Pages

Thursday, October 30, 2008

Provocare maghiara: Steagul secuiesc arborat pe primaria Miercurea Ciuc

Steagul Consiliului National Secuiesc (CNS) a fost arborat pe Primaria din Miercurea Ciuc, iar conducerea orasului refuza sa-l inlature pe motiv ca nu se incalca nici-o lege.
Steagul respectiv - soarele si luna in auriu, pe fond albastru deschis -, flutura pe sediul Primariei Miercurea Ciuc de saptamana trecuta, de la vizita presedintelui Ungariei, Solyom Laszlo.
Viceprimarul muncipiului, Antal Attila, a declarat ca steagul nu a fost arborat special pentru presedintele Ungariei, dar a recunoscut ca in ziua vizitei presedintelui Romaniei, Traian Basescu, a fost inlaturat, dupa care a fost reasezat pe sediul primariei, relateaza Agerpres.
Antal Attila a adaugat ca steagul secuiesc a fost arborat pentru ca "asa credem ca este bine", subliniind ca lucrul respectiv "nu este nici interzis si nici ilegal". Intrebat daca steagul va fi indepartat, viceprimarul a raspuns ca, "deocamdata, el va ramane acolo".
Prefectul Harghitei, Constantin Strujan, a declarat ca legea prevede conditii clare de arborare a drapelului national, iar daca aceasta nu se face in conditiile legii, primarul risca sanctiuni. Strujan a dispus un control la nivelul intregului judet, deoarece mai sunt si alte primarii, cum ar fi cea din Gheorgheni, pe care flutura steagul CNS si a spus ca sanctiunile urmeaza sa se aplice dupa finalizarea campaniei electorale.
"Cei care incalca legea vor primi sanctiunile pe 6 decembrie, de Sfantul Nicolae. Nu vreau sa se interpeteze, nu vreau sa fac campanie electorala nimanui", a spus Strujan. Steagul CNS este arborat si in sala de protocol a Consiliului Judetean din Miercurea Ciuc, dar el este indepartat atunci cand se au loc videoconferinte cu Guvernul sau intalniri ale Colegiului Prefectural. (ZIUA Online)

No comments: