Pages

Sunday, January 11, 2009

Spuneti NU IAD-ului! Insemnarea electronica a natiunii trebuie sa aiba consimtamantul ei. Dezbatere contra stantarii biometrice prin cipuri invizibile

Primii din lume la Pasapoarte cu toate datele biometrice, incepand din acest an
Fila informatizata a noilor documente de calatorie contine un cip electronic invizibil

UPDATE mai sus:
Documentar VIDEO: noul MICROCIP uman implantabil 666 si urmarile acestuia
ACTIUNE:
Crestini, organizati-va! Formular de respingere a insemnarii electronice cu 666

Fara a fi consultati si fara a aproba acest lucru, romanii vor avea pasapoarte cu date biometrice incorporate incepand din acest an. Oficial, prin date biometrice se intelege, intr-o prima faza, introducerea in fila informatizata a pasaportului a unui "cip electronic invizibil" care va contine aceeasi fotografie care exista pe fila respectiva, insa in format electronic. Este vorba despre o fotografie color cu dimensiunile 35mm/45mm continand imaginea faciala a persoanei privita din fata, cu capul descoperit si ochii deschisi. Ministerul de Interne a informat ca Uniunea Europeana adauga cel putin o masura suplimentara de identificare. Aceasta consta in incorporarea in cipul electronic aflat in pagina informatizata a documentului, alaturi de imaginea faciala, si a impresiunilor digitale ale degetelor de la fiecare mana. Agentia de presa Mediafax ne informeaza ca, noul ministru de Interne, Gabriel Oprea, nici nu si-a preluat bine functia si a si vizitat, la sfarsitul anului trecut, Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice, unde începând cu 1 ianuarie 2009 se produc noile tipuri de paşapoarte, care conţin 50 de elemente de siguranţă, faţă de 32 existente pe actualele documente.
"Elementul de noutate" al paşaportului biometric este introducerea unui cip care include datele personale ale deţinătorului. "Noile paşapoarte sunt dovadă a faptului că România îşi poate îndeplini responsabilităţile pe care le are că ţară membră a Uniunii Europene. Introducerea unor elemente suplimentare de siguranţă şi, bineînţeles, controlul strict la graniţe au rolul de a împiedica exportul şi importul de infracţionalitate", sustine ministrul Administraţiei şi Internelor. Începând cu 31 decembrie 2008, România, că stat membru UE, poate emite paşapoarte electronice în conformitate cu Regulamentul nr. 2252/2004 al Consiliului Europei, privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documente de călătorie emise de statele membre. Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 pentru stabilirea unor măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice, precum şi producerea altor documente de călătorie, personalizarea paşapoartelor electronice se realizează de către Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice, care functionează în structura Direcţiei Generale de Paşapoarte a M.A.I. Conform aceluiaşi act normativ, producerea blanchetelor (paşapoarte în alb) se realizează de către Compania Natională "Imprimeria Natională".
Potrivit sursei citate, România este singurul stat din lume care emite un model de paşaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea facială şi impresiunile digitale, conchide Mediafax.

Numarul 2, dupa SUA, la amenintari teroriste?

Nu este foarte clar de ce noi suntem primii in toate, cum am fost si cu noile note bancare de plastic ale Leului, desi, teoretic - si tot fara consultanta populara - vom trece in curand la moneda europeana Euro.
Nu este foarte clar care este motivul acestei cheltuieli imense, in conditiile "crizei internationale", starii de subsiztenta a pensionarilor si a unei sub-salarizari a profesorilor, de exemplu.
In Statele Unite, presedintele George Bush invoca anul trecut, in Decretul sau de instituire a Biometriei informatizate, "Securitatea Nationala", la punctul 1, ca motivul principal al actului este "protejarea natiunii impotriva 'teroristilor cunoscuti si suspectati' ('known and suspected terrorists' - KSTs - Vezi White House: National Security Presidential Directive and Homeland Security ... - [ Tradu această pagină ] SUBJECT: Biometrics for Identification and Screening to Enhance National Security). Daca in cazul american ratiunea este, cel putin oficial, o masura "anti-terorista", care sa fie la noi motivul: suntem o natiune de teroristi sau, dupa SUA, suntem a doua tara din lume ca risc al unei amenintari teroriste iminente?
Nu este foarte clar nici de ce nimeni, dar nimeni din Guvern, nu s-a gandit sa supuna aceasta tema dezbaterii publice, conform normelor de scena ale asa-zisei democratii la care suntem si noi niste figuranti, acolo. Chiar atat de mare este pericolul si nu stim noi? Sau insemnarea noastra, ca pe vite, este primul pas al unor alte masuri luate pentru controlul absolut al fiintei umane?


Ceea ce este clar este faptul ca noua reglementare incalca dreptul la intimitate si propria persoana, la viata si la libertate si, mai mult decat atat, incalca convingerile religioase ale peste 87% din natiune ( Vezi http://www.razboiulnevazut.org/articol/51/Scrisoarea-Parintelui-Paisie-Aghioratul-referitoare-la-semnele-vremurilor-666.) Orice cetatean trebuie sa aiba dreptul la alegere, atunci cand i se pune viata intr-un cip - updatat la voia autoritatilor -, atunci cand este transformat intr-un simplu numar, mai ceva ca in statul comunist sau nazist.

Sa invatam de la sarbi: "Viata fara a fi insemnat",

In statul vecin ortodox, Serbia, in urma unei campanii pornite de o simpla organizatie de crestini, introducerea cipurilor biometrice a fost blocata. Biserica Ortodoxa Sarba a organizat o conferinta stiintifica, la care au participat experti in IT, profesori universitari si personalitati culturale, care au solicitat Guvernului, printr-un apel public, oprirea stantarii electronice a oamenilor pana la o dezbatere nationala pe aceasta tema. Dupa doi ani de lupte, si sprijin din partea comunitatii academice si bisericestu, victoria credinciosilor ortodocsi asupra autoritatilor a facut ca biometrizarea cu fierul rosu a sarbilor sa fie respinsa. Vezi Serbia rejects biometric ID cards EDRI. Bineinteles, asociatia care a reusita aceasta performanta, "Dveri" - Porti (http://www.dverisrpske.com/), nascuta in 1999la Facultatea de Filologia a Universitatii din Belgrad, a fost catalogata imediat de "prietenii" Serbiei (aceiasi cu cei ai Romaniei) drept fundamentalist-extremista si anti-mondializare, ca si cum globalizarea ar fi un lucru bun. Avocatul Dragoljub Djordjevic, promotorul campaniei anti-biometrie "Viata fara a fi insemnat", a mers mai departe, in 2008, contestand Legea abuziva la Curtea Suprema a Serbiei. Ceea ce trebuie sa facem si noi.

Studiind materialele accesibile pe Internet despre biometrie am dat si dun institut al carui nume spune tot, pentru romani: Information Acces Division, pe scurt IAD

Infiorati-va aici:
http://www.biometrics.gov/
http://www.biometrics.org/

Vedeti mai jos o demonstratie despre cum va arata fisa dvs electronica 666 pe camerele de supraveghere si doua documentare explicative privind controlul populatiei prin biometrie

DOCUMENTARE
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=279260406068094333&hl=en
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-2029681589148358971&hl=en
Cu subtitrarea in romana

19 comments:

Anonymous said...

Mai rau decat nazistii si comunistii impreuna!

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Acest viitor a fost deja prognozat si iata, prinde contur.
Cine sa spuna NU?
O populatie adormita, divizata, indobitocita, trepanata, izgonita din matca ei, zdruncinata in credinta, in mod programatic?
Voi prelua, parte din aceasta postare si pe blogul meu, daca imi permiteti.

Roncea said...

Sigur ca da!
Chiar va rog!
Cele bune!

Anonymous said...

Statul Roman sa ia amprentele cetatenilor fara a fii acuzati de un act criminal este ABSURD si ilegal!
Asta incalca drepturile omului. Trebuie facut ceva. Acesti ticalosi fara margini trebuiesc opriti! Nu mai exista lege in Romania? Cum pot ei sa imi ceara mie, om cinstit platitor de taxe, sa le dau amprentele mele sa le stocheze in database-ul lor? De ce o fac? La ce le trebuie amprentele mele?
Se pare ca avem la conducera tarii hoti si criminali care trateaza intrega natie cum ar trebui ei sa fie tratati!

Anonymous said...

Va urmaresc de foarte mult timp domnule Roncea si va admir curajul.Vorbiti la un anumit moment de initiativa sarba sprijinita de Biserica.Imi pare rau sa o spun, dar la noi nu va fi posibil acest lucru, deoarece Biserica a fost deja acaparata de stiti cine.Va doresc tot binele.

Anonymous said...

"Nu este foarte clar de ce noi suntem primii in toate...". Ba este foarte clar d-le Roncea. Pentru ca Biserica a dat startul in anul 1924, fiind prima Biserica oficiala care a permis schimbarea calendarului Iulian care era (este) perfect d.p.d.v. ecleziastic. Iar de atunci incoace, Biserica Ortodoxa Romana isi bate cu pumnul in piept ca este "virful de lance" in otodoxie. Tot asa am devenit si prima Biserica ortodoxa care l-a pimit pe Papa, prima Biserica ortodoxa care are Sinod apostat, probabil si prima Biserica ortodoxa ai caror ierarhi fac parte din masonerie, etc. Deci, Biserica a dat tonul si nu a vegheat asupra vietii crestinului de rand; ba chiar este de acord tacit cu toata politica murdara a Guvernului; nimeni nu ia atitudine, ba din contra sunt amenintati sau chiar reprimati, in diverse moduri, cei care indraznesc sa spuna ceva. Din acest punct de vedere, intr-adevar, Biserica Ortodoxa Romana este varful de lance; dar in sensul negativ. Dumnezeu sa ne ajute!

Alex sau cum vreți voi said...

cred ca o sa-mi folosesc pasaportul actual pana la batranete. Ce prostie cu cipurile astea. Suntem amenintati de modernizare. S-a ajuns prea departe. Trebuie sa spunem STOP.

Anonymous said...

Nu sunt un fun al acestor chip-uri, sunt activ in biserica, dar si realist: nu stiu de unde se vehiculeaza ideea ca Romania e prima tara care implementeaza acest sistem. Pe http://en.wikipedia.org/wiki/Biometric_passport putem vedea datele cind au devenit disponibile ecaste pasapoarte in alte tari.

Roncea said...

Este vorba de primii - conform declaratiilor Ministerului de Interne, nu ale mele - care adoptam acelasi sistem ca cel american, respectiv stocarea tuturor datelor biometrice (si a mai stiu eu ce...). Daca veti citi mai atent documentarul de pe Wikipedia - BTW, cea mai nerecomandabila "sursa" posibila -
veti observa ca, de exemplu in cazul Elvetiei, avem un cip care contine doar fotografia persoanei. Mai mult, detinerea Pasaportului biometric este OPTIONALA, ceea ce subliniam si eu ca trebuie sa fie valabil si pentru Romania.
Sursa dvs:
The Swiss biometric passport has been available since 4 September 2006. It is still a pilot project and is optional. The RFID chip contains only the photo, fingerprints will be introduced when an EU standard is fixed. The price (250 SFr.) is roughly double the price of a normal passport. [11]
Sanatate si documentati-va mai cu atentie inainte de a comenta cu aplomb!

Anonymous said...

Ne opunem, desigur, dar cand incepem si cine este primul ?
Cand se va porni campania impotriva acestui abuz ? Cine se ocupa de organizarea conferintelor ? Care sunt personalitatile capabile sa-i mobilizeze pe oamenii de rand si in care acestia sa aiba incredere ? Eu nu m-as baza pe ce spune statistica (87% ortodocsi). Nu suntem un popor prea "revolutionar". Nu suntem obisnuiti sa iesim in strada si sa spunem public ce credem decat atunci cand vrem salarii mai mari, cand castiga vreo echipa de fotbal, cand se schimba anul sau cand ne imping altii de la spate (desigur, sunt cateva exceptii, nu multe). Avem prea putina personalitate si principii solide, nu ne putem compara cu grecii sau cu sarbii.
Iertati-ma dar cred ca am ajuns sa fim mai mult o turma decat un popor si din acest motiv va fi foarte greu de facut ceva. Sper sa ma insel.

varvara said...

Nu m-ar deranja sa fiu catalogata extremista daca s-ar obtine stoparea acestei faradelegi.Ar trebui initita o petitie on-line, si, cine copnsidera ca se poate implica mai mult , sa poata fi semnata si de persoane care n-au acces la internet.Aceste formulare sa fie apoi trimise la o anuta adresa, a unuia dintre initiatori.Eu as semna prima o astfel de petitie.Va rog sa va ganditi si sa intiati oa stefel de actiune.Sau Forul Ortodox?

Anonymous said...

Daca acestea sunt vremurile din urma, se vor petrece toate evenimentele teribile descrise in “Apocalipsa”.

Anonymous said...

DOAMNE, AJUTA!!!
Dl. Roncea este de apreciat ce faceti Dvs.
Insa e un cerc tare vicios. Traim intr-o lume VIRTUALA!!! E tare usor pentru noi toti sa citm si sa scriem pe internet cat de grava este situatia dar nu actionam cu nimic. Nu exista unitate intre romani, poporul roman va da socotela in fata lui Dumnezeu pentru ACEASTA LASITATE!!!
Concret, ce se face pentru a opri acest IAD???
CAND organizam conferinte si manifestatii in strada asa cum fac fratii nostrii greci? Trebuie distribuite in tara avertismente. De asemenea trebuie trimisa la guvern o petitie. Stiti cumva daca exista asa ceva si daca se poate semna PETITIA?
In acelasi timp fiecare trebuie sa merga la preotii lor duhovnici din parohii si sa puna rugaciune speciala pentru astfel de nenorociri, mai ales in zilele de post miercurea si vinerea, altfel nu se va intampla nimic.

Ionela

Anonymous said...

Doamne ajuta!
Cunoaste cineva und ese poate semna petitia impotriva acestor masuri apocaliptice?
Va multumesc

Anonymous said...

Cum putem lua si noi atitudine impotriva acestor decizii? Stiu ca s-au organizat marsuri impotriva legalizarii homo.. a prostitutiei s.a. Cum putem raspandi informatia la mai multi oameni? Exista o petitie online? Poate reusim sa sensibilizam macar preotii. A discutat cineva in particular cu un preot aceste subiecte?
Strainul

Anonymous said...

pula me de nebuni incompetenti sunteti la fel de retardati ca si musulmanii,religia e cea mai proasta inventie a omului

Anonymous said...

vroiam sa scapam de comunism? se vede cu ochiul liber ... democratia e adevarata fata a comunismului ... esti controlat TOTAL... doamne ajuta sa putem spune cu tarie NU I.A.D-ului :)

Anonymous said...

Nu vreau sa par pesimista dar aceste lucruri se stiu de mii de ani ... de cand a fost scrisa APOCALIPSA ... e adevarat ... este un gest prin care noi incercam sa ne opunem acestor porcarii de buletine ... dar sa fim seriosi ... ceea ce a fost proorocit se va implini cu siguranta cu sau fara petitia noastra .Sincer imi pare rau ca s-a ajuns deja la asa ceva . Doamne ajuta sa spunem NU cand va veni vremea :)

Anonymous said...

Intreaga discutie legata de pasapoartele electronice din acest blog este o gluma proasta. Informatiile prezentate sunt trunchiate, si interpretate din punct vedere teologic, foarte departe de realitatea tehnologiei curente. Inginerii care au proiectat chipurile, si cei care au lucrat la implementarea standardelor biometrice au implementat toate conditiile tehnice ce asigura un grad maxim de protectie al omului si ale datelor personale care sunt incluse in chip. Comparativ cu legea de monitorizare a convorbirilor telefonice si comunicatiilor pe internet, pasapoartelor electronice sunt de 1000000 de ori mai sigure. O sa monitorizez convorbirile din acest blog si atunci cand gradul de intelegere a tehnologiei si gradul de civilizatie in schimbul de idei o sa ajunga la un nivel aceptabil standardelor mele personale o sa incerc sa furnizez mult mai multe informatii.