Pages

Tuesday, January 27, 2009

Lepadarea de Parintele Iustin Parvu. Cocosul a cantat, de trei ori s-au lepadat. De ce prefera Trustul din Deal sa stea la masa cu tatal minciunii


"Bate-voi păstorul şi se vor risipi oile turmei"

Tonul dat de declaratia cel putin nepotrivita a purtatorului de cuvant al Patriarhiei, parintele Costel Stoica, privind "habotnicia" Parintelui Iustin Parvu, duhovnic al Ortodoxiei Romane si fost detinut politic timp de 17 ani, facuta unui cotidian central anti-crestin, este reverberat din trei colturi ale Romaniei, intr-o modalitate intristatoare pentru statura emitentilor. Dupa tacerea mormantala cu care au incercat sa acopere Apelul la mucenicie al Parintelui Iustin Parvu legat de cipul biometric, considerat un semn premergator insemnarii finale, ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane intervin prin cateva luari de pozitie pe care, ca ziarist, nu pot sa le calific decat ca cel putin jenante. In loc sa aiba o abordare deschisa, conforma spiritului ortodox, de sacrificiu, si momentului actual, de nevoie, reprezentantii Bisericii oficiale prefera sa lucreze intr-un mod laturalnic, pe dupa colturi, ca - ma scuzati ca o spun franc - niste "baietii de cartier".
Pentru ca nu pot fi altfel considerate aceste abordari mizerabile si taceri lase si vinovate, in acelasi timp. O data cu atacul venit pe la spate, prin manipularea bunului Parinte duhovnic Arsenie Papacioc si denaturarea mesajului sau de catre Arhiepiscopia Tomisului, prin Radioul sau provincial, a aparut si pozitia Arhiepiscopiei de Alba Iulia. Comunicatul de presa prin care Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia "ia atitudine fata de folosirea abuziva a numelui Parintelui Rafail Noica în disputa pasapoartelor biometrice" este ridicol si constituie in sine un abuz la adresa Parintelui Rafail si a dreptcredinciosilor, carora nimeni si nimic pe lumea asta nu le poate lua cuvantul unui duhovnic.

A afirma ca "toate cuvintele sale" sunt "afiliate drepturilor de publicare ale Editurii Arhiepiscopiei" inseamna a-l transforma pe bietul duhovnic Rafail intr-o marca inregistrata, intr-un simplu produs, exact dupa cum face profitorul Gabriel Liiceanu cu scrierile tatalui sau, filosoful legionar Constantin Noica. In acest stil, maine-poimaine ne vom trezi cu un Comunicat de la Patriarhie ca nu mai putem folosi citate din Noul Testament pentru ca nu stiu cine are "Copyright" pe spusele Mantuitorului. Pana una alta as prefera sa aud exact de la Parintele Rafail care este opinia sa privind Apelul Parintelui Iustin si nu sa primesc o interpretare toxica printr-un tert oarecare care nici macar nu-si asuma identitatea, fie el ierarh al BOR sau simplu slujitor al Trustului Patriarhiei.

In acelasi mod, printr-un alt comunicat, la fel de neinspirat, ni se emite azi de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei un set de "precizari cu privire la utilizarea numelui si fotografiei IPS Mitropolit Teofan in dezbaterea referitoare la cipurile biometrice". Cel putin MMB are cuvinta sa afirme ca este vorba de o "dezbatere" si nu de o "disputa", dupa cum au interpretat AAI si AZEC. Insa, pare-mi-se, aici se vede ca, indiferent daca expeditorul misivei este de la Constanta, Alba Iulia sau Iasi, mana este aceeasi. Pentru ca cade in acelasi pacat scriitoricesc si anti-jurnalistic, adica, in acest caz anti-adevar, considerand ca "anumite persoane folosesc numele sau fotografia Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Teofan... in mod abuziv". Exprimare este, pe romaneste, o tampenie. Ca jurnalist sau simplu cetatean am acest drept garantat de Constitutie: libertatea cuvantului. Nu stiu exact la ce caz se refera slujbasul anonim - si de aceasta data - dar insasi ideea la care face referire scribul patriarhal este absurda. Daca, cumva, expeditorul din Dealul Patriarhiei via Bulevardul Stefan cel Mare, se refera la studiul excelent al Parintelui Mihai Valica, publicat deja doar de noua media electronica, România - un posibil loc de început al pecetluirii apocaliptice. Studiu despre RFID realizat de Pr Prof Dr Mihai Valica cu binecuvantarea IPS Teofan, apoi acesta este adevarul si nu altul: ca este realizat la cererea si cu binecuvantarea Mitropolitului Teofan. Ce vrea oare Trustul din Deal, sa mintim, chiar si prin omisiune si sa ne traga astfel pe toti in iad?

De ce nici unul dintre ierarhi nu are urechi sa auda: ”Regret mult că nu avem un ierarh care să exprime un punct de vedere al Bisericii. Să vină un călugăr din munţi Neamţului să spună?...”

Cititi mai jos si intoxicarea de la Radio Dobrogea "cand preotii-jurnalisti inlocuiesc relatarea cu manipularea, Minciuna are de castigat" ... ca sa nu mai vorbesc de tatal ei!
Mai bine ar lua aminte: "Cand graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci este mincinos si tatal minciunii. Dar pe Mine, fiindca spun adevarul, nu Ma credeti. Cine dintre voi Ma vadeste de pacat? Daca spun adevarul, de ce voi nu Ma credeti? Cel care este de la Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultati pentru ca nu sunteti de la Dumnezeu”

Demistificarea misticilor…sau despre libertinajul libertăţii de opinie
0 Comentarii
Motto: „Când monahii înlocuiesc mistica cu mistificarea, Adevărul are de suferit”
Marele adevăr ce trebuie rostit faţă de comunicatul Părintelui Iustin Pârvu este că Părintele, din poziţia de om cu experienţă atât duhovnicească cât şi de rezistenţă anticomunistă, a fost folosit fără ştirea şi binecuvântarea dânsului în lansarea acestui comunicat şi în demararea unei campanii cu iz isteric şi apocaliptic în România, care, pe fond, este binevenită deoarece doreşte punerea în discuţie a unor probleme reale ale societăţii româneşti.
Practic (după spusele reprezentantului Mânăstirii Petru-Vodă şi ale Părintelui Iustin la întrunirea organizată de AZEC la Bucureşti), duhovnicul de la Petru-Vodă a fost solicitat de către oameni să aibă un punct de vedere în legătură cu aceste noi documente ce conţin şi cip-uri electronice, dar şi cu tendinţele de restrângere a drepturilor umane la nivel mondial, chestiuni care, desigur, trebuie tratate cu toată seriozitatea. Dânsul şi-a exprimat acest punct de vedere, din persoana unui om care a cunoscut îndelung tirania unui regim dictatorial, asemenea şi Părintelui Arsenie Papacioc (atunci când acesta se exprimă că „intimi, suntem de aceeaşi părere”). După care, a dorit să cunoască şi opinia celorlalţi duhovnici din România, pentru a iniţia o dezbatere în sânul Bisericii. Motiv pentru care l-a însărcinat pe un ucenic să meargă pe la aceştia, spre consultare.
Ce a urmat însă ţine de nebunia mistificatoare a altui ucenic al Părintelui Iustin, care, în loc să-şi vadă de treaba lui, s-a apucat să modifice sensul şi conţinutul mesajului Părintelui, să adauge cuvinte după propria părere şi să lanseze acest mesaj pe Internet (ultima acţiune fiind asumată drept „greşeală de tactică” de reprezentantul Mânăstirii Petru-Vodă, şi confirmată în mesajul părintelui Arsenie).
Atunci când şi-au dat seama de ceea ce s-a întâmplat, ucenicii, care trebuiau să gestioneze această campanie de atenţionare cu privire la tendinţele restrictive globalizante, în loc să-şi îndrepte gafa, au început să acuze în stânga şi în dreapta de manipulare a celorlalţi duhovnici, doar pentru că aceştia nu erau de acord cu ideile exprimate în mesajul mistificat, mesaj ce a reuşit el însuşi să tulbure lumea credincioşilor.
Dovada că lucrurile stau aşa se află tot în înregistrările de la AZEC, unde aflăm că Părintele Iustin nu are niciun îndemn la mucenicie şi luptă, ci doar atrage atenţia cu privire la tendinţele de globalizare, control şi restrângere a drepturilor. Mai mult, reprezentantul mânăstirii la dezbaterea AZEC a reuşit să creeze rumoare şi tensiune în rândul celor prezenţi, declarând, cu un aer senin, că mesajul mistificat este unul „profetic”, iar Părintele este un „Prooroc”, ce nu trebuie contrazis nicidecum. Ca să nu mai spun că mesajul a fost catalogat eronat drept un îndemn la trezire şi trezvie, deci nu de chemare la mucenicie, aşa cum scrie negru pe alb.
Aş mai remarca aici şi dezicerea Părintelui Rafail Noica de această acţiune pe care o numeşte „diversiune duhovnicească”, într-un comunicat al Arhiepiscopiei de Alba-Iulia.
Şi uite-aşa, imaginea unor veritabile monumente de integritate şi demnitate românească şi creştină, a doi dintre marii duhovnici ai Neamului, este serios alterată de către mistica mistificatoare a unor monahi, care cred că propria părere este mai presus de dogmele, canoanele, rânduielile şi hotărârile Bisericii.
Drept urmare, în mod public, cer smerit iertare celor doi mari duhovnici dacă, prin acţiunile noastre, am aruncat o presupusă neînţelegere între ei… dar asta doar din pricina faptului că, iniţial, asemenea multora, şi noi am dat crezare comunicatului postat iresponsabil pe Internet.

Cu pace, bucurie şi binecuvântare (?! - nota mea)
Pr. Eugen Tănăsescu
Director Radio Dobrogea
Arhiepscopia Tomisului

PS "abuziv": Sper ca IPS Teofan sa intervina cu o mult asteptata luare de pozitie intru numele Adevarului, la fel ca si IPS Anania. Eu cred ca "precizarea" cu bucluc e mai curand o "eroare" iar adevaratul cuvant al Inaltului va fi pe inima si crezul micilor robi ai lui Dumnezeu

Vezi si
EPISTOLA DE LA SCHITUL LACU, SFANTUL MUNTE ATHOS: RASCUMPARATI VREMEA!
RĂSCUMPĂRAŢI VREMEA (sursa: Presa Ortodoxa)
“Cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Răscumpărând vremea, căci zilele rele sunt” (Efeseni 5, 16) se potrivesc mai mult ca oricând vremurilor de astăzi. „Zilele rele” sau, mai bine spus, vremurile apocaliptice în care trăim, îl pun pe creştinul ortodox în faţa unor evenimente şi fapte nemaiîntâlnite în istoria omenirii. Un guvern mondial, un singur conducător, o singură religie, cip-uri pentru supravegherea şi manipularea întregii populaţii şi celelalte care decurg din acestea sunt obiective „de binefacere” ale Noii Ordini Mondiale. Continuare»

1 comment:

Anonymous said...

Domnule Roncea
Am apreciat foarte mult atitudinea dvs cu privire la icoane...daca nu erati dvs nici nu stiam de coalitia Liga pro-Europa,CNCN,si Emil Moise,plus asociatia pentru Libertatea de constiinta
Dar a va supara ca altcinea nu este de acord cu propriile dvs convingeri...mi se pare putin deplasat..chiar si pentru un blog
Oricum...va multumesc pentru prezentarea articolului de pe radiodobrogea.ro...chiar daca il socotiti intoxicare
Eu stiu ca uneori sunt adevaruri greu de acceptat...dar asta nu insemna ca exista intoxicare...sau manipulare
De banuieli nu-mi pasa...aflati ca si eu sunt jurnalist ca si dvs...si poate ceva mai mult.
faptul ca scrieti la un cotidian este laudabil...dar nu si lipsit de propria parere
Asa ca...ramane ca si pana cu..fiecare cu opinia lui
in rest...pace bucurie si binecuvantare (sper ca nu va enerveaza aceasta formulare,care de altfel nu-mi apartine)

Semnat
cel acuzat de manipulare,intoxicare si alte rele

PS...eventual va stau la dispozititie daca doriti sa ma contactati,cum de altfel,ca jurnalist cu experienta,credeam ca o sa faceti...radiodobrogea@yahoo.com
Adica...mai iei si parerea celuilalt
Apreciez in continuare ravna dvs pentru Biserica...si nu am resentimente