Pages

Tuesday, January 13, 2009

Dupa caini si pisici, prima bratara cu cip de controlat copiii prin satelit. Pasul doi: batranii. Pasul trei: noi. Vezi VIDEO



O bratara de monitorizare de la distanta a copiilor, cu ajutorul careia parintii pot afla instantaneu locul exact in care sunt, va fi pusa in vanzare anul acesta, in Marea Britanie si SUA, la pretul de 200 de dolari.
Bratara, numita "num8", fabricata de compania britanica Lok8u, este conectata la un sistem prin satelit, care are o precizie de localizare de trei metri, informeaza AFP.
Bratara este dificil de dat jos, insa daca micutul va reusi acest lucru, dispozitivul va trimite automat un mesaj de alerta pe telefonul mobil al parintelui, impreuna cu o harta cu localizarea exacta, numele strazii si codul postal.
In conditii normale, cand copilul poarta bratara, parintele poate solicita printr-un sms informatii referitoare la locul in care acesta se afla. De asemenea, parintele poate predefini un perimetru, un fel de "bariera invizibila", iar in cazul in care acesta va fi depasit de copil, se va declansa automat trimiterea unui sms de alerta.
Bratara, care a fost prezentata zilele acestea la salonul de dispozitive electronice de la Las Vegas, functioneaza trei zile fara reincarcare, iar parintii care vor dori sa o foloseasca vor trebui sa plateasca cu abonament lunar de 10 dolari informeaza Ziare.com.

No comments: