "Esti unica". Organizatorii au anuntat dezbateri s care include lesbienele, bisexualii, homosexualii si transsexualii. De asemenea, festivalul a programat petreceri private, concursuri de bloguri, prezentari de filme tematice si ar fi trebuit sa aiba loc, la finalul saptamanii, si un concurs Miss Lesby. Sub presiunea opiniei publice, organizatorii au anuntat ca acest concurs de frumusete ar putea fi anulat. si asta pentru ca prin oras au inceput sa circule zvonuri ca membri ai galeriei echipei de fotbal Universitatea Cluj intentionau sa mearga la concurs si sa inceapa sa ii bata pe participanti. Organizatorii spun ca toate manifestarile sunt tinute cu usile inchise, dar intrarea este libera.
Reprezentantii "Comunitatii LBGT" afirma ca situatia minoritatilor sexuale din Cluj este in continua deteriorare. Daca in urma cu cativa ani, in oras erau cluburi special rezervate pentru ei, acum situatia s-a schimbat. Angela Moldovan, unul dintre organizatorii festivalului, spune ca au existat persoane care ii agresau pe cei care participau la petrecerile organizate in cluburile pentru homosexuali, indiferent ca era vorba de femei sau de barbati. "Prima data, lumea sa incerce sa ii inteleaga pe cei din comunitatea gay, apoi oamenii vor vedea daca suntem buni sau rai", spune Angela Moldovan. Un alt organizator, Sorin Filip, face apel la sentimente crestinesti. "In Biblie scrie sa ne iubim aproapele. Il iubim pana la un punct. Daca o persoana are alte inclinatii, trebuie sa o dam deoparte?", se intreaba Sorin Filip. Insa tocmai Biblia este argumentul suprem al contestatarilor festivalului.
O petitie pe internet, prin care un grup crestin cerea interzicerea manifestarii, a strans in cateva zile mii de semnaturi. Mai mult, deputatul PDL Mircia Giurgiu a anuntat ca va organiza un protest impotriva Festivalului lesbienelor. Protestul ar urma sa inceapa astazi, de la ora 13.00, in Piata Unirii. "Le respectam drepturile acestor oameni, dar ei nu pot sa fie un model pentru copiii nostri", a spus deputatul clujean. Marsul este sustinut si de reprezentantii comunitatilor crestine din Cluj, printre care se numara reprezentanti ai Mitropoliei Ortodoxe din oras. La randul sau, purtatorul de cuvant al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Daniel Avram, spune ca Biserica Catolica nu poate fi de acord cu asemenea manifestari, "care sunt condamnate de Biblie in mod repetat". El considera ca inclinatiile homosexuale sunt un pacat. "Biserica a condamnat intotdeauna pacatul, dar s-a rugat pentru pacatosi. Noi vrem sa sustinem persoanele care au asemenea inclinatii si care se lupta cu ele. Calea recomandata de Biserica este abstinenta", a spus diaconul Daniel Avram.
» Tombola cu premii
"Vineri si sambata, vom premia persoanele care au cele mai bune bloguri LGBT si persoanele care au participat cel mai mult la activitatile din comunitate", a declarat Sorin Filip, reprezentantul organizatiei "Esti unica", organizatorul Festivalului lesbienelor. Potrivit lui Sorin Filip, petrecerea de final va avea loc, duminica, in Club Angels, unde va avea loc si o tombola cu premii-surpriza. "Biletul de intrare va costa 30 de lei si va include consumatia", a mai spus Sorin Filip. Organizatia "Esti unica" are ca scop declarat protejarea femeilor defavorizate. Clubul cu pricina este cunoscut de mai multa vreme drept un loc de intalnire al homosexualilor. In anii precedenti, tot la Cluj, au avut loc si "Serile Filmului Gay". si aceste manifestari au fost criticate in mod repetat de catre reprezentantii comunitatii crestine din oras.
Claudiu Padurean
Joi, 12 Februarie 2009
Foto dreapta: Mars de la Bucuresti, 2008

No comments: