Pages

Monday, January 12, 2009

Basescu: "Discutia mea cu premierul Putin nu este publica". Propunerea pe care Putin i-a facut-o lui Basescu pentru viitorul Ucrainei FOTO - UPDATE 2

"In ceea ce priveste speculatiile presei romane cu privire la declaratiile premierului Putin, in legatura cu discutia pe care eu am avut-o cu premierul Putin, va rog sa ma credeti ca nu am nici o predispozitie sa intru in speculatiile presei", a spus, ieri, Traian Basescu. Seful statului a adaugat ca nu are niciun motiv sa faca publica discutia cu Vladimir Putin. "In ceea ce ma priveste, discutia pe care am avut-o cu Putin a fost o discutie care nu are nici un motiv sa fie publica si asa cum eu nu am facut-o publica, nu a facut-o nici premierul Putin. Continutul acestei discutii a ramas intre cei doi, deci nu vad de ce as intra in jocul presei sa speculam ce om fi discutat" a declarat intr-o nota usor ironica Traian Basescu.

Cu toate aceste, Victor-Roncea blog a reusit sa obtina de pe monitorul presedintelui, in urma unei scapari a STS si SPP, o imagine clara din timpul video-convorbirii, in care Putin ii arata lui Basescu care este propunerea sa pentru viitorul Ucrainei...
Vezi si
Ce au discutat Basescu si Putin azi la telefon. EXCLUSIVITATE :-) . STS a dat alarma. Statcounter l-a interceptat. VIDEO Putin Maximus-Miller Gazprom


A doua convorbire. Traian Basescu catre Vladimir Putin: Moscova are dreptate, Ucraina e de vina
13 ianuarie, 21:02

Presedintele Traian Basescu i-a transmis premierului rus Vladimir Putin, marti seara, in cadrul unei convorbiri telefonice, ca Romania este de acord cu pozitia Moscovei conform careia Ucraina este de vina in privinta crizei tranzitului de gaze spre Europa, transmite Realitatea TV. Discutia survine celebrei replici a fostului lider de la Kremlin care, in timpul unei discutii purtate vineri cu jurnalisti straini la resedinta prezidentiala de la Novo-Ogarevo, propunea ironic sa dea Romaniei toata cantitatea de gaz destinata Ucrainei pe un an, pentru ca aceasta sa o revanda Kievului. Cu aceeasi ocazie, Putin a mai spus ca nu se opune participarii Romaniei la constructia South Stream si ca ne-ar putea oferi gaze fara intermediari.
Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, a confirmat convorbirea si a precizat ca seful statului a fost sunat de premierul rus pentru a discuta despre criza gazelor. A fost o informare despre livrarea de gaze.
Romania impartaseste pozitia Rusiei cu privire la responsabilitatea Ucrainei in ceea ce priveste oprirea tranzitului gazelor rusesti catre Europa, a declarat marti seara presedintele Traian Basescu intr-o convorbire telefonica purtata cu premierul rus Vladimir Putin, potrivit RIA Novosti, informeaza NewsIn.
Agentia rusa citeaza serviciul de presa al Guvernului rus in care se arata ca "Putin l-a informat pe presedintele Romaniei ca Ucraina nu permite livrarea gazului prin intermediul sistemului national de transport. Presedintele Romaniei si-a exprimat ingrijorarea cu privire la aceasta situatie si a aratat ca impartaseste pozitia Rusiei in legatura cu responsabilitatea Ucrainei in ceea ce priveste tranzitarea gazului catre consumatorii din Europa".
La ora transmiterii acestei stiri, pe site-ul Guvernului rus nu fusese postat nici un comunicat de presa referitor la convorbirea dintre Basescu si Putin.
Z.O.
Vezi si Propunerea lui Putin in direct

No comments: