Pages

Wednesday, October 14, 2009

KLAUS IOHANNIS - UN BANDIT "INSURED BY MAFIA". Normal ca e sustinut de Coalitia PSD-PNL-UDMR. "Iohannis - Sase Case" - Toate pe numele sotiei



VIDEO: Primarul si-a dat siesi o "dispozitie verbala" pentru a fi singurul care isi poate parca masina in Piata istorica a Sibiului

COMENTARIU: România, țara în care primarii devin premieri si președinți /si miliardari 14.10.2008

Ca om care am documentat o mare parte dintre afacerile primarului Klaus Iohannis, firește, nu pot pretinte obiectivitate. De mult timp nu mi-am mai propus această atitudine pentru simplul motiv că primarul a depășit cu mult imaginea, atitudinea și comportamentul unui onest şi de calitate reprezentant al unei minorităţi altfel demnă de respect.
În condiţiile în care nimeni nu vorbeşte despre afacerile imobiliare în care prin simpla poziţie în Primăria Sibiu şi-a asigurat liniştea în achiziţionarea a şase imobile în două mandate de primar (vezi declaraţia de avere), se poate spune că a fi primar este mai profitabil decât să fii om de afaceri.
În condiţiile în care nimeni nu vorbeşte despre translatarea banului public în conturile unui număr restrâns de firme, se poate spune că a fi primar include și obligatoria cauză a cumetriilor politice și economice dezvoltate în paralel cu misia de administrator public.
Și, în condițiile în care nimeni nu vorbește despre transformarea administrației publice în domeniu privat, aflat la dispoziția unui grup de interese, se poate spune că este firesc să vezi un primar cum se transformă în baron regional, nu doar local.

Prin urmare, am ajuns și la Sibiu să vedem cum un primar ajunge să se viseze mai mult decât este. Debandada asta administrativ-politică nu face decât să confirme, în puține cuvinte, că suprizele originalei democrații sunt ... fără număr. Băsescu a fost ales primar și a plecat, în plin mandat, la Cotroceni. După el, Emil Boc a lăsat primăria Cluj Napoca pentru Palatul Victoria. Apoi, Sorin Oprescu, primarul capitalei, visează și el ... Acum, pentru că IMAGINEA îl recomandă, Klaus Iohannis se dorește prim-ministru. Când și cum a ajuns atât de valoros acest primar de Sibiu, poate nu mai contează acum. Cert este că Iohannis performează public la nivel de notorietate, chestiune care se măsoară exclusiv pe baza performanțelor vampirizate fie de la un Guvern PSD de tip mafiot, fie de la un Guvern PNL de tip trambulină. Pentru că, în mandatul PDL - PSD, când ambele partide nu au mai acceptat şantajul performat de primarul Iohannis, brusc relaţiile s-au schimbat.
Că secretul potrivit căruia "politica e curvă" a fost devoalat, firește, poate să reprezinte un șoc pentru mulți. Dar cu certitudine, pentru sibienii scoși din propriile care de evacuări bazate pe documente false, pentru sibienii care s-au văzut scoși din propriile case cumpărate de la stat apoi pierdute pentru că Primăria Sibiu a preferat să facă retrocedări pe criterii confesionale și etnice, pentru toți un premier cu numele Klaus Iohannis nu reprezintă decât o nouă și umilitoare palmă. Adică el, primarul care nu a avut niciodată timp pentru propriul electorat, va performa identic și la Guvern. Afacerile firmelor de casă vor câștiga și mai bine, gașca de parveniți va ajunge să domine definitiv nu doar județul Sibiu ci întreaga țară.

Spectaculoasă este atitudinea PSD care în numai un an și-a schimbat la 180 de grate poziția, atitudinea. După patru ani de umilințe, liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a ajuns de la scuipați la adresa lui Iohannis, la lingușeală. Joaca asta de-a bărbăția ținută până când sună șeful de la București, vorbește despre motivele care mențin Sibiul în rândul orașelor surogat. La fel ca în medicamentația placebo, Sibiul nu este decât o falsă imagine a unei administrații performante. O fațadă care ascunde o mafie coordonată de un primar care se dorește acum premier și care are toate șansele să urce în vârful statului pe cadavrele unor politicieni în viață dar incapabili să mențină echilibrul bunului simț. Pentru că dacă românii au ajuns să se mulțumească la Sibiu cu Iohannis pentru că "fură, da și face", atunci democrația a înfrânt în România.
Dan Tomozei

Amețit de mirajul funcțiilor și puterii / 13.10.2009

Propunerea cu Iohannis premier al României va scoate la lumină conflictul mocnit dintre el, președintele Băsescu și PDL. E greu de crezut că Băsescu va accepta o propunere cu nume de cod: Klaus Iohannis.

Nici nu a pus bine piciorul pe pământ sibian, revenit din vacanță din Japonia și Iohannis s-a declarat încântat de propunerea lansată de liberali de a ocupa poziția de prim ministru al României. Plin de liniște interioară a declarat că este dispus să poarte discuții pentru preluarea funcției de prim-ministru. Cu alte cuvinte, dacă spuneam că Boc este un prostovan, acum situația de impostură este evidentă. Impostorul și mafiotul Iohannis se trezește în numai 9 ani, dintr-un anonim dascăl premier. Partenerii politici nici nu gândesc să privească dosarele de cercetare în care apare numele lui Klaus Iohannis. Nici măcar faptul că dincolo de afaceri și spoială, acest primar nu a făcut decât jocul intereselor de grup pe care toți le considerăm sec: "corupție".
Rămâne de văzut ce va fi. Poate pentru Sibiu va fi bine să plece, pentru că dacă numai așa putem scăpa de un primar corupt, atunci să fie și prim ministru. Deși este o rușine, deși este o jalnică opțiune pentru un popor care nu ăși găsește resurse în propria nație.
Și mai trebuie urmărită o direcție. Trebuie avut în vedere că primarul Klaus Iohannis și președintele Traian Băsescu nu se mai înghit din 2008, motiv pentru care Băsescu nu a mai venit în vizită oficială la Sibiu nici măcar pentru a-și ridica titlul de Cetățean de Onoare al orașului. Motiv pentru care, primarul Iohannis a atacat public de fiecare dată când a avut ocazia atât PDL-ul cât și președinția lui Băsescu. Războiul lui Iohannis riscă să devină acum unul public pentru că este greu de crezut că președintele se va lăsa calcat în picioare până acolo încât să accepte o propunere cu numele Klaus Iohannis.
Dan Tomozei

Liga Jurnalistilor Sibiu

Din realizarile "marelui primar": Capitala culturală îşi demolează istoria

Adio, cartierul Josefin!

La propunerea primarului Klaus Iohannis, Consiliul Local Sibiu dominat de Forumul Democrat al Germanilor din România, a aprobat demolarea şi transformarea unor imobile monument aflate în centrul istoric. Interesele economice şi imobiliare dominate de foştii proprietari de oi, ajunşi azi benzinari şi hotelieri miliardari au ajuns să facă legea la Sibiu.
Un oraş în care partidele au dispărut fiind anulate de interese personale, finanţatorii electorali şi funcţionari ministeriali.

Cartierul Josefin

Cu o istorie de peste 300 de ani, unul dintre cele mai vechi cartiere ale Sibiului a fost locuit iniţial de emigranţi austrieci. Graţie bunăvoinţei primite de la Viena, un număr de 33 de parcele de pământ au fost date pentru construirea de case. Ulterior, cartierul Josefin a devenit extrem de valoros din punct de vedere arhitectural, istoric şi urbanistic asigurând tranziţia de la arhitectura rurală specific transilvăneană la cea de tip urban cu influenţe clasiciste. Aflat în vecinătatea exterioară a zidurilor de apărare medievală, cartierul prezintă stiluri arhitecturale de tip rural săsesc, art nouveau până la clădiri interbelice.
Acum, între imobile de locuit cu cel mult două etaje au fost aprobate clădiri de birouri de până la şase etaje, clădiri care, potrivit Primăriei Sibiu se vor încadra în "centrul nou".

În ilegalitate

Surprinzătoare este viteza cu care consilierii Forumului Democrat al Germanilor din România, majoritari în Consiliul Local Sibiu, acceptă proiectele de demolare a propriei istorii. Proiectul de demolare de pe strada Andrei Şaguna nu este primul propus de primarul Iohannis şi adoptate în dispreţul legii, însă promovat ca legal de secretarul primăriei Sibiu. După ce în două rânduri au fost eliminate de pe ordinea de zi, proiectele au revenit joi, cu numai câteva minute de începerea şedinţei de Consiliu Local. Dar, Primăria Sibiu a omis să pună în mapele de şedinţă întreaga documentaţie a proiectelor votate. Poate tocmai pentru că, după cum informează chiar biroul de presă al Primăriei Sibiu, pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal "a fost eliberat certificatul de urbanism nr. 1417 în data 16 iunie 2008". Adică s-ar fi descoperit că documentele sunt expirate de mai bine de un an de zile.

Ministerul Culturii şi demolărilor

Nu este pentru prima dată când marii investitori sibieni îşi rezolvă problemele eludând autorităţile locale. Cea mai eficientă metodă este asigurată de chiar specialiştii Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, care ajung să proiecteze şi apoi să aprobe propriile idei. Aşa se face că demolarea şi reconfigurarea Str. Andrei Şaguna din Sibiu, coordonată de arh. Vasile Mitrea, a fost aprobată de acelaşi arh. Vasile Mitrea însă în calitatea sa de membru al Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii, în care este membru. Acelaşi arhitect Vasile Mitrea este membru de drept şi în Secţiunea de Urbanism şi Zone Protejate. În cadrul acestei secţiuni, la data de 11.12.2008, Vasile Mitrea a reuşit să pri-mească aviz favorabil pentru proiectul pe care îl coordonează cu succes.

Cu viteza luminii

Pentru că în Consiliul Local Sibiu se munceşte nemţeşte, majoritatea FDGR nu are timp de pierdut. Este singura explicaţie pentru care în mod constant şedinţele de consiliu nu durează mai mult de 40 - 50 de minute cu tot cu luări de cuvânt, intonare imn şi proceduri. Proiectele de demolare şi modificare a monumentelor de pe A. Şaguna au fost votate în mai puţin de două minute suficient timp să înţelegi că la în Consiliul Local Sibiu "se munceşte serios pe comisii"!

Cenzură ... democratică

Tot în dispreţul bunului simţ, consilierii FDGR au adoptat în mandatul 2004 - 2008 un regulament de desfăşurare al şedinţelor potrivit căruia dreptul la cuvânt poate fi luat numai dacă aleşii au poftă să audă vocea alegătorului. Iar aceasta numai la sfârşitul şedinţei, după adoptarea hotărârilor şi numai pentru cel mult două minute. În Consiliul Local Sibiu cei care comentează fără să primească voie riscă să fie evacuat din sala de şedinţe.
În această situaţie s-a aflat şi arhitectul Ştefania Romaşcan, angajat al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, căruia i s-a refu-zat dreptul la cuvânt de consilierul FDGR Hans Klein: "ştim care este poziţia dumneavoastră, nu mai e necesar ..." ... şi gata! "Consider că mi s-a încălcat dreptul la opinie garantat de Constituţia României. Este regretabil că un simplu locuitor al Sibiului, de profesie arhitect, nu este lăsat să vorbească în şedinţa Consiliului Local. Este trist să vezi că persoanele care decid soarta oraşului Sibiu se tem şi de cuvinte, de simpla opinie a unui locuitor liber”, se arată într-o scrisoare publică lansată de arhitect după şedinţa de Consiliu.

Criminali culturali

Potrivit arhitectului, acţiunile Primăriei şi Consiliului Local Sibiu se înscriu în categoria "criminalilor culturali care demolează istoria şi valorile culturale ale unui oraş" care se mândreşte că a fost Capitală Culturală Europeană şi care aspiră la intrarea pe lista patrimoniului mondial UNESCO. În opinia Ştefaniei Romaşcan, Primăria Sibiu, semnatară a Manifestului pentru patrimoniu istoric, nu îşi asumă responsabilitatea faţă de sibieni şi trecutul istoric al oraşului pe care, în aceste condiţii, riscă să îl transforme dintr-un oraş turistic cu case vechi, valoroase, într-un „New York“ al Transilvaniei, cu clădiri înalte construite în locuri total nepotrivite fără respectarea unor minime cerinţe urbanistice, funcţionale, volumetrice şi estetice. „Toate aceste intervenţii nu fac altceva decât să confirme încă o dată că administraţia locală nu îşi doreşte să protejeze valorile culturale ale municipiului Sibiu.”

Acelaşi investitor

Beneficiarul proiectelor de hotărâre adoptate de Consiliul Local Sibiu este unul dintre cei mai bogaţi sibieni, fost proprietar de oi, acum transformat în dezvoltator imobiliar şi benzinar. Apropiat al parlamentarilor PDL de Sibiu, proprietarul Ana Oil SRL din Sibiu, Ioan Ghişe, este beneficiarul unei impresionante dispense din partea Primăriei Sibiu care a acceptat construirea unui hotel de 13 etaje pe un trotuar, între case cu un singur etaj şi gard în gard cu Muzeul de Vânătoare. Primăria Sibiu a acceptat construirea hotelului fără să oblige proprietarul să construiască şi parcările aferente, motiv pentru care domeniul public a devenit parcare privată.

http://www.daciiliberi.ro/

Vezi si KLAUS IOHANNIS, ALEGEREA MAFIEI PNL - VIDEO. Sibiu, capitala europeana a fraudelor de sute de milioane de euro. Carabulea, clientul anti-Muzeul Astra

No comments: