Pages

Wednesday, November 4, 2009

JURNAL DE CAMPANIE cu cartite, conserve si flautiste. Norica Nicolai - trompetista „fraudei“

Scris de George Roncea
Norica Nicolai dă semne de regresie infantilă ieşind la rampă cu declaraţii dintre cele mai aiuritoare asupra contextului electoral. Eurodeputatul PNL Norica Nicolai a declarat, la Suceava, că se pregăteşte fraudarea alegerilor invocånd, ca şi Nica, informaţii super-mega secrete despre frauda prin turismul electoral, ba chiar a adăugat că Romånia „ar putea avea probleme majore privind recunoaşterea alegerilor prezidenţiale din acest an pentru că sunt organizate simultan cu un referendum, contrar recomandărilor europene în domeniu“. A mai susţinut că, tocmai datorită suspiciunilor legate de pregătirea unei fraude electorale, „s-a cerut“ şi monitorizare internaţională, de la OSCE şi Consiliul Europei, la alegerile din noiembrie.
Argumentaţia este complet tembelă, deoarece OSCE participă by default la toate alegerile din lume - de exemplu, în Statele Unite, au participat aproape 2000 de observatori ai OSCE şi asta nu deoarece „s-a cerut“ de către cineva îngrijorat că Obama ar putea frauda alegerile, ci pentru că acest gen de activitate face parte din misiunea şi statutul OSCE.
Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR) are o vastă experienţă în observarea proceselor electorale, în ultimul deceniu monitorizånd desfăşurarea a aproximativ 150 de scrutine din întreaga lume.
Tocmai de aceea monitorizează şi alegerile din Republica Moldova, dar şi pe cele din Italia sau Spania, ţări în care nimeni nu-şi pune probleme legate de fraudă. De altfel, În România, OSCE a fost prezent la toate alegerile, inclusiv la cele organizate de guvernul liberal al doamnei Nicolai, pe care se pare că o plătim degeaba să ne reprezinte la Bruxelles, întrucât nu ştie nici măcar mecanismele simple ale democraţiei.
La noi vor fi prezenţi 25 de observatori conduşi de un rus, Vadim Jdanovici, iar delegaţia a primit invitaţie oficială chiar din partea Guvernului României la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, care a declarat la data 15 octombrie că premierul va semna aprobarea ca OSCE să aibă observatori la alegeri, pentru a se îndepărta orice suspiciune de fraudare a alegerilor în acest an.

„Tertipuri politice ieftine“

Aşadar, nu „s-a cerut“, ci Traian Băsescu a cerut, ceea ce Norica ştia foarte bine, însă discursul manipulativ al fostei vânzătoare de rachete nu se dezlipeşte în ruptul capului de actuala europarlamentară, care nu se poate abţine să arunce rachete în continuare, oriunde găseşte un microfon cât de mic, fie şi la Suceava, dacă în altă parte nu are loc.
Evident, marota Noricăi Nicolai este Traian Băsescu, „a cărui campanie este în afara legii“, în opinia sa.
În 2003, pe vremea partidului stat al Bunicuţei criminale Ion Iliescu, Teodor Stolojan, la vremea aceea lider PNL, solicita la Bruxelles Uniunii Europene să monitorizeze procesul electoral din 2004 din România, existând suspiciuni de fraudare a alegerilor. Mircea Geoană, la vremea aceea ministru de Externe, a sărit ca ars spunând că „acest gen de afirmaţii fără acoperire sunt în complet dezacord cu gradul de democratizare din România. Se creează o falsă problemă. Ceea ce face domnul Stolojan este un tertip politic ieftin“, a mai spus Geoană.
Ce face Geoană acum, chirăiala pe la toate colţurile pe tema potenţialei-eventuale-posibile-incredibile fraude din 22 noiembrie, însă, nu ar fi tertip politic ieftin.

Norica - lupul moralist

Trompetista Norica are un tupeu de neegalat, să vină acum să invoce cu morgă moralistă poveşti despre fraude, când ea a făcut parte din combinaţii dintre cele mai toxice, nu doar sub raport moral. Pentru cei care au uitat, reamintim ce am publicat tot noi în „Curentul“, actuala gheonoaie din Parlamentul European a fost administratora firmei Prodigo SA, companie de bandiţi la nivel înalt care a fost principalul sprijinitor al traficului cu arme către Iran, Irak şi alte ţări din zonă. Unul dintre fondatorii societăţii, creată în anul 1997, Ion Busuioc, a fost cercetat de DIICOT tocmai pentru trafic de armament.
Acţionariatul pestriţ al Prodigo SA cuprindea nume sonore astăzi: col. Costică Lapteş, Cornel Nicolai (soţul distinsei europarlamentare habarniste), liberalii Norica Nicolai şi Eugen Nicolăescu, Shimon Nahor, Ion Busuioc - interpusul lui Nahor în firmele din Panama, Cipru, Rusia şi Republica Moldova, Dan Mocănescu, lider de sindicat din industria de armament, col. Nemţeanu - fost director ROMARM Arsenalul Armatei, col. Samoilă Stoica - atunci în Direcţia Specială a Guvernului, şi, de asemenea, celebrul terorist de azi, Omar Hayssam.
Societatea Prodigo SA se ocupa, oficial, de preluarea serviciilor externalizate din industria de apărare a României - neoficial, cu trafic de armament, banii rezultaţi fiind apoi „spălaţi“ prin firme de tip suveică din România, dar mai ales prin Armitech Company Ltd (Panama), Armipex Highlech Ltd (Cipru) - off-shorr-urile agentului israelian Simon Nahor şi firma Saltech (cu patru acţionari: Nahor, Omar Hayssam, Ion Busuioc şi Costică Lapteş, precum şi trei subsidiare, în Cipru, Rusia şi Moldova).
După ce ai stat pe genunchii lui Hayssam şi ai împărţit dividentele cu terorişti, să vii acum să turui ca o fecioară despletită despre fraude şi OSCE este cel puţin ridicol. Ca specimen de hahaleră guralivă, Norica Nicolai ar merita tot interesul antropologilor lui Crin Antonescu, cel care îşi manifesta optimismul antropologic cu privire la Ion Iliescu, dar având în vedere că madama ne reprezintă la nivel european, hazul de necaz nu-şi prea are locul. Disperaţi că nu vor izbândi trântirea marinarului, găştile reunite ale patricienilor şi ilieştilor s-au apucat de chiţăit din răsputeri pe tema fraudei, tocmai pentru a justifica ulterior mama de bătaie încasată. Mama de bătaie o vor încasa însă de la români, nu de la Băsescu, aşa că ar trebui să se bucure că vor avea parte în sfârşit de contact cu poporul, că între ei contactele au dus deja la combinaţii împotriva naturii...
Norica Nicolai - trompetista „fraudei“
Curentul - joi, 05 noiembrie 2009

No comments: