Pages

Thursday, January 15, 2009

Parintele Justin Parvu raspunde neavenitilor care contesta demersul pentru apararea credintei stramosesti: Arie! 1111 contra 666 intr-o singura zi

In urma Apelului catre tara al Parintelui Arhimandrit Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda - vezi Cuvant grav al Parintelui Iustin Parvu catre poporul ortodox: Este vremea muceniciei! Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi! FORMULAR SI PETITIE NU 666 - o serie de neaveniti au inceput sa chestioneze, cu neobrazare, greutatea cuvintelor Duhovnicului Neamului. Unul dintre ei, un fel de "crestin rezonabil", este reprezentativ pentru toti acesti purtatori si raspandaci de otrava scrisa ale caror acte despart, definitiv, apele si rosturile noastre. Inainte de a publica ceea ce este valabil si pentru multi alti clevetitori anti-ortodocsi cu multiple fete, amintesc ca PETITIA CONTRA 666 - http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html - a strans, in numai o zi, peste 1100 de semnaturi electronice, care se adauga la sutele inregistrate deja la Manastirile din Moldova, ce s-au solidarizat imediat Apelului Parintelui. Vezi aici numarul in crestere: .
Incurajez dreptcredinciosii care nu au unde sa semneze sa-si trimita adeziunile in original la adresa Manastirea Petru Voda, Comuna Poiana Teiului, Judetul Neamt.
Doamne ajuta!

Mesaj din partea Părintelui Justin Pârvu pentru administratorii site-ului „lăcaşuri ortodoxe”:

"Domnule…., eu nu ştiu cum te cheamă! – mi s-au adus la cunoştinţă nişte comentarii duşmănoase la adresa mea şi a Mănăstirii Petru Vodă, pe seama ultimului apel pe care l-am făcut către acest popor.
Chiar dacă nu erai de acord cu sfaturile mele, era mai cuviincios pentru frăţia ta să asculţi cu smerenie şi să nu înveninezi credincioşii, care 24 din 24 de ore bat la uşa mea, aşa neînvăţat şi simplu cum sunt. Nu îţi spun multe cuvinte. Atâta îţi spun: Parcă nu-mi amintesc să te fi întâlnit nicăieri, prin nici o mină, nici pe la Aiud, nici pe la Piteşti sau Gherla - cum de îndrăzneşti acum să te iei aşa cu mine de nasturi?
Aşa că, te rog, să-ţi păstrezi demnitatea dumitale, că altfel te pun la liturghie şi să nu păţeşti ca Arie la Sinod. Lasă poporul acesta să meargă după cum îi simte inima!”.
Arhimandritul Justin Pârvu

Parerea mea personala este ca acest mesaj se potriveste de minune si "invatatilor teologi". Unul dintre acestia, un fel de "copil de suflet" de-al Inaltului Anania, pe numele sau Radu Preda, un personaj pe care n-am ezitat sa-l taxez in mai mai multe randuri (nu poti sa fii si la revista anti-crestina "22" si cu sufletu'n Rai!), isi permite, in Cotidianul, sa-l ia peste picior pe Parinte. Iata:
"La rândul său, teologul clujean Radu Preda susţine că demersul părintelui Pârvu reprezintă o “lectură superficială a semnelor vremurilor”. “Sfinţenia sau salvarea nu stă în aceste cipuri. Cu sau fără ele, România e deja într-o criză adâncă. Astfel de apeluri creează confuzie, nu văd pericolul real”, a declarat pentru cotidianul.ro Preda.". Acest "crestin rezonabil" de Radu Preda, cand l-am punctat odata pe acest blog a fost aparat imediat de - cine credeti? ... (cineva al carui blog este de altfel citat ca sursa de Cotidianul desi Razbointrucuvant este cel care a postat primul apelul si locul unde s-au concentrat cele mai multe comentarii - peste 140, spre deosebire de doar 11 la "sursa"). Cotidianul (un altfel de "22"), ne mai spune ca "Surse din Patriarhie se îndoiesc însă de autenticitatea documentului". Ma intreb daca sunt aceleasi cu cele ale Cotidianului... Si "agentul Costel", dupa cum este numit parintele Constantin Stoica de la Patriarhie in presa, face o remarca nepotrivita: “Credinţa adevărată înseamnă echilibru şi nu habotnicie, nu a vedea pericole acolo unde ele nu există”.
Cu toate acestea cinul monahal se pare ca are o cu totul alta parere decat Biserica oficiala si sustine demersul absolut realist al Parintelui Justin. Ascultati-o pe Maica Ecaterina - care remarca si ca Problema paşapoartelor biometrice şi a cipurilor devine o problemă spirtuală - intr-o emisiune de la Radio Romania unde, dupa nasul meu de ziarist, pare-mi-se ca i s-a cam taiat replica:


Vezi si
INFO - Ce contine cipul cu date biometrice premergator pecetluirii cu 666: inclusiv o antena!
GARDIANUL: Parintele Iustin Parvu avertizeaza asupra pericolului insemnarii electronice cu “Pecetea 666”

3 comments:

Anonymous said...

Pentru a face sa taca vocile ce emit ipoteza ca apelul marelui duhovnic Iustin Parvu nu este autentic, este necesar si suficient ca neintarziat sa fie inregistrate video si apoi difuzate cateva cuvinte clare ale sale pe aceasta tema. Nu-i nici o inginerie complicata, sunt multi luptatori din tabara ortodoxa relativ aproape de zona sa sau destui cu bani si din alte zone, pe care astfel ii pot folosi util facand o deplasare acolo. Ca sa se lamureasca toata lumea. Altfel numarul scepticilor se va mari si se va produce tulburare.

Prin urmare, fac un apel: CINE POATE, S-O FACA REPEDE! Sa nu tratam si aceasta chestiune precum trateaza mass-media circul politic. Sa abordam aceasta problema cat mai serios cu putinta.

Cand anul trecut le-am scris tuturor celor din tabara ortodoxa luptatoare ( pe care i-am putut contacta ) rugandu-i sa ceara sfaturi de la marii duhovnici inca in viata, despre noile acte de identitate, le-am sugerat sa faca si inregistrari, caci stiam ca altfel vor iesi vorbe. Insa cu toate ca este o chestiune atat de importanta, n-au facut-o … Mare copilarie …

Din partea mea, asa cum de doi ani tot avertizez ca vor sa ne puna cip-uri sau altenative, o voi face si in continuare. Cele de mai sus sunt insa utile pentru masa de credinciosi, ca pentru ei luptam.

Anonymous said...

CIP-URILE SUNT EXTREM DE PERICULOASE SUB CEL PUTIN DOUA ASPECTE:1}PERMIT ACCESUL LA DATELE INDIVIDUALE SI 2}PERMIT IDENTIFICAREA LOCATIEI IN SPATIU A UNEI PARSOANE.DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE SE INCALCA DOUA DREPTURI FUNDAMENTALE ALE OMULUI:DREPTUL LA INTIMITATE{INVIOLABILITATEA PERSOANEI}DI DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE.S-AR MAI PUTEA SUBINTELEGE SI INCALCAREA UNUI AL TREILEA DREPT SI ANUME PREZUMPTIA DE NEVINOVATIE[ADICA ESTE INADMISIBIL SA FII CONSIDERAT SI TRATAT CA UN POTENTIAL TERORIST-SI DECI SA FII MONITORIZAT NONSTOP 24h24]

Roncea said...

Cred ca vocile la care face referire saccsiv trebuie sa aiba o mare nerusinare! Vecina cu necredinta! Adica cu vrajmasul! Mai bine ar intra de unde au iesit: din musuroaiele de cartite ce sunt!