Pages

Tuesday, November 3, 2009

STAREA PRESEI: Inca un ziarist dat afara din media kazaha: Ana Alina Mirea, concediata abuziv de la Adevarul. Mediasind intervine

Mediasind a sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) asupra faptului ca la Adevarul iar nu se respecta drepturile salariatilor, conform Contractului Colectiv de Munca la nivelul Ramurii Mass-Media.

Alina Mirea i-a anuntat pe domnii din conducerea marelui ziar quality ca este membru Mediasind si si-a cerut sporurile, conform CCM-MM, asa cum am facut si eu, si altii, cu fiecare dintre marii patroni la care lucram. Onor conducerea Adevarul Holding a considerat aceasta ca fiind o sfidare si a inceput sa faca presiuni asupra fetei.

Cand Mirea s-a internat in spital pentru o interventie chirurgicala (conform informatiilor mele, Alina chiar nu voia, voia sa o mai amane, insa medicul a sfatuit-o sa nu faca acest lucru, pentru a-si proteja sanatatea), reactia Adevarul Holding a fost tipica: concediere abuziva

Către: Inspecţia Muncii

Domnului Constantin Miclău, Inspector General de Stat

Domnule Inspector General de Stat,

Federaţia Romana a Jurnaliştilor MediaSind, organizaţie reprezentativă pentru ramura mass-media, cu sediul in Piaţa Presei Libere nr. 1, corp B2, et. 3, sector 1, Bucureşti, vă sesizează grave abateri de la legislaţia muncii săvârşite de către Directorul General al SC Adevărul Holding SRL, Răzvan Cătălin Corneţeanu, împotriva Redactorului - Şef Presă Mirea Ana Alina, membră a Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti.

În data de 4 septembrie 2009, prin adresa nr. 130, dl Director General Răzvan Cătălin Corneţeanu a fost notificat de faptul că dna Ana Alina Mirea este membră a Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti si a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, conform legitimaţiei internaţionale de presă nr. R 1121/28.08.2009. De asemenea, se solicita ca, în termen de 5 zile calendaristice de la primirea notificării, să achite la zi toate drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă la Nivel de Ramură Mass-Media completate cu actele adiţionale 1, 2 şi 3 (cum ar fi sporul de vechime, de fidelitate, condiţii speciale, pentru orele suplimentare şi orele lucrate în zilele libere, sărbători legale, etc.)

În loc să răspundă favorabil acestei notificări, conducerea SC Adevărul a început sa hărţuiască membrul nostru de sindicat, i-a reziliat Contractul de Drepturi de Autor, i-a suspendat Contractul Individual de Muncă înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti 267/KI/19 ianuarie 2009 şi, în final, i-a desfăcut abuziv CIM prin Decizia de concediere nr. 346/19.10.2009 pentru „grave abateri disciplinare” privind „săvârşirea unor activităţi prejudiciabile pentru angajator, insubordonare, neglijenţă, încălcări repetate ale obligaţiilor de serviciu”.

Decizia de concediere semnată de Directorul General este ilegală deoarece încalcă art. 60, alin 1, litera a din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) care stipulează că nu poate fi dispusă concedierea salariaţilor „pe durata incapacităţii temporare de munca stabilită prin certificat legal,conform legii”. Deşi a fost notificat să reprogrameze cercetarea prealabilă disciplinară din data de 15. 10.2009, întrucât angajata se afla internată în spital pentru o intervenţie chirurgicală, Directorul General Răzvan Corneţeanu a încălcat prevederile art. 75 din Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional şi ale art. 60, alin 1, litera a din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) şi a dispus desfacerea Contractului Individual de Muncă.

Având în vedere aceste grave abateri de la legislaţia muncii săvârşite de către conducerea societăţii comerciale Adevărul Holding, vă solicitam sa dispuneţi efectuarea unui control la SC Adevărul Holding SRL cu sediul în str. Fabrica de Glucoză, nr. 21, sector 2, Bucureşti, J40/14119/2006, R18990288. Alăturat, vă transmitem sesizarea doamnei Ana Alina Mirea, notificarea nr. 130 a FRJ MediaSind către SC Adevărul Holding, notificarea pentru reprogramarea cercetării disciplinare prealabile, certificatele de concediu medical, deciziile de suspendare ale contractului de munca şi decizia de concediere.
2.11.2009

Cu stimă,

Preşedinte FRJ MediaSind, Cristi Godinac
Surse: Mediasind
Florin Budescu
http://budesh.blogspot.com/

1 comment:

Mircea Puscasu said...

Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni”-Suceava
organizează conferinţa

LEGITIMA APĂRARE
a cetăţeanului faţă de agresiunea statului

conferinţa va fi susţinută de domnul avocat
CEZAR AXINTE -vicepresedintele Baroului Constanţa
D I S C U Ţ I I , Î N T R E B Ă R I , S O L U Ţ I I

Din temele abordate:
- gripa mediatică şi vaccinarea „obligatorie”
- Codex Alimentarius sau monopolul alimentelor
- Tratatul de la Lisabona şi dictatura globalizarii
- actele biometrice, tehnologia şi controlul asupra populaţiei
- libertinajul juridic: droguri, prostituţie, incest, pedofilie, avort
- Biserica - intre Trupul lui Hristos si institutie a statului secularizat
- sfinţii temniţelor comuniste - modele de reacţie la agresiunea unui sistem totalitar ateu

Conferinţa va avea loc la
Casa de Cultură - Sala Mică
marţi, 10 noiembrie 2009, ora 18
SUCEAVA

http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/11/legitima-aparare-cetateanului-fata-de.html

Dati mai departe. Raspanditi.