Pages

Monday, December 15, 2008

Roncea Sr s-a suparat pe tot felul de kaghebisti mici si pitici

From: Roncea
Subject: [Reintregirea_Romaniei] prostia si reaua-credinta nu au varsta...insa concordia le rezolva pe toate...
To: Reintregirea_Romaniei@yahoogroups.com
Date: Sunday, December 14, 2008, 7:26 AM
...imi repugna tabloidizarea dialogului pe net din motive amestecate. Net-ul a devenit un loc unde oricine zice orice, la adapostul anonimatului, cel mai adesea. Un schimb de opinii publicate pe acest forum, mi-a atras insa atentia cu deosebire, mai ales datorita insolitului situatiei. Un domn de 88 de ani, din Canada, este "completat" de un tanar de 22, cred, din Bucuresti. Ambii sunt la origine basarabeni si comenteaza pe marginea unui material publicat de un alt basarabean, Nicolae Dabija, candidatul domnului(lor) Patriciu/Sturza, cel(i) cu Kazahstanul...
Tanarul de la Bucuresti isi da cu parerea pe seama lui Tomac. Vorbeste de "transfer negativ" de imagine. Ipocrit, tanarul "uita" sa precizeze de partea cui a fost dansul in timpul campaniei. "Uita" ca s-a aflat si el in randurile acelora care au lucrat in proximitatea unuia dintre "laboratoarele" masinariei de imprastiat "transfer negativ" (internautii spun mai simplu, acestui mecanism, ventilatorul de kkt). Ventilatorul a fost pornit si indreptat impotriva lui Eugen Tomac, colegul de generatie al ipocritului de la Bucuresti, chiar de echipele domnilor Dabija si Pantiru, inca inainte ca acestia sa-si lanseze oficial candidaturile.
Dabija este un personaj deplorabil, un om care si-a croit prin frauda o "cariera" dar mai ales o avere. In textul sau prolix (din Liternaturnaia si Arta Gazeta - nota mea) sunt insirate o sumedenie de neadevaruri si jumatati de minciuna. printre acestea si o minciuna sfruntata: fratele meu, Victor Roncea, ar fi coproprietar al unei agentii de presa - impreuna cu Iurie Rosca (sunt tare - nota mea). Daca Dabija ar putea proba ca fratele meu este proprietar, sau coproprietar de agentie sau al oricarui fel de bun material mai valoros decat un laptop (primit, ce-i drept, de la un presedinte, dar nu de partid - nota mea:) si un Fiat vechi de 25 de ani (si acela abandonat intr-o curte) io ma angajez, inclusiv prin act notarial, sa-i ridic lui Dabija inca un castel pe langa conacul pe care il detine deja. Daca insa Dabija va continua sa produca kkt pe seama familiei mele, ma angajez sa il fac sa inghita ce produce.
Pe langa mizeriile produse pe seama altora ca Dabija mai retine atentia inca un aspect absolut gretos: el acuza poporul roman ca "s-a lepădat, plin de dispreţ şi silă, de sacrificiul lui Ilie Ilascu". Manipulare mai ordinara, mai abjecta, rar am mai vazut. Ilascu a fost pus la icoana de poporul roman, pe cand se afla in temnita ruseasca si pe cand rostea celebrele cuvinte "Te iubesc popor roman!". Ani de zile Ilascu a fost un simbol al rezistentei romanesti. Pana cand si-a bagat coada Putin, care l-a eliberat, inainte de termen, (?! in schimbul a ce, sau a fost vorba de un cadou otravit?) dupa care poporul roman l-a vazut pe Ilascu alaturi de un ciudat, cu nume rusesc, Vadim, iar mai apoi tot poporul roman nu l-a mai vazut de loc pe Ilie Ilascu deoarece acesta statea 119 zile pe an in strainatate, si in general, vocea sa nu s-a auzit practic deloc in Parlament sau in alta parte.
Poporul roman nu se leapada si nu greseste in general. Daca poporul roman a simtit ca Ilascu s-a schimbat in altceva, dupa vietuirea sa in temnita, probabil ca a simtit bine. A afirma insa ca poporul roman "s-a lepadat" de sacrificiile facute in numele sau este un sacrilegiu comis de un om fara nimic sfant - acest spurcat si vrednic de sila Dabija.
Daca Dabija se va afla vreodata in preajma mea ii voi aplica o cuvenita corectie, un spit direct in curul sau de rusnac mascat, tratament pe care il recomand tuturor celor jigniti de acest impostor si profanator de simboluri (ceea ce probabil voi face si eu cu piticul primit la Bucuresti - nota mea).
Faptul ca un batran de 88 de ani, din Canada, il pretuieste pe Dabija, ba chiar de acolo, de departe, il vede ca un munte de ipochimenul Dabija, arata ca senilitatea este o boala severa, cu consecinte dramatice. Faptul ca tanarul ipocrit de la Bucuresti, continua "naiv" jocul dezinformarii, folosindu-se de comentariile unui varstnic lovit de cecitate este cu totul altceva. Basarabeanul de la Bucuresti are doua sau mai multe fete si joaca un rol. Problema este cine ii plateste prestatia? Opereta din Bucuresti sau Circul din Chisinau? sau micul saltimbanc presteaza la ambele institutii?
Daca micul artist de circ, care am impresia ca mai si studiaza sociologia ar fi fost cat de cat prob ar fi trebuit "sa-si aminteasca" ca Tomac a castigat fara drept de apel la Chisinau, cu scorul de 52,4, asa ca nu avea cum sa piarda "un important segment de simpatizanti", dupa cum pretinde batranul senil din Canada. Dimpotriva simpatizantii sai au fost de trei ori mai multi decat cei ai lui Pantiru si de aproape doua ori mai multi decat votantii "muntelui" Dabija. Desigur micul ipocrit de la Bucuresti stia procentul castigat de Tomac la Chisinau, dar cred ca mai stia si ca alte 1200 de voturi i-au fost practic furate tot lui Tomac, de ambasadorul pesedist de la Chisinau, care a schimbat, cu de la sine putere, conditiile de vot. Deoarece se stia ca Basescu a avut, la Chisinau, 98 % in favoarea sa in timpul Referendumului. Tomac risca sa ia prea mult. Chiar si asa, Tomac tot a castigat, la Chisinau. A castigat mai multe voturi decat ceilalti contracandidati la un loc. S-a intamplat insa ceva cu voturile in Kazahstan, la Seul-ul si in Asia in general. In primul rand de aici au sosit cu o intarziere nepermisa rezultatele si procesele verbale. La Seul s-au pierdut 200 de voturi, intr-o maniera incredibila. Cica s-au amestecat buletinele cu altele din America, iar ambasadorul a observat abia dupa 24 de ore. Ca sa vezi. Tot cu intarziere de 24 de ore au venit si totalurile voturilor din Asia. Ca sa vezi, inca odata. Cat de mult a putut sa le ia numaratul a de zece ori mai putine buletine decat la Chisinau. Sau poate era nevoie de aflarea numarului exact de voturi obtinute la Chisinau, pentru a se anula un numar de voturi suficiente pentru a indeparta obtinerea acelui 50 plus unu la suta, care ar fi insemnat victoria categorica? Nu vom sti probabil niciodata adevarul, pana ce nu va iesi la pensie vreun rezident SIE de la consulatele din Asia, mai guraliv si dornic de vreun ciubuc.
46 de voturi i-au lipsit lui Tomac, initial. Dupa ce computerul BEC a efectuat redistribuirea i-au mai lipsit 4 (PATRU) voturi.
Nici una dintre contestatiile lui Tomac legate de manevrele ambasadorului de la Chisinau -manevre de altfel cu caracter penal care vor fi obiectul unei cercetari, cu siguranta - nu au fost acceptate. S-a mers rapid, pe burta si cu asta basta, s-a rezolvat si "Colegiul Basarabia".
Doua personaje insalubre, Petre Roman si Nicolae Dabija, unul mai lepra ca altul, unul mai criminal decat altul, unul mai alogen decat altul, unul in sange altul in spirit, au fost insa indepartate de Concordia alegatorilor.
Nici vorba de Discordie in optiunea alegatorilor romani, asa cum pretinde Dabija. Dimpotriva, intr-o desavarsita Concordie, alegatorii au impins un sut in turul acestor batrane sandramale ale URSS, Neulander si Dabija, aruncandu-i in santul rebuturilor sovietice.

Basarabia noastra...

" Prin invierea Sa Hristos a inviat lumea, inviindu-ne si pe noi spre viata de veci, caci El este Invierea si Viata" (Ioan XI, 25)

No comments: