Pages

Saturday, March 14, 2009

MIHAI UNGHEANU ne spune de ce a tinut mortis presedintele UNGARIEI sa vina nedorit in ROMANIA:ca sa aniverseze 20 de ani de la operatiunea TARGU MURES

“Revolutia”, UDMR-ul si complicitatile post-decembriste

REALITATEA.NET - Preşedintele Ungariei către maghiarii din România: Nicio autoritate din lume nu poate interzice o sărbătoare naţională
Decembrie 1989, cu evenimentele lui, surprinzatoare doar pentru romanii dezinformati, care erau, insa, majoritatea, se inscrie intr-o directa relatie si continuitate cu toate cele expuse si insumate pana aici. Este cazul sa discutam despre 1989 si situatia Romaniei in spiritul adevarului si nu al unei propagande obstinate si perverse. Imaginea si teza “revolutiei spontane” se izbesc de fapte solide. La Timisoara, in 1989, au aparut diversionisti pregatiti in Ungaria, in tabere speciale. Au fost atacate unitati militare, iar in Harghita si Covasna asa-zisele “miscari revolutionare” au vizat institutiile statului si pe reprezentantii acestuia in uniforma, (cazul Agache), torturati si ucisi sau macelariti, pe fondul sonor al unor sloganuri iredentiste, care mai fusesera exhibate in aceste locuri si in cei patru ani ai ocupatiei unguresti (1940-1944). Expresiv este ca, prima formatie de aspect politic care a aparut la Bucuresti, actionand organizat, a fost a minoritatii maghiare: UDMR. La sfarsitul lui decembrie 1989 au aparut: GDS, UDMR si PNT, doar primele doua beneficiind si de publicitate la televiziune.

In orasele din Transilvania s-a declansat, in 1990, o brutala separare a elevilor unguri de cei romani, in scoli separate. Aceasta era revolutia? Pe 15 martie 1990 s-a declansat la Targu Mures, in prezenta a zeci de ziaristi straini, un conflict interetnic, care ar fi dus, in caz de reusita ungureasca, la proclamarea unei noi Regiuni autonome maghiare. Incercarea n-a reusit, dar cameramani de la mai multe televiziuni europene – anuntati de cine? – au filmat evenimentul, transmis apoi in tot Occidentul prin favorizarea partii ungare. Spre exemplu, prezentandu-l (prin repetarea parca a scenariului din 1946, de la Cluj), pe romanul Mihaila Cofariu, macelarit “in direct”, drept … ungur.


Intrarea UDMR in Parlamentul Romaniei, prin complicitatea politica a FSN-ului, a fost urmata de refuzul acestei uniuni minoritare de a vota, in 1990, Constitutia, adica de a recunoaste, practic, statul roman. Aparitia asociatiei culturale Vatra Romaneasca, tot in 1990, a mai temperat anume agresiuni si ofensive pe tema Transilvaniei.
Pe postul roman de televiziune, asa zisul erou al “revolutiei” romane, Laszlo Tokes, infatisase, la inceputul lui 1990, coroana Ungariei, simbol al Ungariei Mari. Acesta a fost asezat in adevarata lui lumina de Corneliu Vadim Tudor, intr-unul din primele numere ale revistei Romania Mare, fiind deconspirat, mai tarziu, ca agent al Budapestei, cu misiuni iredentiste.
O revista (Maghiarimea ardeleana), scrisa in ungureste, editata de Laszlo Tokes, a proclamat deschis necesitatea ca Transilvania sa devina ungureasca. Ion Lancranjan, autorul volumului Cuvant despre Transilvania (1982) a avut, in aceste imprejurari, un brutal atac de cord (1991), moartea lui fiind apaludata trimfator in presa din Ungaria, ca o victorie. Ca din intamplare, apoi, o biserica de lemn din vremea lui Mihai Viteazul, aflata in asa-zisul teritoriu “secuiesc”, a luat foc si s-a facut scrum! In 1992, epurarea romanilor din judetele Harghita si Covasna, a devenit o problema parlamentara. Comisia speciala destinata cercetarii ei a confirmat, in raportul prezentat Parlamentului, epurarea etnica. Intr-un crescendo bine orchestrat, s-au nascut apoi proiectele de autonomie ale judetelor Harghita si Covasna, sustinute de lideri locali ai “societatii civile”, la inceput in numele “maghiarimii”, ulterior in numele “secuimii”.
Mihai UNGHEANU

Capitolul VII al lucrarii
Complicitati sub paravanul “Revolutiei”
Aparuta in Colectia Pro Terra Nostra si distribuita gratuit in 2006

1 comment:

andra said...

Bla bla bla, maine UDMR-ul va veni frumusel la guvernare, va mai taia paduri, isi va consolida mafia in Ardeal si va face niste foarte multi bani la companiile energetice. Dar p***ea vede ce i se arata: presedintele-gladiator, care se opune hidrei maghiare. In afara gafei diplomatice (in fomd, presedintele ungariei a venit, a participat la sarbatoarea secuimii, a facut acelasi lucru pe care l-ar fi facut fara teatrologia basesciano-mungista), pentru integritatea Romaniei lupti consolidand capacitatea de aparare a tarii, eficientizand administratia, stimuland cresterea economica, APARAND PROPRIETATEA ROMANEASCA si stimuland spiritul antreprenorail in randurile romanilor; prin invatamant, cultura, educatie; protejand familia, Biserica, iubirea de neam. In loc de toate acestea, neamul romanesc degenereaza: profesorii, inginerii, cercetatorii, olimpicii sunt alungati din tara, asupra taranilor se fac presiuni sa-si vanda terenurile, producatorii traditionali sunt pusi pe coji de nuca, iar televiziunea promoveaza sistematic non-valoarea: Elene, sexy-brailence, cristine Parvulescu, Roberte.
Romanii din Ardeal sunt saraci lipiti, n-au dupa ce bea apa, nu se pune in aplicare nici un program de dezvoltare a zonelor defavorizate, in timp ce deontologii tin trena basescului pe tema patriotardismului. Mai rau decat ceausiat: omul ala macar a platit datoriile la FMI, ne-a lasat cu zero dolari datorie, in timp ce Basescu ne impinge spre dependenta economica totala fata de FMI (care nu a prognozat si gestioneaza intentionat criza gresit) si trei familii americane!
In concluzie, noi nu avem voie de la stapanire la crestere economica, nu avem voie sa crestem dpdv demografic, copiii romani nu trebuie sa traiasca demn in familii crestine unite. Ci sa fie sclavi, eventual preluati de o gradinita mondiala de la doi ani, in siguranta cu cipul sub piele, iar parintii sa stea de dimineata pana seara la multinationale, sau la munca in Italia. fereasca Dumnezeu ca romanul sa produca ceva, daca pui rosii in gradina esti terorist. Lasa ca iti arata el cipul!