Pages

Friday, November 21, 2008

ATENTIONARE PUBLICA: "GARDASIL-SILGARD", UN VACCIN CONTROVERSAT. "Efecte adverse": MOARTE si STERILITATE

Conferinţă publica marti, 25 noiembrie, ora 17

În loc să rezolve criza asistenţei medicale din România, Ministerul Sănătăţii promovează o campanie de vaccinare a fetelor de 11-12 ani cu Silgard (Gardasil în variantă americană), vaccin destinat prevenirii cancerului de col produs de virusul papilomatos uman (HPV).
Punerea pe acelaşi plan a vaccinurilor care previn bolile copilăriei cu un vaccin ce se presupune că ar preveni o boală care apare doar după începerea vieţii sexuale (mai ales în condiţii de libertinaj), denotă o grabă nejustificată, de neînţeles pentru cei preocupaţi cu adevărat de soarta copiilor noştri, cu atât mai mult cu cât nu au fost comunicate şi informaţiile privitoare la efectele nocive.
De aceea, Asociaţia „Christiana", Asociaţia „Pro Vita", Asociaţia „Sfintii Martiri Brancoveni" şi Asociaţia „Rost"" organizează marţi, 25 noiembrie, la ora 17, la biserica Sfânta Treime din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu", bd. Iancu de Hunedoara 30-32, o conferinţă de presă a prof. univ. dr. Pavel Chirilă cu privire la efectele controversate ale vaccinului „Silgard".
Persoane de contact:
Andreea Băndoiu, tel. 0788.436.195
Rafael Udrişte, tel. 0748.034.951


http://www.editurachristiana.ro/
http://provitabucuresti.ro/
http://nuvaccinurilor.blogspot.com/

Vezi si
Gandul:
100.000 de fetiţe, injectate cu un vaccin controversat - Contra
De luni, peste 100.000 de fetiţe de clasa a IV-a vor fi vaccinate, împotriva cancerului de col uterin. Campania naţională de imunizare din România este o premieră la nivel mondial.
Cotidianul
Cancerul de col uterin, combătut cu 23 de milioane de euro - Pro/Neutru
De luni, 110.000 de eleve de clasa a IV-a vor fi vaccinate împotriva virusului care produce de îmbolnăvirea de cancer de col uterin. (...) Cotidianul american „New York Times“ a fost gazda unei dezbateri aprinse: „În ciuda aşteptărilor foarte mari şi a rezultatelor promiţătoare la testele clinice, încă ne lipsesc destule dovezi că vaccinul este eficient împotriva cancerului de col uterin. Cu atâtea întrebări care nu au un răspuns, există motive suficiente să fim precauţi“, scrie dr. Charlotte J. Haug, într-un editorial publicat în „The New England Journal of Medicine“.
ZIUA
Vaccin controversat - Contra/Neutru
Ministrul Sanatatii a lansat ieri campania de vaccinare impotriva cancerului de coluterin la fetitele de clasa a IV-a * Multi parinti se tem ca serul le va ucide copilele Aproximativ 110.000 de eleve de clasa a IV-a vor fi vaccina­te impotriva cancerului de col uterin, incepand de luni, in cadrul unei campanii nationale in valoare totala de 23 de milioane de euro

Roncea:
In atentia SRI si a ONG: Guvernul vrea sa impuna un vaccin care aduce sterilitatea si moartea. Gardasil: o afacere de milioane cu riscuri similare

In conditiile in care populatia Romaniei este in continua scadere iar avorturile in masa de dupa 1989 au provocat un adevarat genocid - cifrele depasesc peste 10 milioane de prunci ucisi - Guvernul vrea sa impuna, obligatoriu, din aceasta toamna, introducerea in scoli a unui vaccin controversat care poate provoca atat infertilitatea cat si moartea. Asociatiile pro vita, crestine, civice, jurnalistice sunt chemate sa stopeze aceasta grava ilegalitate care ascunde atat o afacere murdara cat si un atentat la adresa viitorului natiuni. Este dreptul si datoria fiecarui parinte sa refuze orice vaccin asupra copilului sau. Asociatiile responsabile sunt solicitate sa se uneasca si sa adreseze reprezentantilor oficiali ai Romaniei, Bisericii Ortodoxe Romane, Parlamentului, o cerere imperativa argumentata pentru oprirea acestui abuz. ACTIONATI ACUM!
Opriti posibila administrare "obligatorie" a vaccinului GARDASIL/SILGARD, destinat oficial imunizarii impotriva virusului HPV, dar cu riscuri de sterilitate si moarte!
Populatia Romaniei s-ar putea diminua cu 21%, adica la 16,92 milioane de locuitori pana in anul 2060. Astfel, potrivit previziunilor publicate, in luna august, de biroul european de statistica Eurostat, citat de NewsIn, tara noastra va inregistra una dintre cele mai accentuate scaderi din Uniunea Europeana, alaturi de Bulgaria, Letonia, Lituania si Polonia. Numarul locuitorilor Romaniei ar putea scadea de la aproximativ 21,42 milioane de persoane in 2008, la 19,62 milioane de locuitori in 2035, respectiv 16,92 milioane de persoane in 2060. In aceasta situatie, Romania s-ar clasa pe pozitia a patra intre tarile cu cel mai mare spor negativ al populatiei. De asemenea, datele prezentate de biroul european de statistica indica o imbatranire a populatiei, generata in special de reducerea fertilitatii si de cresterea sperantei de viata.
Potrivit unui studiu al Population Services Romania, filiala locala a organizatiei americane Population Services International, intre 1989, respectiv 1990 si 2000 au fost inregistrate 11 milioane de avorturi. Cifrele nu includ intreruperile din clinicile care nu monitorizeaza fenomenul, consemna British Medical Journal intr-un articol din 2005. Incurajarea avorturilor pe banda rulanta prin campanii profesioniste, dirijate si stimultate financiar din exterior, este o activitate subversiva, anti-nationala, care ar trebui sa se afle cel putin in atentia Serviciului Roman de Informatii (SRI). Un calcul sumar arata ca Romania ar fi putut avea un alt rol in Uniunea Europeana si in lume daca ar fi avut o populatie de 35.000.000 de oameni, dintre care peste o treime ar fi reprezentat noua generatie. Exponential, cu totul alta ar fi aratat Romania azi si in 2060, anul luat drpet referinta de studiul Eurostat. In schimb, din aceeasi statistica aflam ca gradul de dependenta a persoanelor varstnice, calculat prin raportarea categoriei de varsta ce depaseste 65 ani la populatia activa, va creste in Romania de la 21,3%, la 65,3% in 2060.
In atentia aceleiasi structuri destinate apararii Romaniei, SRI, trebuie sa se afla si incercarea agresiva de a se impune romanilor un vaccin respins in mai multe state din America si in Canada, pentru efectele sale adverse. Trebuie subliniat de la bun inceput ca anuntul recent facut de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, privind introducerea unui vaccin impotriva virusului HPV, asociat cancerului de col uterin, incepand chiar cu acest an scolar este ulterior unui vizite interesate facute in tara noastra in luna mai de fostul secretar de stat american din Guvernul democrat al lui Bill Clinton, Madeline Albright. Vezi Alerta: Albright ne aduce moarte si sterilitate.
In prezent, fost sefa a diplomatiei democratilor americani conduce firma de consultanta si lobby Albright Strategy Group, contractata de compania care produce vaccinul Gardasil/Silgard, Merck Sharp & Dohme (MSD). Asadar in aceasta calitate, de angajata cu contract a MSD, a facut Madeline Korbel Albright vizita sa in Romania, in luna mai, cand s-a intalnit si cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu presedintele Traian Basescu. Oriunde in lume, a profita de o postura oficiala actuala sau anterioara pentru a promova un interes privat se numeste trafic de influenta, de data aceasta la cel mai inalt nivel. Pentru ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu a ezitat sa-si exprime sprijinul si entuziasmul Guvernului sau pentru implementarea Afacerii Gardasil/Silgard, un plan financiar estimat la mai multe milioane de euro, care se vor inmulti corespunzator si "obligatoriu" in fiecare an. Chiar daca pare destinat unor eforturi nobile, imunizarea impotriva Human Papilloma Virus - un virus transmis pe cale sexuala si asociat intr-o masura cancerului de col uterin - nu trebuie exclus factorul profit, compania Merck Sharp & Dohme estimand ca ar putea atinge 4 miliarde anual doar in SUA. De unde si de ce aceasta graba la noi de a injecta imediat fetitele incepand cu cele de clasa a IV-a? Pentru ca in afara ministerului condus - dezastruos! - de liberalul Nicolaescu, nici un for medical national nu a fost consultat pentru a-si da avizul in acest caz. Iar la nivel international contestarile se tin lant.
ZIUA arata in articolul "Cobaii Americii", aparut la inceputul acestei luni, ca intr-un Raport special, din 30 iunie 2008, al organizatiei americane Judicial Watch se dezbat o serie de analize ale agentiei guvernamentale americane FDA - Food and Drug Ad­ministration , in care se manifesta ingrijorarea fata de efectele adverse asociate Gardasil. Astfel, tinere paciente reclama de la dureri de cap, ameteli, stari de voma, aparitia unor negi pe fata sau corp pana la infectii ale cailor respiratorii, dureri de dinti sau chiar pierderea cunostintei si paralizii. S-au inregistrat de asemenea cateva zeci de decese, insa Judicial Watch apreciaza ca, si in cazul in care "ar fi vorba de simple coincidente, dat fiind faptul ca exista inca multe necunoscute privind siguranta completa a Gardasil acestea nu pot fi pur si simplu ignorate". Si in Europa s-au raportat doua decese survenite brusc la femei carora li se administrase Gardasil. Unul dintre cazuri a aparut in Austria, celalalt in Germania. Cu toate ca, in ambele cazuri, nu s-a putut stabili cauza decesului si nici relatia dintre acestea si Gardasil, Agentia Europeana a Medicamentelor - EMEA - a anuntat ca va continua monitorizarea atenta a sigurantei in utilizare a medicamentului Gardasil si, in cazul aparitiei unor informatii noi care pot avea impact asupra raportului beneficiu/risc, va lua masuri adecvate.
Raportul, semnat de presedintele Judicial Watch, Thomas Fitton, de Directorul de Investigatii Christopher J. Farrell si de cercetatorul principal Tegan N. Millspaw, conchide astfel:
"Judicial Watch este ingrijorat de dovezile detaliate privind efectele adverse reclamate FDA in asociere cu Gardasil. Merck a dezlantuit o campanie agresiva de lobby la nivelul Guvernelor unor state pentru a impune obligatoriu vaccinul HPV pentru tinerele fete. Luand in considerarea toate problemele legate de Gardasil, cea mai buna politica de sanatate ar fi sa fie reevaluat gradul de siguranta al acestuia si sa fie interzisa distribuirea sa catre minori. In cel mai rau caz, Guvernele trebuie sa reconsidere orice efort de a impune si promova acest vaccin pentru copii".
Merck & Co este o companie controversata cu o lunga istorie a unor fapte nesanatoase pe piata farmaceutica. Suspendata temporar in 2006 din Association of the British Pharmaceutical Industry pentru practici nepermise, Merck & Co este subiectul mai multor cercetari federale americane si procese judiciare soldate cu despagubiri de zeci de milioane de dolari. Cele mai importante scandaluri publice legate de medicamentele Merck privesc produsul anti-inflamator VIOXX, destinat tratarii artritelor dar considerat ulterior vinovat de producerea mai multor decese prin atac de cord. Tot pentru Vioxx, pe 20 mai 2008, Merck & Co a fost gasita vinovata de Curtea federala americana pentru folosirea unor tactici inselatoare de marketing pentru promovarea acestui medicament, 30 de state americane fiind obligate sa imparta despagubirile de 58 de milioane de dolari, in ceea ce s-a constituit in SUA drept cel mai mare caz multi-statal impotriva unei companii farmaceutice. Conform hotararii Curtii, pana in 2018, orice campanie de publicitate a firmei Merck & Co este verificata de Food and Drug Administration si poate fi schimbata sau amanata la cererea FDA.
In acest moment, Merck & Co este cercetata de FDA pentru un alt medicament, aparent banal, folosit pentru tratarea astmei si a rinitelor alergice, SINGULAIR, care pare a fi raspunzator insa si de inocularea unor stari de depresie cronica duse pana la extrem, respectiv sinucideri. Profitul Merck pentru Singulair a fost anul trecut de 4.3 miliarde dolari.
Vezi si
Vaccinul anti-HPV Gardasil - Silgard: Pericol de moarte!
Arhiva de documente si inregistrari video
VACCINARE CU SILGARD? NU, MULTUMIM!
http://www.nuvaccinurilor.blogspot.com/

1 comment:

Anonymous said...

am vazut azi pe hotnews chestia asta

http://nostrabrucanus.wordpress.com/2008/11/21/gardasil-silgard-unde-i-adevarul/

arata diferentele intre prospecte .. SUA .. Europa ; documentul de la FDA updated

te doare capul, nu alta!