Pages

Wednesday, November 18, 2009

SUSTINERE: Eugen Tomac, Jean Marinescu și Popa in Basarabia: Mizați pe Băsescu la alegerile prezidențiale din România

Tomac-Jean-Popa.jpg

Ministrul de stat român Eugen Tomac, europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu și senatorul român, Mihaela Popa, îndeamnă cetățenii R. Moldova care dețin și cetățenia română să-l voteze pe Traian Băsescu pentru un nou mandat la Cotroceni. Cei 3 au susținut azi, 18 noiembrie, o conferință de presă la Chișinău în care și-au manifestat atitudinea de susținere pentru președintele român și pentru politica acestuia față de R. Moldova.

”Traian Băsescu a fost cel care a susținut urgentarea precedurii de redobândire a cetățeniei române pentru moldoveni. Totodată, cu susținerea lui, a fost adoptată ordonanța de urgență privind reducerea termenului de redobândire a cetățeniei. La indicația lui am făcut tot posibilul de a susține Moldova și cetățenii acestei țări în Parlmanetul European”, au ținut să sublinieze cei trei în decursul zilei de astăzi.

”Este unicul partid de guvernare care are program de guvernare cu privire la românii din afara granițelor”, a ținut să precizeze Tomac în discursul său de susținere pentru PDL și Traian Băsescu. Aceeași sursă a ținut să amintească presei că el a fost candidatul PDL la funcția de deputat în Parlamentul României în 2008, atunci când a adunat mai mult de jumatate din voturi, dar ”o întâmplare nefericită a făcut ca Tudor Panțâru să ajungă cel care a ajuns în legislativul român”.

Reprezentanții PDL au criticat Partidul Social Democrat și pe candidatul acestuia, Mircea Geoană, spunând că politica acestei formațiuni față de R. Moldova este doar una imaginară și că ”au existat cazuri în Parlamentul European, când socialiștii din România s-au opus urgentării procedurii de redobândire a cetățeniei române pe motiv că astfel s-ar deteriora relațiile României cu Federația Rusă”.

Sursa: Basarabeni.ro

No comments: