Pages

Wednesday, October 29, 2008

Realitatea TV in Iran, pe urmele persilor. Directoratul Comunitatii Informative cu ochii pe Cristoiu ca pe Ahmadinejad

Dupa relatarile din ZIUA, Cronica Romana, Jurnalul National, Q Magazine, HotNews si de la Radio Romania Actualitati, TVR, Antene si Realitatea TV, asteptam cu nerabdare aparitiile publicistice din Evenimentul Zilei. Pana atunci, iata filmele incantatoare ale trimisilor Realitatea TV, Raluca Lunculescu si Sergiu Olteanu, si, mai jos, alte noi articole interesante despre incursiunea in Iran:








"Iranul va fi un pol al lumii"

Dr. Ali Bagheri, secretarul adjunct al Consiliului National de Securitate al republicii islamice, s-a intretinut peste doua ore cu o delegatie a presei romane la Teheran

Ziaristii romani prezenti recent intr-o incursiune in Iran au avut ocazia sa inter­vie­veze oficialitati politice si din domeniul securitatii, printre care se numara si Ali Bagheri, secretarul adjunct al Consiliului National de Securitate. Temele discu­tate in cadrul intalnirii prelungite, de peste doua ore, cu dr. Ali Bagheri, altfel si profesor de economie la Universitatea Imam Sadeq din Teheran, au fost legate atat de interesele romanesti si razboiul energetic, cat si de alegerile din SUA si preferintele iraniene. Cate­va dintre aceste abordari, chestionate de jurnalistii Corneliu Vlad, Ion Cristoiu, Carmen Gavrila, Vlad Teo­dorescu, Raluca Luncu­les­cu, Sergiu Olteanu, Ma­rius Draghici si trimisul ZIUA, in randurile urmatoare.
Care este principala amenintare la adresa Iranului in actualul context geopolitic mondial?
Continuarea la
"Iranul va fi un pol al lumii"29 octombrie 2008

Incursiune in Iran

Iranul, dincolo de aspectele geopolitice si geoeconomice actuale, reprezinta si o mare cultura. Ca reporter al ZIUA, aflat intr-o delegatie oficiala impreuna cu mai multi ziaristi din Romania, am surprins edificiile civilizatiei persane multimilenare: de la stravechiul cimitir zoroastrian, la moscheile ridicate dupa secolul VI, odata cu nasterea profetului musulman Mahomed, de la stramosul aerului conditionat, natural, creat in orasul din desert Yazd, vechi de 5000 de ani, la autostrazile suspendate construite de americani in anii '70 si care ne-ar trebui si noua, astazi. Iranul este o tara a surprizelor, prezente si viitoare si, asa cum observa chiar si analistii americani de prestigiu, una dintre viitoarele mari puteri mondiale, alaturi de Statele Unite, China, Rusia, India si Pakistan. Doua cuvinte in farsi, la fel ca in romaneste: dusman si musafir.
Vezi Foto la
Incursiune in Iran 25 octombrie 2008

HotNews: Iranul curteaza Romania

Cronica Romana: Scrisori persane din secolul XXI - Iranul este gata sa participe la orice proiect energetic in Europa...

Ion Cristoiu: Istoria ca rating
Daca ar fi lucrat la o televiziune particulara, autorul ar fi stiut ca rating aduc doar personajele scrintite, izvoritoare de scandaluri.

Q Magazine: Ion Cristoiu pe urmele Persilor
O delegatie de ziaristi romani a efectuat o vizita de o saptamana in Iran, luna aceasta.

No comments: