Pages

Monday, November 30, 2009

DUPA DAN PURIC si Mircea Dinescu il slujeste pe succesorul lui Iliescu-KGB. Mircea Geoana ridicat scabros in slavi de sinecuristul lui Vintu. "Incredere" si "Respect"!

Mircea Dinescu:

Mircea Geoana a observat ce frumos e imbracata lumea la Targu Mures. E o realitate, e un oras plin de domni si de doamne, lucru care se vede prea putin, daca ne uitam in general, chiar si in Bucuresti. Pana si pe rromii de aici i-a vazut cu palarie neagra, cu staif. Te simti o tara mandru asa, si ca esti bulgar, si ca esti rrom, si ca esti ungur si ca esti roman. Intamplator, vorba lui Mihai Beniuc “Aici printre ardeleni ma simt acasa”, pentru ca strabunicii mei sunt ardeleni, strabunica mea e din comuna Soares, de langa Bobalna, taica-meu dintr-un sat de langa Sibiu, iar tatal sotiei mele e nascut in Targu Mures, a facut aici liceul. Il cheama Kovacs, bineinteles ca-i ungur, stiti din “Romania Mare”. Desi provine dintr-o familie de tarani saraci s-a scris ce este fiul unui general hortyst, bineinteles. Au avut o vie pe langa Targu Mures, care a fost luata de comunisti, dar continui eu aceasta traditie a familiei.

Printre altele sunt aic,i desi eu n-as fi vrut sa fac politica si n-o sa vreau sa fac politica. N-o sa intru in niciun partid, niciodata, m fost dat afara din Partidul Comunist si mi-ajunge. Dar am venit aici pentru ca am trait cateva experiente destul de ciudate pentru acesti 20 de ani de societate de consum pe care i-am trait. Pornind de la definitia unui mare poet american care spune ca “poetul este un animal marin care traieste pe uscat si invata sa zboare”. Eu ardelean fiind, m-am nascut in Slobozia, in Baragan, traiesc pe malul Dunarii si acum o saptamana am fost si invatat sa zbor de pe un mal pe altul al Dunarii, adica din Romania in Bulgaria. Acest indemn la zbor mi l-a dat chiar un presedinte al Romaniei care n-a stiut sa fie in relatii bune nici macar cu singurul prieten al Romaniei.- Stiti ca e un politician care a spus ca romanii au avut conflict si cu sarbii, si cu bulgarii, si cu ungurii si cu ucrainenii, doar cu Marea Neagra n-au avut conflict.- Ei bine, Traian Basescu a reusit aceasta performanta uluitoare: a intrat in conflict cu Marea Neagra, pe care a jignit-o acum cativa ani, cand a spus ca e o balta ruseasca.

Trec la lucruri mai suave. Spuneam ca in aceasta carte Mircea Geoana reuseste sa dea oglinda intr-o parte si, pe langa lucruri cu caracter politic sau care tin de diplomatie, reuseste sa te atraga prin senitatatea, umorul si autoironia cu care-si vede trecutul. Noi in mentalitatea noastra vedem pe fiecare politician cu un trecut absolut sinistru. Toti stiam ca a trait in Cartierul Primaverii. Ei bine, nu a trait in Cartierul Primaverii. Se spunea ca tatal sau a fost general de Securitate. Ei bine, nu a fost general de Securitate, a fost general de Armata. Fiecare a venit cu o biografie atat de incarcata si atat de nenorocita din aceasta tara, incat, revenind la atmosfera din orasul dumneavoastra, eu simt nevoia ca presedinte al Romaniei sa fie un domn. Si am sentimentul ca Mircea Geoana indeplineste aceasta cerinta, cu atat mai mult cu cat va fi inconjurat de alti domni. Ma refer la Crin Antonescu , la domnul Johannis. Este aproape un miracol ca Romania va avea un prim-ministru german.Este o chestie absolute uluitoare, de necrezut. Nu se putea in Romania acum 10, 15, 20 de ani. Iata ca se poate acum. Faptul ca in Romania, cand o sa vina doamna Merkel, putem auzi vorbind limba lui Goethe in Palatul Victoria, este un lucru care tine de domeniul fantasticului aproape. Sigur ca este un cosmar pentru Traian Basescu, e ca un desen animat. El a recunoscut odata ca nu mai citeste nicio carte, fiind tot timpul plecat pe valuri nu avea cum sa tina cartea in mana, pentru ca ii jucau literele in fata si a spus ca el nu se uita decat la desene animate. Eu ii doresc sa vada acest superb desen animat in care doamna Angela Merkel va vorbi cu Johannis in limba germana.

Pana una alta am aici un prieten, Laszlo Borlbely. As fi vrut sa stea langa noi si vad ca s-a automarginalizat.

Laszlo Borbely : Sunt ungurii mei aici.

Mircea Dinescu : Avem acolo si aripa maghiara. Eu sper ca de data aceasta vor iesi maghiarii la vot.

Spuneam ca vreau sa-i dau cuvantul lui Mircea Geoana pentru ca, acum doua zile la o intalnire cu artistii din Bucuresti s-a vazut ceea ce putina lume stie, ca Mircea Geoana este de alta factura decat e indeobste politicianul roman. O sa vedeti si dumneavoastra de ce, pentru ca povestindu-si cartea pe scurt, au fost si hohote de ras, a fost si duiosie, a fost un amestec de lucruri mai putin vazute in viata noastra cea de toate zilele. Traim intr-o isterie continua din care nu iesim, chiar si imaginile acelui film cu o femeie isterica, cu un copilas batut parca ne arunca de fiecare data in afara Europei.

Vrand-nevrand, nu am cum sa nu ma refer la Traian Basescu. Pana si faptul ca acest om a putut sa spuna ca cel mai frumos lucru din viata lui a fost crestinarea unui musulman, mie unul mi-a facut pielea de gaina. Botezarea unui copil musulman a fost facuta pasamite pentru ca acel copil nu putea sa vina la mormantul tatalui sau sa depuna flori pentru ca nu era lasat. Asta e o palma aruncata ortodoxiei. De cand un copil musulman nu poate sa depuna intr-un  cimitir crestin o floare? Pe de alta parte, daca ne amintim de istoria Romaniei, cum s-a incercat trecerea la musulmani a domnitorului roman, care mai degraba a vazut cum sunt fiii sai ucisi si tot n-a trecut acolo. Acest gen de trecere de la o religie la alta este ceva cumplit. Vorbeam de Brancoveanu, dupa cum stiti. Nu te poti baga niciodata pe credinta unui om. Ori, a putut sa spuna si aceasta trasnaie, dupa parerea mea.

Eu ma mir ca n-au protestat musulmanii. Bine, musulmanii in Romania au semnat ieri acel document impreuna cu minoritatile.

Revin si sper ca dictatorul sa fuga el in Bulgaria.

Ii dau cuvantul lui Mircea Geoana.

Sursa: Site-ul oficial al candidatului Mircea Geoana
Vezi si Gandul: De ziua lui, Geoană a închiriat Teatrul Bulandra şi pe Dan Puric ...
Ziare.com: De ziua lui, Geoana l-a inchiriat pe Dan Puric 
Roncea: CRESTINUL GEOANA comanda, CRESTINUL PURIC executa ...

No comments: